1. A Nap Vendége

  Markovich Béla, a MAPEI Kft. ügyvezetője. A műsorvezető Lakatos László.

 2. Borjour

  Megyeri Sára és Nagy Sebestyén

 3. Egészségkód

  Marosi Viktor

  Az Egészségkód első felében egy ritka betegségről lesz szó. A Stiff-Person Syndrome, – „merev ember szindróma” – kialakulásának esélye 1:1000000, vagyis a pontos diagnózishoz rengeteg szempontot kell vizsgálni, a tünetek sok esetben megegyezhetnek más autoimmun betegség tüneteivel. De vajon milyen életkilátásai vannak azoknak, akiket érint ez a betegség? Gyógyítható-e, és ha nem, hogyan javítható az életminősége a merev ember szindrómában szenvedőknek? Dr. Grosz Zoltánnal, a Ritka Betegségek Intézetének klinikai főorvosával beszélgetünk.

 4. Fintech Világa

  Érczfalvi András

 5. Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  Évek óta növekszik a zöld befektetések népszerűsége, igaz ez valamelyest megváltozott az elmúlt egy év gyengébb teljesítménye miatt. Az egyik oldal garantált sikerről, a másik egyszerű átverésről beszél. Kinek van igaza és hogy néznek ki a valóban fenntartható befektetések?

 6. Globsafari Lakatos Lászlóval

  Lakatos László

  A képen Karim mester, vagyis Nazhat Karim, a kurdszármazású építész, kemenceépítő mester, aki több mint három évtizede tervez és épít egyedi kemencéket, hordozható kül- és beltéri búbos kemencéket, grillsütőket, kerti konyhákat, kandallókat, és cserépkályhákat, és a következő percekben elmeséli, hogyan került Magyarországra és miért kezdett építészként kandallókat építeni.

 7. Gyűjtő

  Gereben Kata

 8. Hazai Pálya

  Lakatos László

 9. Hétfő - Egy nő

  Márkus Éva, a Live Nation marketing és PR igazgatója. A műsorvezető Kutasi Judit.

 10. Hungarikum Értéktár

  A „Hungarikum Értéktár” összesen 71 hungarikumra, nemzeti kincsre hívja fel a figyelmet. A műsor az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatának keretében a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Trend FM együttműködésében valósult meg. A 2-3 perces hanganyagok felmondásában részt vettek: a Budapest XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnázium diákjai, Lévay Lili, Fazekas Nikolett, Kiss Nanett, Országh Tamara, Kiss Boglárka, Egervári Dorka, Ambruzs Kinga, Csorja Kata, Balogh Janka, Dúzs Dániel, Hornyák Péter, Abonyi Eszter, Szilasi Szonja, Farkas Gergő, Hegyi Nándor; a Károly Róbert Álalános Iskola diákjai, Vágó Imán Dóra, Vágó Amira Anna; a Szent István Gimnáziumtól Szűcs Adél; a Budapest XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskolától Szűcs Léna; a Middlesex' University hallgatójaként Bozzay László, illetve a Trend FM részéről Imre Lőrinc.

 11. IoT Zóna

  Imre Lőrinc

 12. Jövőnk Világa

  Érczfalvi András

 13. Menni-Enni

  Buza Sándor

 14. Mentor gazdasági reality

  Érczfalvi András

 15. Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Várhatóan előrehozott választások lesznek Bulgáriában, miután megbukott Kiril Petkov bolgár miniszterelnök kisebbségi kormánya a parlament bizalmi szavazásán. A kormányválságot a „Van Ilyen Nép” nevű párt idézte elő, miután kilépett a koalícióból a pótköltségvetés, illetve a szomszédos Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak megkezdése körül kialakult viták miatt. Az amerikai elnök felkérte a kongresszust és az államok vezetőit a különböző típusú üzemanyagadók felfüggesztésére. Joe Biden az amerikai kőolaj-forgalmazó és -finomító nagyvállalatokat is arra kérte, hogy csökkentsék fogyasztói áraikat, még ha ez bevétel- és nyereségcsökkenést is jelent számukra. Közben egyre forróbb a helyzet Kalinyingrád miatt Oroszország és Litvánia között. Tovább nőtt a foglalkoztatottság, és csökkent a munkanélküliek száma májusban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a regisztrált állástalanok száma 169 ezer főre csökkent, ami 3,5 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg. Legutóbb 2019 végén, 2020 elején volt ilyen alacsony az állástalanok aránya Magyarországon. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

 16. Nagytotál

  Péller András

 17. Online Trendek

  Érczfalvi András

 18. Pozitív Energia

  Varjú Frigyes

 19. ReBrief

  Marosi Viktor

  A reBrief hírei között szó lesz az előfizetős Twitterről, egy félrevezető Tesla-videóról és a magyar nyelv védelmében íródott reklámtörvényről. A spotszemléban a Puma új aktivitását elemezzük. A műsor második felében a Pixel Perfect Awards a témánk – a MAKSZ képviseletében Kovács Mariann, valamint Hermann Irén, a Kreatív főszerkesztője lesz a vendégünk. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint a Mediator két munkatársa: Dankó Bence vezető stratéga és Tóth György PR vezető.

 20. Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Imre Lőrinc

  Csaknem 3000 dolgozójától válik meg Európa vezető szoftvercége. Bár az SAP tavaly az utolsó negyedévben 30 százalékkal megugró keresletről számolt be, az idei célok eléréséhez szükség van az elbocsátásokra, amik már az amerikai technológiai szektort is jellemzik egy ideje. Rekordnyereséget jelentett a Tesla a tavalyi negyedik negyedévéről. Habár 2022 utolsó három hónapjában nem sikerült elérni az Elon Musk által kitűzött 50 százalékos növekedési ütemet, az elektromos járműgyártó így is 37 százalékkal növelte bevételeit, 24 milliárd dollár fölé. A vállalat több mint 400 ezer elektromos autót adott el ebben az időszakban. Ha már gyorsjelentések: a svéd székhelyű IKEA Magyarország is közzétette tavalyi számait. A társaság további bővülést tervez idehaza. Egy év alatt 2,5 millió forintot buktak el a lakásvásárlásban gondolkodók a magas infláció miatt. Habár tavaly novemberben a medián kereset 17,6 százalékkal emelkedett, 293 797 forintra, egy átlag magyar ma már csak nagyjából 17 millió forintnyi piaci lakáshitelt tud felvenni maximálisan. Január végéig minden lakossági folyószámlával rendelkező hazai ügyfelet tájékoztatja a bankja az elmúlt évi bankszámla- és kártyaköltségeiről. A Magyar Nemzeti Bank az esetleges ezt követő díjemeléseket szigorúan ellenőrzi. Emellett kielemezzük a legfrissebb amerikai, negyedik negyedéves GDP-adatot, és vendégünk lesz a Növekedés.hu vezető szerkesztője is. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc!

 21. Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Az egy éve bevezetett árstop mára betöltötte szerepét, a termelői, feldolgozói szervezetek, továbbá a kiskereskedelem szereplői a kivezetését szorgalmazzák. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a felborult uniós piaci környezetben az ársapkák kivezetése segítené a hazai élelmiszeripar versenyképességének megőrzését, valamint stabilizálná Magyarország élelmiszer-önellátását. A részletekkel várjuk Önöket adásunk elején. Ezt követően arról lesz szó, hogy továbbra is népszerűek idehaza a panellakások. 7 óra után azt javasoljuk, hogy mindenki készítse elő pénztárcáját, de most más formában, ugyanis a kriptopénztárcák világába kalauzoljuk Önöket. Javában tart a felvételi időszak a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Ennek apropójaként az ELTE Gazdaságtudományi karának dékánja az ősszel induló, a hallgatók egyedi igényeihez illeszkedő mesterképzésekről számol be. Makrogazdasági fronton jelentős, eseményekben gazdag hetet zárunk: szakértő segítségével most a Bank of England és az EKB kamatdöntéseinek részleteit vizsgáljuk meg, de visszapillantunk a szerda esti Fed elnök beszédére is. Ez utóbbiban segítségünkre lesz János Zsolt, független piaci elemző. Adásunk utolsó részében pedig a növekedés.hu vezető szerkesztőjével szó lesz a monetáris szigorításokról, valamint az élelmiszeripari ágazat versenyképességéről. Mostantól minden péntek reggel 8:45-kor jelentkezik az Otthonunk Európa rovatunk. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 22. Reggeli Monitor Németh Lászlóval

  Májusban 18,7 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, és a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint 2,3 százalékkal haladta meg az előző havit jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A korábban vártnál körülbelül félmillió tonnával kevesebb búzát takaríthatnak be az idén gazdálkodók, vagyis 4-4,5 millió tonna lehet az össztermés. Kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól, de normalizálódik a kínai GDP. Kartellgyanú miatt nyomoz a GVH a BKV Zrt.-nél. A hallgatók tudatos szellemi tulajdon kezelését erősítő és szemléletformáló együttműködésbe kezd a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A reggel folyamán beszélgetünk majd a Tokióba induló csapatainkról, illetve arról, hogy hamarosan összecsap Dzsudzsák Balázs és Mourinho egy felkészülési meccsen. Vendégünk lesz János Zsolt, nemzetközi piaci szakértő, aki Kína világgazdaságban mutatott indikátor szerepéről fog beszélni, utána pedig Székely Zsolt ül mikrofon elé, hogy feltárja a magyar autópálya koncesszió érdekességeit. Vendégünk lesz még a Növekedés.hu újságírója is, Fellegi Tamás. Tartsanak velünk holnap reggel is, várja Önöket műsorvezető párosunk, Mezei Dániel és Németh László.

 23. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Több mint kétszeresére bővült az építőipari szakmákat választók köre, és a nyári hőség megjelenésével több magyar településen is vízhiány alakult ki. A Reggeli Monitorban mindkét jelenség az okairól beszélünk. Szó lesz a NATO csúcsról valamint az ukrajnai fejleményekről, és arról is hogy július 2-től már nem fizethetünk SZÉP kártyával az élelmiszerboltokban. Megbeszéljük, hogy miért nem rossz döntés, hogy maradhatnak 2035 után is a belső égésű motorral szerelt járművek is a piacon, és azt is, hogy már most megtermelik az országos áramigény 5%-át a naperőművek, de ez a mennyiség akár megtízszerezhető lenne az energiaközösségek elterjedésével. A KCG Partners Ügyvédi Társulás szakértője elmondja, miért kell a beruházóknak Jelentős kockázatokkal számolnia az új naperőművi csatlakozási eljárásrend miatt. Szó lesz a december 31-ig még biztosan elérhető a babaváró hitelről, és az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjével nyitjuk a tőzsdét. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter.

 24. Siemens-világ

  Siemens-világ

  Az energiaelosztás jövője- Több kihívás feszíti egyszerre a hazai villamos hálózatok rendszerirányítását. Ilyen például az energiaközösségek integrálása, a megnövekedett áramigények kielégítése, a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia kezelése, fenntarthatósági szempontok- mindez egy adott, esetenként idősödő infrastruktúrán. Hogyan lehet mindezekre választ adni? Flóra Zsolt (Siemens Zrt.) világszerte bizonyított, legjobb megoldások alapján veszi sorra, miként oldja meg ezen kihívásokat a digitalizáció. Szóba kerülnek a mikrogridek, a grid edge, az intelligens áramhálózat, a szimulációs megoldások is

 25. Szenzor

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba

  A műsor első felében a legújabba Huawei-jel szemben kivetett új szankciókról, az új Garmin órákról és a Xiaomi elektromos autójáról esik szó, a második blokkban pedig alaposan végigvesszük az új Samsung S23 széria újdonságait.

 26. Tudatos Fogyasztó

  Érczfalvi András

  Tartósak-e a modern háztartási berendezések? Miben érdekeltek a gyártók?

 27. Világjáró Magazin

  Szabó Virág és Almásy Gyula

  Miért éppen Alaszka? A mai Világjáró Magazin műsorunk az USA legészakibb államába utazik. Vadregényes tájak, hatalmas gleccserek és tengeri fjordok. Szó lesz az indián kultúrákról, a lazacpiacokról, de arról is, hogy milyen különleges élmény egy helikopteres gleccsertúrán részt venni. Alaszkában a turizmus továbbra is jelentős szektor, főként a tengeri hajóutaknak köszönhetően. Bár az aranyláz már rég véget ért, de az ékszer-kereskedelem is fontos szegmensnek számít. További kalandos beszámolók és utazási tippek Szabó Virágtól és Almásy Gyulától!