1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Évforduló van, ugyanis pont 10 éve kezdődött a gazdasági válság. Hogyan változtak az ingatlanárak 2008-óta? Az ingatlan.com szerint most egy kicsit kevesebbet, mint egy évtizede. Az egyre magasabb fizetések miatt. Az infláció meglódult, a gazdasági várakozások pedig romlottak Németországban. Az elemző szerint az igazi kérdés most az, hogy átmeneti, vagy tartós visszaesésről van – e szó. Mindenképpen terméskiesését okoz az extrém száraz időjárás, és az őszi vetés is nehezebben ment – mondják a gazdák. Ez csak néhány téma a Reggeli Monitorból. Ezek mellett megvizsgáljuk, hogy miként reagált az olasz kormány arra, hogy lejárt a brüsszeli határidő a költségvetés felülvizsgálatára vonatkozóan. Ezek mellett a friss régiós gazdaságnövekedési adatokat az Erste csoport vezető közgazdásza kommentálja a műsorban. És természetesen megvizsgáljuk, hogy mi a helyzet az arany piacán. A műsorvezető Szűcs Péter.

  Belehallgatás:
 3. 11:05
 4. 13:05

  Monitor

  A szolgáltatóipar, a vendéglátás, illetve a szálláshely szolgáltatás kiemelkedő teljesítménye húzta a magyar gazdasági növekedést a harmadik negyedévben – közölte a K&H Bank vezető elemzője. A KSH 5 százalékos GDP növekedésről számolt be éves szinten. Az előző három hónaphoz képest pedig 1,2 százalék volt a növekedés. Egyelőre nyitott kérdés, hogy az Európai Bizottság elindítja-e a túlzott deficiteljárást Olaszország ellen. Az olasz kormány ugyanis nem változtatott a jövő évi költségvetés tervezetén. Korábban az Európai Bizottság az olasz vezetésnél jelentősen nagyobb, 2,9 százalékos államháztartási deficitet vélelmezett, mert a kormánynál kisebb bevételekkel számoltak. Szakértők szerint a brüsszeli eljárás megindítása még odébb van, ugyanis mindkét félnek a stabilitás elősegítése az érdeke. A Déli- és a Nyugati pályaudvarok felszín alatti, alagutas összekötése már évtizedek óta a tervek között szerepel. A Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatója szerint a nyugati nagyvárosokban már évtizedek óta megszüntették az úgynevezett fejpályaudvarokat, és a magyar főváros vasúti átjárhatóságát már az EU is hosszú ideje szorgalmazza. Vitézy Dávid közlekedési szakértő szerint az alagutas összekötés költségeire csak becslések vannak, de a jelenlegi állapot fenntartása is sokba kerülne. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 5. 13:35
 6. 14:35
 7. 15:35

  Gyűjtő

  Belehallgatás:
 8. 16:05
 9. 18:05

  A Nap Vendége

  Balatoni András, az MNB elemzési igazgatója. A riporter Szajlai Csaba.

  Belehallgatás:
 10. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

A nyár eleji szintjét sem érte el a GKI konjunktúraindexe novemberben. A koronavírus járvány miatti intézkedések húzzák le a mutatót. Már csak egy hét maradt az évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások megkötésére. A Netrisk adatai szerint akár 40 ezer szerződésváltás is történhet az utolsó napokban. Folytatódik a logisztika hete a Trendfm-en, a DPD egyik vezetőjével beszélgetünk. A harmadik negyedévben is zsugorodott az orosz gazdaság, de a járvány miatti visszaesés mégis mérsékeltebb lehet, mint a legtöbb európai országban. A gazdasági hangulatot már negatívan befolyásolják a vírus miatti lezárások, de nagy kérdés, hogy a tényadatokban mennyire köszön majd vissza ez a hatás – mondta az UNIQA biztosító vagyonkezelési vezetője, a Markit előzetes novemberi beszerzési menedzserindexére reagálva. A hazai sport innovációk külföldi piacokra jutását segítené a november elején megalakult Sportech Hungary Program. Részletek kedden reggel. Ezek mellett lesz szó az év végi tőzsdei bevezetésekről is. A műsorvezető nagy Károly.

2020-11-24 06:35:00

Nagytotál

2020-11-24 11:05:00

Zenei válogatás

2020-11-24 12:05:00

Monitor

2020-11-24 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2020-11-24 13:35:00

Táncverzum

A Táncverzum november 17-i adásában Frenák Pál táncművész, koreográfus, a Frenák Pál Társulat vezetője beszél arról, hogy a közeljövőben közös darabot tervez Ladányi Andrea, Spanyolországban élő táncművésszel. Naponta karban tartja magát egy két méter magas, keskeny jógapadon egyensúlyozva, beszél gyermekkori traumáiról, a párizsi szabad művészélet kiteljesedéséről, legújabb darabja, a Spid_er kapcsán a hálóban való alkotás és mozgás nehézségeiről, a lelki egyensúlyokról és arról is, hogy most már az foglalkoztatja, hogyan lehet bemutatni a színpadon a hatvan feletti táncművészek értékteremtő, aktív energiáit. A szerkesztő - műsorvezető Péli Nagy Kata várja önöket.

2020-11-24 14:35:00

IoT Zóna

2020-11-24 15:05:00

A Nap Vendége

Dr. Inzelt Éva, az ELTE Állam-és Jogtudományi Kar Kriminológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa. A műsorvezető Érczfalvi András.

2020-11-24 18:05:00

 • A távmunka szabályainak változása a veszélyhelyzet idején

  A koronavírus második hulláma elleni védekezés jegyében a kormány rendeletben módosította a távmunka szabályait a veszélyhelyzet időtartamára. A reform célja a távmunka rugalmasabbá tétele annak érdekében, hogy minél szélesebb körben igénybe lehessen venni ezt a foglalkoztatási formát. Az új szabályok 2020. november 12-én léptek hatályba és várhatóan 2021. február 8-ig lesznek alkalmazandók. A szabályozás leglényegesebb elemeit a KCG Partners jogi szakértői összegezték.

Friss hírek

 • Rugalmasabb szabályokkal igazodik a munkatörvény a járványhoz

  A rugalmasabb munkavégzést és a gyorsabb átállást könnyítő szabályokat léptetett hatályba a távmunkáról szóló kormányrendelet. A november 12-től 2021. február 8-ig érvényes szabályok kiegészítették a munka törvénykönyvében lévő távmunkára vonatkozó szakaszokat és új rendelkezéseket is hoztak.
 • Újra megkapták a repülési engedélyt a Boeing 737 Max-ok

  A Szövetségi Légügyi Hatóság a hibák elhárítása után jóváhagyta a korábban több halálos katasztrófával végződő gépek repülését.
 • A budapestiek új HÉV-eket és együttműködést szeretnének

  55 éves a legrégebbi, Budapesten közlekedő HÉV-szerelvény. Így nem csoda, hogy egy a Portfolio.hu által végzett közvéleménykutatás szerint, ezeknek a lecserélését támogatnák leginkább a budapestiek. A fővárosban és az agglomerációban közlekedő vonatok leváltása 3 év alatt történhet meg, és 2-300 milliárd forintba kerülhet. A felmérésből kiderült az is, hogy a korábbi közlekedési fejlesztések, így a budai fonódó villamos projekt és az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása is népszerűek voltak. A kormány és a főváros vezetése jövő héten ül le újra tárgyalóasztalhoz.
 • Így lehet sikeresen alkalmazkodni a járványhoz

  Kihirdették nemrég a Vodafone Magyarország és a Kreatív közös pályázatának nyerteseit.
 • Eljött a gumicsere ideje

  7 celsius fok alatt cserélni kell - így szól az autós ökölszabály. Az Opel Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója szerint azonban a gumicsere szükségessége nem a hőmérőtől függ.