1. A hét vendége

  Kovács Gyula, a Tündérkert mozgalom alapítója. A műsorvezető Mezei Dániel.

 2. A Nap Vendége

  Czibula Zoltán, az ALPHA ZOO Kft. ügyvezetője. A műsorvezető Lakatos László.

 3. Borjour

  Megyeri Sára és Nagy Sebestyén

 4. Egészségkód Oláh Andreával

  Oláh Andi

  Fűben-fában orvosság - tartja a mondás és veszi ezt komolyan a bükki füvesember, Gyuri bácsi. Vele beszélgetünk arról is, hogyan készüljünk a náthás időszakra. Bár agrárország lennénk, mégsem eszünk elég zöldséget. A gyerekek pedig még kevésbé. De vajon lehet-e ennek genetikai oka? Egészségkód csütörtökön 11 után a Trend Fm-en.

 5. Egészségkód

  Szűcs Péter

  A mai Egészségkód kétszer 20 perce is a koronavírus-járvány aktualitásai körül forog. Egyrészt szó lesz arról, hogy a kutatók milyen megfeszített tempóval dolgoztak azon, hogy tavaly december óta oltani lehessen az embereket a COVID ellen, érintjük majd azt is, hogy mennyi esély van a gyógyszer kifejlesztésére. Másrészt megnézzük, hogy idehaza a brit mutáns erőteljes fertőzési hulláma miatt milyen mértékű átoltottságra lenne szükség ahhoz, hogy tényleg ki lehessen teljes mértékben nyitni a gazdaságot, meg persze a szociális tereket. A héten ugye egyelőre annyi történt, hogy a 2,5 millió oltást már meghaladtuk, és a boltok kemény járványügyi előírások mellett, de kinyithattak. Ráadásul tovább is nyitva tarthatnak, akár este fél tízig. A kijárási korlátozás is szelídült, este 10 és reggel 5 óra közé. A műsor második felében érintjük azt is, hogy az otthoni zártság, a home office élet milyen ízületi és izombántalmakkal járhat, és mit tehetünk annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Nagy Károly.

 6. Egészségkód

  Nagy Károly

 7. Egészségkód

  Marosi Viktor

  Az Egészségkód mai adásában a Trend FM főszerkesztő-helyettese, Nagy Károly számol be a koronavírus utóhatásairól, ill. egy ritka betegségről, a Tolosa-Hunt-szindrómáról, melyet feltehetően a vírus okozott. A műsor második felében Dr. Fehér János emeritus professzorral, a Nutripharma Hungária Kft. alapítójával beszélgetünk az említett betegség okozatairól, a szem és az immunrendszer, valamint a szem és az idegrendszer kapcsolatáról. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor.

 8. Egészségkód

  Marosi Viktor

 9. Egészségkód Oláh Andreával

  Szűcs Péter

  Egyre több élelmiszerre írják rá: gluténmentes. De ezt el is higgyük? Kiderül a mai műsorból, hogy pontosan hogyan kell ezt értelmeznünk. Vagyis, néha inkább marketing, mint igazság. Minden, amit a lisztérzékenységről tudni érdemes. A második részben pedig ritka betegségekről lesz szó. Olyanokról, amelyek 10 ezerből legfeljebb 5 embert érint. Tartsanak velünk!

 10. Fintech Világa

  Érczfalvi András

 11. Fintech Világa Blockchain Percek

  A Fintech Világa - Blockchain Percek mai adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Európa legnagyobb metaverzum konferenciájáról és az ott szerzett tapasztalatokról beszélgetnek.

 12. Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  A Fintech Világa - Zöld Pénzügyi Percek mai adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a beszállítói értékelés előnyeiről és szerepéről beszélgetnek.

 13. Globsafari Lakatos Lászlóval

  Lakatos László

  A képen Karim mester, vagyis Nazhat Karim, a kurdszármazású építész, kemenceépítő mester, aki több mint három évtizede tervez és épít egyedi kemencéket, hordozható kül- és beltéri búbos kemencéket, grillsütőket, kerti konyhákat, kandallókat, és cserépkályhákat, és a következő percekben elmeséli, hogyan került Magyarországra és miért kezdett építészként kandallókat építeni.

 14. Gyűjtő

  Gereben Kata

 15. Hazai Pálya

  Lakatos László

 16. Hétfő - Egy nő

  Balogh Anna előadóművész, stand up bűvész. A műsorvezető Kutasi Judit.

 17. Hungarikum Értéktár

  A „Hungarikum Értéktár” összesen 71 hungarikumra, nemzeti kincsre hívja fel a figyelmet. A műsor az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatának keretében a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Trend FM együttműködésében valósult meg. A 2-3 perces hanganyagok felmondásában részt vettek: a Budapest XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnázium diákjai, Lévay Lili, Fazekas Nikolett, Kiss Nanett, Országh Tamara, Kiss Boglárka, Egervári Dorka, Ambruzs Kinga, Csorja Kata, Balogh Janka, Dúzs Dániel, Hornyák Péter, Abonyi Eszter, Szilasi Szonja, Farkas Gergő, Hegyi Nándor; a Károly Róbert Álalános Iskola diákjai, Vágó Imán Dóra, Vágó Amira Anna; a Szent István Gimnáziumtól Szűcs Adél; a Budapest XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskolától Szűcs Léna; a Middlesex' University hallgatójaként Bozzay László, illetve a Trend FM részéről Imre Lőrinc.

 18. IoT Zóna

  Imre Lőrinc

 19. Jövőnk Világa

  Érczfalvi András

 20. Kultúr-Trend Magazin

  Kristóf Gábor

 21. Menni-Enni

  Buza Sándor

  A hétfőn 11 órától első ízben jelentkező „élvezeti” magazin, a Menni-Enni, a gasztronómia és a turizmus területéről kínál élményeket, érdekességeket és újdonságokat. Igen, mi szájnak-szemnek-gyomornak és lábnak ingere. Szót ejtünk majd arról az izgalmas átformálódásról, ami hazai vendéglátás elmúlt éveit jellemezte, s rávilágítunk, tudunk-e, érdemes-e lépést tartanunk a nemzetközi trendekkel. Azaz, most elsősorban nem az a kérdés, hogy az oroszok a spájzban vannak-e már. Bemutatkozik egy fiatal pár, Enikő és Balázs, akik fél-világkörüli útra indultak a messzi távol-keletre. Mehettek volna teljesen normális módon, akár repülővel is, de nem. Ők Isztambulon, Teheránon, Szecsuánon, Laoszon, Kambodzsán át egészen Malajziáig tekertek. Várja Önöket a műsorvezető, Buza Sándor.

 22. Menni-Enni

  Buza Sándor

 23. Mentor gazdasági reality

  Érczfalvi András

 24. Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Idén is közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési tervét. Kiemelt figyelemre számíthatnak a webhelyeken értékesítők, a futárok és a taxisok. Az építőipari vállalkozások, a KATA-s szerződések és a számítástechnikai-termékek kereskedelme is kaphat szúrópróbaszerű adóellenőrzéseket.Elon Musk megveszi a Twittert 44 milliárd dollárért. Az igazgatótanács egyhangú beleegyezésével a részvényesek 54 dollár 20 centet kapnak részvényenként, ami 38 százalékos prémiumot jelent az április 1-i árfolyamhoz képest, ami az utolsó kereskedési nap volt azelőtt, hogy Musk bejelentette volna, jelentős tulajdonrészt szerzett a vállalatban. A világ leggazdagabb embereként számontartott vállalkozó a Twitter felvásárlásához saját vagyonából 21 milliárd dollárt fektet be, a maradék 25,5 milliárd dollárt pedig hitelből finanszírozza. A honvédelmi és rendvédelmi juttatások miatt nőtt az átlagkereset kiugróan, több mint 31 százalékkal. 564 ezer forintra nőtt tavaly február óta a teljes munkaidőben dolgozók bruttó jövedelme. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

 25. Monitor Szűcs Péterrel

  Szűcs Péter

  Januártól a csokkal vásárolt ingatlanok illetékmentesek lesznek – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az intézkedés az új és a használt ingatlanokra is vonatkozik. Novák Katalin azt mondta, hogy egy 50 millió forintos ház esetében az illetékmentesség 2 millió forint megtakarítást jelent a vevők számára. Az illetéket nem utólag kapják vissza a vásárlók, hanem egyáltalán nem kell megfizetniük. Lényegesen többen jelentkeztek állásra a harmadik negyedévben, mint egy éve - mondta a profession.hu üzletfejlesztési vezetője. A legnagyobb érdeklődés a szakmunka, az értékesítés, a fizikai munka és az adminisztrációs állások iránt volt, a munkájukat elvesztők közül sokan itt próbálnak meg elhelyezkedni. Ameddig az állam nem teszi kötelezővé, addig nem zárnak be a magyar mozik – mondta a Cinema City kommunikációs igazgatója. Buda Andrea arra reagált, hogy nemrég az anyagcégük, a Cineworld Group bezárta az Egyesült Államokban és Angliában működő filmszínházait. A döntést az után hozták, hogy eltolták idén novemberről a legújabb James Bond filmet, amit majd csak fél év múlva fognak bemutatni. Lépéselőnybe került a Pfizer és a BionTech a koronavírus vakcina fejlesztésben. Míg korábban például a Johnson&Johsnon oltóanyag kísérleteit az egyes pácienseknél észlelt mellékhatások miatt le kellett állítani, addig a két másik cég november végéig benyújthatja a sürgősségi ellátáshoz szükséges engedélykérelmeket. Enyhén alulmúlta a várakozásokat a kínai GDP növekedése a harmadik negyedévben. Júliustól szeptemberig 4,9 százalékkal bővült a gazdaság éves szinten, negyedéves összevetésben pedig 2,7 százalékos a növekedés. De szó lesz autóiparról, és Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk is beszél az elmúlt időszak nehézségeiről és a jövőbeli tervekről. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

 26. Nagytotál

  Péller András

  Hiába a közös megegyezés és a jó szándék, amikor válásra kerül a sor mindenkiből előbújik a legrosszabb énje. Legalábbis előbújhat és ez különösen nagy problémát jelent a mai világban, amikor a házasságok 60 százaléka válással végződik az első 3 évben. Lehet, hogy kezdetben nagy az egyetértés a felek között és megállapodhatnak abban, hogy mindent feleznek, de mindig eljön az a pillanat, amikor el kell dönteni, hogy ki nevelje tovább a gyereket. Hiszen a kapcsolat gyümölcsét nem lehet megosztani, ilyenkor valaki sérül és azt mindenki tudja, hogy a sebzett vad a legveszélyesebb. Pláne ha még ügyvédje is van. Ezeket és még sok más témát boncolgat az első Oscar-díjas Netflix produkció, a Házassági történet. A 2020-as gálán Laura Dern kapta az arany szobrocskát a legjobb női mellékszereplő kategóriában. A mai Nagytotálban vendégünkkel és egyben kollégánkkal, Imre Lőrinccel merültünk el a film mélységeiben. A 11 órai hírek után várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Péller András.

 27. Nagytotál

  Péller András

 28. Online Trendek

  Érczfalvi András

 29. Pozitív Energia

  Varjú Frigyes

 30. ReBrief

  Marosi Viktor

 31. Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Imre Lőrinc

  A fesztiválszezonra készülünk a hétfői Reggeli Monitorban. A járvány után a közönség ki van éhezve az ilyen élményekre, az áremelkedés viszont ezt a szektort sem kerülik el, akár a fogyasztói, akár a szervezői oldalt nézzük. Közben nincsenek könnyű helyzetben a sörgyártók, a vendéglátó egységek újranyitása után a forgalom még mindig nem tudta elérni a járvány előtti szintet, egy korlátozásoktól mentes fesztiválszezonban érdekeltek a sörgyártók is. Szó lesz még a hotelpiacról, a turizmus, illetve a befektetők oldaláról is. A fuvarozók díjemelései messze elmaradnak a költségek növekedésétől, így további drágulás várható ebben a szegmensben is. Elemezzük a GKI Konjunktúraindexét, beszélünk arról, hogy miért vár egyre több elemző visszaesést az amerikai részvénypiacon, valamint szó lesz arról is, hogy mennyiben érinti a Magyar Nemzeti Bank új javaslatcsomagja a lakáspiacot. Fél 7-től várja Önöket Imre Lőrinc.

 32. Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Kétéves pénzügyi stabilizációs és versenyképességi programot javasol a kormánynak a Magyar Nemzeti Bank. Matolcsy György jegybankelnök azt mondta, hogy helyre kell állítani az előző évtizedben működő magyar növekedési modellt, amely az erőteljes GDP bővülésre és a pénzügyi egyensúlyra épült. Az év eleji nagy kormányzati kifizetések ellenére is kevesebbet ér az emberek megtakarítása. A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi számlákról szóló jelentése alapján a Money.hu kommunikációs vezetője azt mondta: bár nominálisan több megtakarítása volt a magyaroknak idén március végén, mint három hónappal korábban, reálértéken zsugorodtak a megtakarítások. A magyar kis- és középvállalkozások jelentős részének nincs digitalizációs stratégiája – derül ki a Microsoft felméréséből. Az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke úgy reagált, hogy ennek elsődleges oka, hogy a cégek idejét lefoglalja a szolgáltatásaik megfelelő teljesítése. Kissé fékezett, de továbbra is magas fordulatszámon pörög a használtautó-piac Magyarországon. Áprilisban 7,2 százalékkal haladta meg a szektor teljesítménye az egy évvel korábbit. Eddig jobbára az újautók piacán okozott gondot az alkatrészhiány, de a kapacitásproblémák egyre jobban hátráltatják a minőségi használatutó-behozatalt is. Nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a várható programokról, sztárfellépőkről érdeklődtünk. És a végén mindig a németek nyernek - kiosztották az idei futballszezon első nemzetközi kupáját, amelyet az Eintracht Frankfurt gárdája zsebelt be. De szó lesz arról is, hogy az amerikai kiskereskedelmi óriás, a Walmart gyenge gyorsjelentése az emelkedő kamatok és a gazdasági recesszió lakmuszpapírja lehet. Tartsanak velünk, várja Önöket a két műsorvezető, Nagy Károly és Mezei Dániel!

 33. Reggeli Monitor Németh Lászlóval

  Májusban 18,7 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, és a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint 2,3 százalékkal haladta meg az előző havit jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A korábban vártnál körülbelül félmillió tonnával kevesebb búzát takaríthatnak be az idén gazdálkodók, vagyis 4-4,5 millió tonna lehet az össztermés. Kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól, de normalizálódik a kínai GDP. Kartellgyanú miatt nyomoz a GVH a BKV Zrt.-nél. A hallgatók tudatos szellemi tulajdon kezelését erősítő és szemléletformáló együttműködésbe kezd a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A reggel folyamán beszélgetünk majd a Tokióba induló csapatainkról, illetve arról, hogy hamarosan összecsap Dzsudzsák Balázs és Mourinho egy felkészülési meccsen. Vendégünk lesz János Zsolt, nemzetközi piaci szakértő, aki Kína világgazdaságban mutatott indikátor szerepéről fog beszélni, utána pedig Székely Zsolt ül mikrofon elé, hogy feltárja a magyar autópálya koncesszió érdekességeit. Vendégünk lesz még a Növekedés.hu újságírója is, Fellegi Tamás. Tartsanak velünk holnap reggel is, várja Önöket műsorvezető párosunk, Mezei Dániel és Németh László.

 34. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Szemét-gate. Magyarországon termelődik a negyedik legtöbb háztartási hulladék az Európai Unióban, ugyanakkor a mennyiség jelentősen csökken. Várakozáson felül javult a németországi fogyasztói hangulat. A GfK szakértője elmondta, a fogyasztók láthatóan kezdenek magukhoz térni a korlátozások által okozott sokkból. Mi várható? Kiderül pénteken reggel. A Dacia után a Ford is leállította romániai üzemét, mivel a félvezető hiány miatt nem tudják folytatni az autógyártást. A szakértő szerint a magyarországi gyárak átmeneti bezárása is napirendre kerülhet. A bruttó átlagkereslet 2020-ban majdnem 10 százalékkal emelkedett, idén kisebb pluszt várnak az elemzők. Lesz szó a reggeli Monitorban két tőzsdei nagyágyú, a Richter, és a Telekom negyedik negyedéves gyorsjelentéséről, és Mezei Dániel érdekes témáival is várja Önöket Szűcs Péter.

 35. Siemens-világ

  Siemens-világ

  A szélturbinák jövője - A megújuló energia vezető szereplője a Siemens Gamesa. A vállalat szélturbinái a tengeren és a szárazföldön egyaránt termelik a zöld energiát, amellyel akár 87 millió háztartás energiaellátása biztosítható. Hogy minél inkább elterjedhessen a zöld energia, a magyar leányvállalat szakembereire fontos szerep hárul: ők helyezik üzembe, szervizelik a szélturbinákat világszerte, sőt itt képezik azokat, akik a magasban végzik a munkájukat. A kiválasztásnál fontos szempont a fizikai állóképesség, hiszen az akár 170 m magasban lévő turbinákba lift nélkül kell feljutni. A Siemens-világ podcastjának mostani epizódjában szó lesz arról is, hogy milyen lehetőséget kínál a szélenergia jövője a hidrogénalapú gazdaság megvalósításában.

 36. Soul History

  Délelőtt 11.00 - 13.00-ig Classic SOUL History! Az apropó viszont szomorú, mert május elején elhunyt egy törzshallgatónk, Pém László. Az a Pém Laci, Aki a KSI, majd a Vasas egykori ökölvívója és középsúlyú válogatott bajnokunk volt, a ’79-es kölni EB-n elért legnagyobb sikerével, egy bronzéremmel. Laci imádta a műsort és a fekete zenét, sokszor küldtünk neki dalt adásból. Francesco egymás után kapcsolja telefonon sporttársait, barátait, Rácz Tibor – Indián szintén egykori váltósúlyú kiválóságunkat, többszörös főhősünk Füzesy Zoltán VB bronzérmes ifjúsági válogatott Szövetségi Kapitány és basszusgitárost, végül Tóth Attila klubtulajdonost, Laci egykori munkaadóját a ’80-as évek legendás DISCO-iban. A beszélgetések alatt természetesen feltesszük kedvenc lemezeit. A west coast Legendák est pedig az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-7évad-235adás-r7-220512soul-history-live-a-hello-buda-ban-3-west-coast-legendák/

 37. Szenzor

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba

 38. Trend Night Bukovszky Józseffel Adásban

  Bukovszky József

 39. Tudatos Fogyasztó Következik

  Érczfalvi András