1. A Nap Vendége

  Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász (képünkön). A műsorvezető Mezei Dániel.

 2. Archichat

  Mezei Dániel és Kendik Géza

  Archichat_trend. Az építészetről beszélünk, Kendik Gézával és Mezei Dániellel, valamint vendégeikkel. Ezúttal a Párizsi udvar és a Múzeumkert lesz terítéken. A legendás passzázs felújításáról, Déry Attila professzorral, Ybl-díjas építésszel beszélget a két műsorvezető, majd Szabó Gábor, a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt tájépítészeti pályázat győztese, a TÉR-TEAM Mérnök Kft tulajdonosa mondja el, hogy milyen szempontok alapján gondolta el a Pál utcai fiúk legendás helyszínének megújítását.

 3. Archichat (ismétlés)

  Mezei Dániel és Kendik Géza

 4. Borjour

  Megyeri Sára és Nagy Sebestyén

 5. Egészségbiztosítás a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A mai Egészségbiztosítás rovatban az egészségügyi katasztrófák elleni biztosítások piacán tájékozódunk szakértők segítségével. Lehet-e halálos betegség ellen biztosítást kötni, ha lehet hogyan és milyen feltételekkel? Egyáltalán ki gondolkozik efféle prevencióban?

 6. Egészséggazdaság a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az Egészséggazdaság témája az egészségügyi dolgozók béremelése, stúdióban Dr. Dénes Tamás a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete elnöke és Heim Pál a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója.

 7. Egészséggazdaság a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az Egészséggazdaság mai témája a logisztika és az egészségügy fejlesztésének közös pontjai. A szakértő Heim Pál és Dr. Maklári-Kis Balázs.

 8. Egészségkód Oláh Andreával

  Oláh Andi

  Fűben-fában orvosság - tartja a mondás és veszi ezt komolyan a bükki füvesember, Gyuri bácsi. Vele beszélgetünk arról is, hogyan készüljünk a náthás időszakra. Bár agrárország lennénk, mégsem eszünk elég zöldséget. A gyerekek pedig még kevésbé. De vajon lehet-e ennek genetikai oka? Egészségkód csütörtökön 11 után a Trend Fm-en.

 9. Egészségkód

  Szűcs Péter

  A mai Egészségkód kétszer 20 perce is a koronavírus-járvány aktualitásai körül forog. Egyrészt szó lesz arról, hogy a kutatók milyen megfeszített tempóval dolgoztak azon, hogy tavaly december óta oltani lehessen az embereket a COVID ellen, érintjük majd azt is, hogy mennyi esély van a gyógyszer kifejlesztésére. Másrészt megnézzük, hogy idehaza a brit mutáns erőteljes fertőzési hulláma miatt milyen mértékű átoltottságra lenne szükség ahhoz, hogy tényleg ki lehessen teljes mértékben nyitni a gazdaságot, meg persze a szociális tereket. A héten ugye egyelőre annyi történt, hogy a 2,5 millió oltást már meghaladtuk, és a boltok kemény járványügyi előírások mellett, de kinyithattak. Ráadásul tovább is nyitva tarthatnak, akár este fél tízig. A kijárási korlátozás is szelídült, este 10 és reggel 5 óra közé. A műsor második felében érintjük azt is, hogy az otthoni zártság, a home office élet milyen ízületi és izombántalmakkal járhat, és mit tehetünk annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Nagy Károly.

 10. Egészségkód

  Nagy Károly

 11. Egészségkód

  Marosi Viktor

  Az Egészségkód mai adásában a Trend FM főszerkesztő-helyettese, Nagy Károly számol be a koronavírus utóhatásairól, ill. egy ritka betegségről, a Tolosa-Hunt-szindrómáról, melyet feltehetően a vírus okozott. A műsor második felében Dr. Fehér János emeritus professzorral, a Nutripharma Hungária Kft. alapítójával beszélgetünk az említett betegség okozatairól, a szem és az immunrendszer, valamint a szem és az idegrendszer kapcsolatáról. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor.

 12. Egészségkód

  Marosi Viktor

  Ma az Egészségkódban két pszichológiai témánk is lesz, első vendégünkkel, Dr. Milák Piroska pszichiáterrel a borderline személyiségzavar tüneteiről és kezeléséről beszélgetünk. Hogyan diagnosztizálható és vajon miként vált pszichológiai népbetegséggé a borderline-szindróma. A műsor második részéhez egy olyan témát választottunk, ami minden ötödik párt érint, azokat, akik sokáig sikertelenül próbálkoznak gyermekvállalással. Soltész Krisztina klinikai szakpszichológus érkezik, akivel a nemrég nyitott Budai Termékenységi Centrum céljairól, a meddőség lelki eredetéről és a lehetséges megoldásokról beszélgetünk.

 13. Egészségkód Oláh Andreával

  Szűcs Péter

  Egyre több élelmiszerre írják rá: gluténmentes. De ezt el is higgyük? Kiderül a mai műsorból, hogy pontosan hogyan kell ezt értelmeznünk. Vagyis, néha inkább marketing, mint igazság. Minden, amit a lisztérzékenységről tudni érdemes. A második részben pedig ritka betegségekről lesz szó. Olyanokról, amelyek 10 ezerből legfeljebb 5 embert érint. Tartsanak velünk!

 14. Fintech Világa

  Érczfalvi András

 15. Fintech Világa Blockchain Percek

  A Blockchain percek legutóbbi adásában Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője a Bitcoinnal kapcsolatban egyik leggyakrabban felmerülő fogalomról beszélnek – a bányászatról. Röviden leegyszerűsítve a Bitcoin blokklánc technológián alapuló rendszere egy nyilvános főkönyvben tart számon minden létező Bitcoin tranzakciót. Az új tranzakciók akkor mennek végbe, ha felkerültek a blokkláncra és ezzel együtt a főkönyvbe.

 16. Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  A Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek mai adásában Suppan Márton és Machán-Csetvei Frigyes Binder Istvánnal, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjével beszélgetnek a központi bank zöld programjáról. Az MNB Zöld Programjának célja, hogy a fenntartható felzárkózás eddigi három alappillérét, a gazdasági, pénzügyi és társadalmi szempontok figyelembevételét az ökológiai tényezők beágyazásával tovább bővítse, és a zöld működésre inspirálja a hazai pénzügyi szektor tagjait.

 17. Globsafari Lakatos Lászlóval

  Lakatos László

  A képen Karim mester, vagyis Nazhat Karim, a kurdszármazású építész, kemenceépítő mester, aki több mint három évtizede tervez és épít egyedi kemencéket, hordozható kül- és beltéri búbos kemencéket, grillsütőket, kerti konyhákat, kandallókat, és cserépkályhákat, és a következő percekben elmeséli, hogyan került Magyarországra és miért kezdett építészként kandallókat építeni.

 18. Golf Túra

  Bodnár Csaba - Popovits Barnabás

 19. GR 2 a Monitor Délutánban Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  Finisben a GR 2, a Gazdasági Rádió vállalkozói versenye. A több mint 3 hónapig tartó verseny ma az eredményhirdetéssel zárul.

 20. GR Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Gazdasági Rádió különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 21. Gyűjtő

  Gereben Kata

  Ha valaki szeretné ismét kicsit azt érezni, amit gyerekként mesekönyvek rajzainak böngészése közben, feltétlenül látogasson el a MOME épületében és a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Budapesti Illusztrációs Fesztiválra, amely november 29-ig látogatható még. Legalább egy órára teljesen át lehet kapcsolni gyerek üzemmódba, és nem csak a jobbnál jobb gyerekkönyv illusztrációk repítenek vissza néhány évtizeddel korábbi önmagunkhoz, hanem a felnőtt könyvekhez készült elképesztő fantáziával, történetmesélő tehetséggel kivitelezett rajzok is. A Budapesti Illusztrációs Fesztivál (Billufeszt) 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészeteket. Az illusztráció a kortárs vizualitás egyik legdinamikusabb fejlődő, leginnovatívabb ága. A rendezők szándéka, hogy a kétévente ismétlődő (biennálé jellegű) pályázat, kiállítás és a kapcsolódó rendezvények által ösztönözzük a hazai irodalmi illusztráció felzárkózását a világ élvonalához; láthatóvá tegyük a fiatal tehetségeket, hosszabb távon pedig reprezentáljuk a magyar illusztrációt nemzetközi szinten is. A fesztivál pénzdíjjal járó pályázatot hirdetett. A fesztivál egyik alapítójával, rendezőjével, Révész Emese művészettörténésszel, a Magyar Képzőművészeti egyetem docensével Gereben Kata beszélgetett a Gyűjtőben.

 22. Hazai Pálya

  Lakatos László

 23. Hétfő - Egy nő

  Dr. Szalóki Szilvia, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökhelyettese. A műsorvezető Kutasi Judit.

 24. Hétfő - Egy nő Kutasi Judittal

  dr. Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. A műsorvezető Kutasi Judit.

 25. Heti Geopolitika

  Lakatos László

 26. Hungarikum Értéktár

  A „Hungarikum Értéktár” összesen 71 hungarikumra, nemzeti kincsre hívja fel a figyelmet. A műsor az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatának keretében a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Trend FM együttműködésében valósult meg. A 2-3 perces hanganyagok felmondásában részt vettek: a Budapest XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnázium diákjai, Lévay Lili, Fazekas Nikolett, Kiss Nanett, Országh Tamara, Kiss Boglárka, Egervári Dorka, Ambruzs Kinga, Csorja Kata, Balogh Janka, Dúzs Dániel, Hornyák Péter, Abonyi Eszter, Szilasi Szonja, Farkas Gergő, Hegyi Nándor; a Károly Róbert Álalános Iskola diákjai, Vágó Imán Dóra, Vágó Amira Anna; a Szent István Gimnáziumtól Szűcs Adél; a Budapest XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskolától Szűcs Léna; a Middlesex' University hallgatójaként Bozzay László, illetve a Trend FM részéről Imre Lőrinc.

 27. IoT Zóna

  Imre Lőrinc

 28. ITSH a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az ITSH-T bemutató sorozatunk mai részében az outsourcing jelentőségéről,szerepéről,előnyeiről beszélünk szakértő vendégeinkkel.

 29. Jövőnk Világa

  Érczfalvi András

 30. Kompasz a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A mai adás első vendége Farkas Károly az I-CELL operatív igazgatója, akivel az útdíjfizetés OBU -val történő lehetőségéről beszélünk.

 31. Közeljövő Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  ÚJ MŰSOR A TREND FM-EN! KÖZELJÖVŐ – magazinműsor a holnap elképzelhetetlen világáról pénteken fél 5-től – Érczfalvi Andrással. Vendégünk a műsor állandó szakértője, Kánai András jövőkutató. Közeljövő – egy műsor a jövő trendjeivel, illetve a következő évek legizgalmasabb technikai-tudományos és üzleti fejleményeivel. Hangoljon a jövőre minden pénteken, fél 5-től! 94,2 - Trend FM

 32. Közkincskereső Kovács Olivérrel

  Kovács Olivér

  Megújult palotatörténeti kiállítással várja a látogatókat a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma. Az elmúlt évek kutatómunkája sok érdekes tárggyal és dokumentummal gazdagította az egykori királyi székhely török utáni történetét is – itt járunk a műsor első perceiben. Ezután Visegrádon, a Mátyás Király Múzeumban járunk. Az intézmény két könyvet is megjelentetett nemrég, amelyek bár alapvetően szakmai kiadványok, ám felkelthetik a történelem iránt érdeklődő látogatók figyelmét is. Végül Vajára indulunk. A folyamatosan gyarapodó kortárs képzőművészeti gyűjteményéről híres várkastélyban új tárlatot nyitottak. Megtudjuk azt is, hogyan lehet a szűkebb környezet szeretetére sarkalni az általános iskolásokat.

 33. Kultúr-Trend Magazin

  Kristóf Gábor

 34. Made in Germany - különleges német zenei válogatás

  A német tematikus hét alkalmából válogatott különleges zenei szelekció a német zenei ipar jelentősebb előadóitól az Orange Produkció válogatásában - csak itt és csak most, ezen a héten!

 35. Magyarok a piacon Kristóf Gáborral

  Kristóf Gábor

  Hegedűs Imrével, a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. igazgatójával, (aki állattenyésztő üzemmérnök és takarmányozási szakmérnök , a cég résztulajdonosa is), együtt nézzük hármukat, ők meg bennünket. Mi nagyon szépnek látjuk őket... Hogy mi az ő véleményük rólunk – sohasem fogom megtudni. „Ők” ugyanis Holstein-fríz tehenek. Az etyeki Ödön-majorban állunk, a fejőház előtt. Októberben lesz a szépségverseny Kaposváron, a három „kiválasztott” már erre készül. Mi pedig (a tehénszépségversenyek kritériumain túl) megbeszéljük: milyen a tejpiac helyzete, hogyan kerülhet a boltban 145 forintba egy liter tartós tej, amikor 200 forintnál is többe kellene kerülnie, mit termel a gazdaság, hányan élnek meg belőle – és ez csak néhány téma, amiről szó van ebben a műsorban...

 36. Menni-Enni

  Buza Sándor

  A hétfőn 11 órától első ízben jelentkező „élvezeti” magazin, a Menni-Enni, a gasztronómia és a turizmus területéről kínál élményeket, érdekességeket és újdonságokat. Igen, mi szájnak-szemnek-gyomornak és lábnak ingere. Szót ejtünk majd arról az izgalmas átformálódásról, ami hazai vendéglátás elmúlt éveit jellemezte, s rávilágítunk, tudunk-e, érdemes-e lépést tartanunk a nemzetközi trendekkel. Azaz, most elsősorban nem az a kérdés, hogy az oroszok a spájzban vannak-e már. Bemutatkozik egy fiatal pár, Enikő és Balázs, akik fél-világkörüli útra indultak a messzi távol-keletre. Mehettek volna teljesen normális módon, akár repülővel is, de nem. Ők Isztambulon, Teheránon, Szecsuánon, Laoszon, Kambodzsán át egészen Malajziáig tekertek. Várja Önöket a műsorvezető, Buza Sándor.

 37. Menni-Enni

  Buza Sándor

 38. Mentor gazdasági reality

  Érczfalvi András

 39. Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Alapvető változásban van az autóipar, keresi a szektro a tartós fejlődési utat. Elindult a magyar lakosság fizetőképességét felmérő index. Jelenleg a tavalyi csúcstól elmarad, de még mindig magas értéket mutat az indikátor. Elérhetővé tette a Boeing a több mint egy hete lezuhant gépén használt automatika új szoftverét. A megkérdezett légügyi szakértő szerint amíg nem záródnak le a vizsgálatok, nem lehet kijelenteni, hogy hiányosságok lehettek a pilóták felkészítésében. Napirendre tűzheti a kormány a szállásáfa csökkentését. versenyképesebbek lennének – mondják a szektorban. Ezek mellett élő beszélgetést hallhatnak az európai gazdaságok állapotáról, arról, hogy gyorsulhat-e a növekedés nyáron. A műsorvezető Nagy Károly.

 40. Monitor Szűcs Péterrel

  Szűcs Péter

  Januártól a csokkal vásárolt ingatlanok illetékmentesek lesznek – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az intézkedés az új és a használt ingatlanokra is vonatkozik. Novák Katalin azt mondta, hogy egy 50 millió forintos ház esetében az illetékmentesség 2 millió forint megtakarítást jelent a vevők számára. Az illetéket nem utólag kapják vissza a vásárlók, hanem egyáltalán nem kell megfizetniük. Lényegesen többen jelentkeztek állásra a harmadik negyedévben, mint egy éve - mondta a profession.hu üzletfejlesztési vezetője. A legnagyobb érdeklődés a szakmunka, az értékesítés, a fizikai munka és az adminisztrációs állások iránt volt, a munkájukat elvesztők közül sokan itt próbálnak meg elhelyezkedni. Ameddig az állam nem teszi kötelezővé, addig nem zárnak be a magyar mozik – mondta a Cinema City kommunikációs igazgatója. Buda Andrea arra reagált, hogy nemrég az anyagcégük, a Cineworld Group bezárta az Egyesült Államokban és Angliában működő filmszínházait. A döntést az után hozták, hogy eltolták idén novemberről a legújabb James Bond filmet, amit majd csak fél év múlva fognak bemutatni. Lépéselőnybe került a Pfizer és a BionTech a koronavírus vakcina fejlesztésben. Míg korábban például a Johnson&Johsnon oltóanyag kísérleteit az egyes pácienseknél észlelt mellékhatások miatt le kellett állítani, addig a két másik cég november végéig benyújthatja a sürgősségi ellátáshoz szükséges engedélykérelmeket. Enyhén alulmúlta a várakozásokat a kínai GDP növekedése a harmadik negyedévben. Júliustól szeptemberig 4,9 százalékkal bővült a gazdaság éves szinten, negyedéves összevetésben pedig 2,7 százalékos a növekedés. De szó lesz autóiparról, és Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk is beszél az elmúlt időszak nehézségeiről és a jövőbeli tervekről. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

 41. Munka.Erő.Forrás a Monitor Délutánban Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  A Munkaerőforrás témája a HVG őszi állásbörzéje, a szakértők Fekete-Kőrösi Márta az euCsoport HR vezetője és Hajdú Csongor főszervező.

 42. Nagytotál

  Péller András

  Hiába a közös megegyezés és a jó szándék, amikor válásra kerül a sor mindenkiből előbújik a legrosszabb énje. Legalábbis előbújhat és ez különösen nagy problémát jelent a mai világban, amikor a házasságok 60 százaléka válással végződik az első 3 évben. Lehet, hogy kezdetben nagy az egyetértés a felek között és megállapodhatnak abban, hogy mindent feleznek, de mindig eljön az a pillanat, amikor el kell dönteni, hogy ki nevelje tovább a gyereket. Hiszen a kapcsolat gyümölcsét nem lehet megosztani, ilyenkor valaki sérül és azt mindenki tudja, hogy a sebzett vad a legveszélyesebb. Pláne ha még ügyvédje is van. Ezeket és még sok más témát boncolgat az első Oscar-díjas Netflix produkció, a Házassági történet. A 2020-as gálán Laura Dern kapta az arany szobrocskát a legjobb női mellékszereplő kategóriában. A mai Nagytotálban vendégünkkel és egyben kollégánkkal, Imre Lőrinccel merültünk el a film mélységeiben. A 11 órai hírek után várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Péller András.

 43. Nagytotál

  Péller András

  Visszatérő témával készültünk a hallgatóknak ezen a héten. Egy évvel ezelőtt a Nagytotál vendége volt Bergendy Péter, a Post Mortem című első magyar horrorfilm rendezője, akivel az akkori premier előtt beszélgettünk. A pandémiás helyzet miatt a premiar végül idénre csúszott, ezen a héten mutatják be a magyar mozik. Azóta a film 10 díjat is elnyert a Torontói-filmmunstrán, illetve Magyarország Oscar indulójának is megválasztották. Mai adásunkban Klem Viktor lesz a vendégünk, a film főszereplője, akivel felelevenítettük a történetet, beszéltünk a forgatásokról, nehézségekről, illetve a félelmek legyőzéséről egy kísértet-filmben. Tartsanak velünk a 11 órai hírek után. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Péller András.

 44. Online Trendek

  Érczfalvi András

 45. Optimum

  Érczfalvi András

 46. Paragrafus a Monitor Délutánban.

  A mai Paragrafus vendége Dr. Parti Tamás közjegyző,akivel a zálogjog körüli vitákról beszélünk.

 47. Pozitív Energia

  Varjú Frigyes

 48. ReBrief

  Marosi Viktor

  A reBrief mai vendége Juhász Péter Tibor, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója, akivel arról beszélgetünk, vajon hogyan alakul át a márkatulajdonosok és a reklámügynökségek kapcsolata a közeljövőben. A hírek között szó lesz a Foodpanda őszi bevezető kampányáról, a Gallio reklámfilmjéről, a Biotech USA imidzsfilmjéről, valamint a SsangYong magyar reklámspotjáról, amelynek főszereplője a koreaiul beszélő Thuróczy Szabolcs. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint Tóth Gergő reklámszöveg író és Dankó Bence, a Mediator stratégája.

 49. Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Imre Lőrinc

  Megjött a hideg ezért, aki még nem tette meg, jobb ha téli gumiabroncsra vált. A reggeli monitorban arról is szó lesz, miért nem ajánlható mindenkinek az egyre népszerűbb négyévszakos gumiabroncs, de szólunk arról is, hogy az ÉVOSZ folytatja Építőipari – szakember - Hazahívó Programját. Az elmúlt évek legnagyobb nyilvános forrásbevonására készülő az AutoWallis első embere beszél a részletekről. És mint minden péntek reggel, Mezei Dániel kommentálja az elmúlt hét sport eseményeit és érdekességeit, több más mellett szó lesz arról is, hogy a Chelsea és a Juve is érdeklődik Szalai Attila iránt. És az Equilor elemzőjével együtt nyitja a tőzsdét a műsorvezető: Imre Lőrinc.

 50. Reggeli Monitor Ivády Zsuzsával

  Ivády Zsuzsa

  A kínai jegybank csaknem 2 százalékkal leértékelte a jüant az amerikai dollárral szemben. Ez meglepetést keltett az elemzők körében. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen mértékű leértékelés a kínai jegybank részéről. Tovább csökkent az orosz gazdaság teljesítménye, amely 4,6 százalékkal zsugorodott az idei második negyedévben, éves összevetésben. A gazdaság teljesítményére rányomta a bélyegét a kőolaj árának csökkenése, és az ipar gyenge teljesítménye is. Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az ING Bank vezető elemzője, Balatoni András utalt arra, hogy januárban még mínusz 1,4 százalékon állt az infláció Magyarországon, tehát mintegy hét hónap alatt 1,8 százalékkal emelkedtek az árak, ami a régióban az egyik legmarkánsabb növekedés. Rekordmennyiségű pénzt fektettek állampapírba júniusban a magyarok. A Magyar Nemzeti Bank statisztikája alapján összesen 144 milliárd forint áramlott értékpapírokba ebben a hónapban, ebből 134 milliárd forint állampapírokba. Változás következik az Elektronikus Közúti Áruellenőrző Rendszer működésében, augusztus 15-től sem a rendszer, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem fogadja el a korábbi automatikus adatszolgáltatás XML formátumát. A küszöbön álló változás egy frissítéssel megoldható, ennek költségét azonban az adózóknak kell megfizetni. Holdingvállalatot hoz létre a világ legnagyobb keresője. A Google a szerkezeti átalakulás után Alphabet név alatt tömörítené az utóbbi években felvásárolt cégeket és csoportokat, amelynek élére Larry Page kerül majd. Ezekkel és más témákkal is foglalkozunk a szerdai Reggeli Monitorban. A műsorvezető: Ivády Zsuzsa.

 51. Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Lehallgatták tavaly a magyar vállalatok 8 százalékát. A Reggeli Monitorban az információbiztonsági szakértő arról is beszél majd, hogyan védhetik meg üzleti titkaikat a vállalkozók, akiknek nem könnyíti meg az életét, hogy nagyot zuhant a munkavállalói elkötelezettség és jelentős elvándorlás indult be a járvány hatására. A piaci trendekről élőben beszél majd a HR szakember. A fegyvermestert arról kérdezzük, hogy Magyarországon miért nem történhet hasonló tragédia filmforgatáson, mint Alec Baldwinnal a múlthéten? Beszámolunk arról is, hogy a chip hiány mellett a magnézium és alumínium ellátás akadozása tovább nehezítheti az autógyártók életét. A Metropolitan egyetem docensével a chip nagyhatalom Tajvan Kínával szembeni esélyeit latolgatjuk majd annak fényében, hogy Kínai Kommunista Párt kitűzött célja, hogy újraegyesítse a két országot. Az Equilor elemzőjével a platina piaci mozgások hátteréről beszél, és az Erste befektetési stratégájával nyitja a tőzsdét a műsorvezető: Nagy Károly.

 52. Reggeli Monitor Németh Lászlóval

  Májusban 18,7 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, és a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint 2,3 százalékkal haladta meg az előző havit jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A korábban vártnál körülbelül félmillió tonnával kevesebb búzát takaríthatnak be az idén gazdálkodók, vagyis 4-4,5 millió tonna lehet az össztermés. Kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól, de normalizálódik a kínai GDP. Kartellgyanú miatt nyomoz a GVH a BKV Zrt.-nél. A hallgatók tudatos szellemi tulajdon kezelését erősítő és szemléletformáló együttműködésbe kezd a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A reggel folyamán beszélgetünk majd a Tokióba induló csapatainkról, illetve arról, hogy hamarosan összecsap Dzsudzsák Balázs és Mourinho egy felkészülési meccsen. Vendégünk lesz János Zsolt, nemzetközi piaci szakértő, aki Kína világgazdaságban mutatott indikátor szerepéről fog beszélni, utána pedig Székely Zsolt ül mikrofon elé, hogy feltárja a magyar autópálya koncesszió érdekességeit. Vendégünk lesz még a Növekedés.hu újságírója is, Fellegi Tamás. Tartsanak velünk holnap reggel is, várja Önöket műsorvezető párosunk, Mezei Dániel és Németh László.

 53. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Szemét-gate. Magyarországon termelődik a negyedik legtöbb háztartási hulladék az Európai Unióban, ugyanakkor a mennyiség jelentősen csökken. Várakozáson felül javult a németországi fogyasztói hangulat. A GfK szakértője elmondta, a fogyasztók láthatóan kezdenek magukhoz térni a korlátozások által okozott sokkból. Mi várható? Kiderül pénteken reggel. A Dacia után a Ford is leállította romániai üzemét, mivel a félvezető hiány miatt nem tudják folytatni az autógyártást. A szakértő szerint a magyarországi gyárak átmeneti bezárása is napirendre kerülhet. A bruttó átlagkereslet 2020-ban majdnem 10 százalékkal emelkedett, idén kisebb pluszt várnak az elemzők. Lesz szó a reggeli Monitorban két tőzsdei nagyágyú, a Richter, és a Telekom negyedik negyedéves gyorsjelentéséről, és Mezei Dániel érdekes témáival is várja Önöket Szűcs Péter.

 54. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Nestával

  Szűcs Péter

  Az adósságfék szabályok szigorítása az egész gazdaságra kedvezően hat, miután a kockázatot csökkenti – közölte a Moody’s. Az októbertől életbe lépő szabályok nem alakítják át a hitelpiacot, de azt azért lehet látni, hogy sokan még a szigorítások előtt írnák alá kölcsönszerződésüket– mondta a bankráció szakértője. Meghirdették az újabb diplomamentő programot. A felsőoktatásban végzetteknek, utólagos nyelvvizsga megszerzéséhez szeptember 3-a, délután 2 óra a pályázati felület megnyitásának tervezett időpontja. A program 400 millió forintos kormányzati támogatással indul újra, egy fő 300 ezer forintos támogatáshoz juthat, amit azonban sikertelenség esetén vissza kell téríteni. Kína jelentősen, majdnem 90 százalékkal csökkentette behozatalát Észak-Koreából az év első hét hónapjában. Az import mértéke így 124 millió dollárra mérséklődött éves összevetésben. A kínai vezetés érdeke az ENSZ szankciók betartása mellett ugyanakkor továbbra is az, hogy úgy tartsa fel Kim Dzsongun rendszerét, hogy az közben ne okozzon jelentős nemzetközi politikai bonyodalmakat. A kokszgyártás-kőolajfeldolgozás ágazatban kerül a legtöbbe egy munkavállaló a hazai cégeknek. A KSH adatai szerint ebben a szegmensben az egy millió forintot súrolja a dolgozók átlagos munkaerőköltsége, míg a lista alján az egészségügyben és a ruhagyárakban dolgozók állnak, 235 ezer forint körüli munkaerőköltséggel. Jelentősen csökkenhet a kávétermés jövőre Indiában. A világ 6. legnagyobb, elsősorban Robusta exportőrénél ugyanis földcsuszamlások, és árvizek tizedelik az ültetvényeket. Ezért a kávétermesztők szövetsége szerint a jövő évi kávétermés az 1997-1998-as termésév óta a legalacsonyabb lehet, negyedével kisebb az idei évre várt 316 ezer tonnánál. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

 55. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Sarkadi-Szabó Kornéllal

  Szűcs Péter

  A várakozások szerint a Fitch és az S&P után a Moody’s hitelminősítő is felminősíti majd Magyarország adósbesorolását, így akár 200 milliárd forintnyi friss tőke érkezhet a magyar államkötvénypiacra. Az Erste Bank vezető elemzője, Ürmössy Gergely, szerint főleg a hosszabb, öt éven túli állampapírokra nőhet meg a külföldi kereslet – erről is szólunk a reggeli Monitoprban. A vártnál valamivel később érheti el a Magyar Nemzeti Bank inflációs célját. Mégis eltörli a roaming díjakat az Európai Bizottság, a jövő nyáron. A mindennapokba is átgyűrűzhet a kvantum teleportálás. Egy kanadai és egy kínai kutatócsoport ugyanis a való életben, és nem pedig laboratóriumi körülmények között tudott minden eddiginél nagyobb távolságba kvantuminformációt továbbítani. Ezekkel és sok más érdekes témával várja önöket Szűcs Péter!

 56. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Suba Krisztinával

  Szűcs Péter

  Benyújtotta az Országgyűlés elé a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatot a KDNP. Eszerint szigorú kritériumrendszernek kell megfelelni ahhoz, hogy az adós jogosult legyen az igénybevételre. 2015 szeptemberétől azok kérhetnek csődvédelmet, akiknek az otthonuk van veszélyben, és tartozásállományuk a vagyon 100-200 százaléka közé esik. Új működési modellel dolgozik a Magyar Fejlesztési Bank. Nagy Csaba vezérigazgató szerint céljuk a költségtakarékos működés, a bankcsoport tagjainak szorosabb kontrollja és egy ésszerűbb struktúra kialakítása. A bank a 2014-2020-as időszakban majdnem 700 milliárd forint EU-s pénzügyi eszközt kezel. Sok múlik a június 7-i török választásokon. Központi kérdés, hogy tud-e minősített többséget szerezni Erdogan államfő pártja, ekkor ugyanis módosíthatja az alkotmányt, és bevezetheti az elnöki hatalmat. Ettől függhet a kamatszint sorsa. Hatalmasat zuhantak a világ egyik legnagyobb napelem gyártójának, a kínai Yingli vállalatnak a részvényei az elmúlt napokban. Ugyan a napelemek iránti kereslet évről évre emelkedik, a napenergetikai piacon túlkínálat van, ezért több, a szegmensben tevékenykedő vállalat került nehéz helyzetbe. Zuhanó részvényárfolyamok Hongkongban. 3 cég 50 százalékot veszített az értékéből, több tulajdonos milliárdokat veszített, dollárban – órák alatt… Ezekről a témákról is szó esik a pénteki Reggeli Monitorban. A Gazdasági Rádió hallgatóit a két műsorvezető: Szűcs Péter és Sarkadi Szabó Kornél várja.

 57. Reggeli Piac Balkó Ritával

  A Trend FM zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja. Ha lemaradt, pótolhatja szombaton és vasárnap délelőtt a Reggeli Piaccal!

 58. Reggeli Piac Kristóf Gáborral

  Kristóf Gábor

  A Trend FM zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja.

 59. SAP-világ

  Érczfalvi András és Arató Márk

  Az SAP-világ a hazai SAP ökoszisztéma műsora. A kéthetente jelentkező adásban szó lesz mindarról, ami a legfontosabb az üzleti-informatikai közösség számára. A témák között a legújabb hírek, az innovációk ugyanúgy megjelennek, mint a hazai legjobb gyakorlatok, a digitális üzleti világ új trendjeinek bemutatása. A szakmai műsor az SAP Hungary együttműködésével valósul meg. A műsorvezető Érczfalvi András és Arató Márk. SAP-világ: kéthetente kedden a Monitor Délutánban fél 5 és 5 között. Kapcsolat: sapvilag@trendfm.hu. A tizenharmadik adásban Pintér Szabolcsot, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a terveiről, a cég prioritásairól, és arról is, mit hoz a jövő a hazai SAP számára. Az SAP-világ ezzel elköszön, a műsor nyári szabadságra megy.

 60. Soul History

  Délelőtt 11:00-13:00-ig SOUL History! Benne a 6. évad első Extra fejezete, ahol az összes hanglemez a főhősök munkássága. Az apropót a múlt heti, nagysikerű Papp Gyula70 életműkoncert adja, ahol szerepet kapott a Francesco szívügyének számító Gyuszi ’82 és ’85 között működő svéd–magyar bandája a P.S.Band, nyugati nevén Safari. Ez alkalomból látogatott haza a társalapító, világsztárokkal muzsikáló gitáros szerző/előadó, Bela Svärdmark, aki a mai műsor érdekében csak holnap utazik vissza Svédországba. De elkíséri legmagasabb hangú Rocktenorunk, Varga Miklós, és a 70 esztendős zongoraművész/szerző, Papp Gyuszi, aki előtt tisztelegtünk az Erkel színházban. A stúdióban tehát az eddigi legtöbb életműdíj és az egykori világszínvonalú Solar-os banda, a hazai médiában soha nem hallott felvételekkel. A Francesco TOP15 válogatás pedig az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-6?vad-220ad?s-r7-20211007-francesco-top15/

 61. Special Edition

  Benne: Blockchain Percek és Zöld Pénzügyi Percek.

 62. Szenzor

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba

 63. Szenzor

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba

 64. GR Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 65. GR Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 66. Trend Night Bukovszky Józseffel Adásban

  Bukovszky József

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 67. Tudatos Fogyasztó Következik

  Érczfalvi András

 68. Váltó a Monitor Délutánban Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  A Monitor Délután első szakértője Stekl László, akivel az elektromos autók körüli legfrissebb híreket és híreszteléseket vesszük sorra, különös figyelemmel az Apple körüli várakozásokra.

 69. Virágzó vidékünk Kristóf Gáborral

  Ameddig a szem ellát… Igazi alföldi tájról, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből jelentkezünk. A sajátosan szép vidéket a csodálatos Tisza osztja két részre. Jelentős ugyan az ipar is, de inkább a mezőgazdaság dominál: nagyon jó minőségűek a földek, jelentős a búza-, a rizs-, a kukorica-,és a napraforgótermesztés, valamint a sertés-, juh-, szarvasmarhatenyésztés. Sok történelmi emléket is őriz a megye… Fejleszteni való persze itt is van bőven: a megvalósult projektekről és a tervekről is beszélgettünk Dr. Barancsi Ágnessel, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensével. A munkaerőgondok megoldását segíthetik a szociális gazdaságok is – mondja Dr. Nagyné Varga Ilona, a megyei Esély Szociális Közalapítvány igazgatója. A gyönyörűen felújított (és családiasan berendezett) tiszaszentimrei református templomban várt bennünket Fodor Gusztáv lelkész, akitől megtudhattuk: miért van szőnyeg, kárpitozott padsorok, légkondicionálás és baba-mama szoba a templomban – és az egyedülálló egyházitégla-gyűjtemény…

 70. Virágzó Vidékünk Lakatos Lászlóval

  Csongrád megye az ország legalacsonyabban fekvő vidéke, teljes egészében síkság. Földrajzi adottságai, a sok napsütés, a folyók közelsége, és a kiváló termőterületek miatt mezőgazdasági szempontból az egyik legjelentősebb megyénk: A szegedi fűszerpaprikán kívül a gabona-, zöldség- és gyümölcstermesztés is kiemelkedő jelentőségű, de az ország vöröshagyma-, fokhagyma-, és gyökérzöldség-termésének jelentős része is Csongrád megyéből származik. A mai műsorban erre a vidékre, az ország éléstárába, invitálom Önöket.