1. Borjour

  Megyeri Sára és Nagy Sebestyén

 2. Egészségkód

  Marosi Viktor

 3. Fintech Világa

  Érczfalvi András

 4. Fintech Világa Blockchain Percek

  Sajnos a nagy hype ellenére a kriptoszektor továbbra sem nevezhető teljesen biztonságos területnek. A Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a közelmúlt legnagyobb kripto botrányairól beszélgettek.

 5. Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  Nem látszik valódi előrelépés a bankok fenntarthatóságával kapcsolatban. A Fintech Világa - Zöld Pénzügyi Percek állandó szakértője, Bátorfi Botond ismerteti a jelenlegi helyzetet és rámutat a pénzintézetek kommunikációjának hiteltelenségére.

 6. Globsafari Lakatos Lászlóval

  Lakatos László

  A képen Karim mester, vagyis Nazhat Karim, a kurdszármazású építész, kemenceépítő mester, aki több mint három évtizede tervez és épít egyedi kemencéket, hordozható kül- és beltéri búbos kemencéket, grillsütőket, kerti konyhákat, kandallókat, és cserépkályhákat, és a következő percekben elmeséli, hogyan került Magyarországra és miért kezdett építészként kandallókat építeni.

 7. Gyűjtő

  Gereben Kata

 8. Hazai Pálya

  Lakatos László

 9. Hétfő - Egy nő

  Koós Daniella formatervező, a Budapest Design Week projektvezetője. A műsorvezető Kutasi Judit.

 10. Hungarikum Értéktár

  A „Hungarikum Értéktár” összesen 71 hungarikumra, nemzeti kincsre hívja fel a figyelmet. A műsor az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatának keretében a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Trend FM együttműködésében valósult meg. A 2-3 perces hanganyagok felmondásában részt vettek: a Budapest XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnázium diákjai, Lévay Lili, Fazekas Nikolett, Kiss Nanett, Országh Tamara, Kiss Boglárka, Egervári Dorka, Ambruzs Kinga, Csorja Kata, Balogh Janka, Dúzs Dániel, Hornyák Péter, Abonyi Eszter, Szilasi Szonja, Farkas Gergő, Hegyi Nándor; a Károly Róbert Álalános Iskola diákjai, Vágó Imán Dóra, Vágó Amira Anna; a Szent István Gimnáziumtól Szűcs Adél; a Budapest XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskolától Szűcs Léna; a Middlesex' University hallgatójaként Bozzay László, illetve a Trend FM részéről Imre Lőrinc.

 11. IoT Zóna

  Imre Lőrinc

 12. Jövőnk Világa

  Érczfalvi András

 13. Menni-Enni

  Buza Sándor

  A mai műsorban a napokban Gundel-díjjal kitüntetett Macsinka János, az egri Macok vezetője lesz a vendégem, majd utána azt tudjuk meg, hogy mi a feladata a Pannonhalmi Főapátság turisztikai vezetőjének. Az utolsó részében pedig arról beszélgetünk, hogy azon túl, hogy lehetőséget ad turisztikával foglalkozó fiatalok kreativitásának megmutatására, még mi a célja a CheckInn kampánynak.

 14. Mentor gazdasági reality

  Érczfalvi András

 15. Monitor

  Továbbra sincs európai uniós szankció sem az orosz földgázra, sem pedig az atomenergiára. Nem is várhatóak ilyen jellegű büntetőintézkedések. Az EU az áram árára nehezedő nyomást a földgázárak ársapkázásával szeretné kezelni. Az adásban elmondjuk majd, hogy milyen módszerben gondolkodnak. Beszélünk majd arról is, hogy egyelőre folytatódik a sikeres ukrán ellentámadás. Több fronton szorítják vissza az orosz erőket, de szakértők szerint kétséges, hogy az őszi esőzések beálltával és az érkező orosz erősítésekkel menetből megbirkózik majd az ukrán hadsereg. Bár folytatódik az ukrán erők nyugati támogatása, de jelentősek lehetnek az ő veszteségeik is. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

 16. Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Várhatóan előrehozott választások lesznek Bulgáriában, miután megbukott Kiril Petkov bolgár miniszterelnök kisebbségi kormánya a parlament bizalmi szavazásán. A kormányválságot a „Van Ilyen Nép” nevű párt idézte elő, miután kilépett a koalícióból a pótköltségvetés, illetve a szomszédos Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak megkezdése körül kialakult viták miatt. Az amerikai elnök felkérte a kongresszust és az államok vezetőit a különböző típusú üzemanyagadók felfüggesztésére. Joe Biden az amerikai kőolaj-forgalmazó és -finomító nagyvállalatokat is arra kérte, hogy csökkentsék fogyasztói áraikat, még ha ez bevétel- és nyereségcsökkenést is jelent számukra. Közben egyre forróbb a helyzet Kalinyingrád miatt Oroszország és Litvánia között. Tovább nőtt a foglalkoztatottság, és csökkent a munkanélküliek száma májusban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a regisztrált állástalanok száma 169 ezer főre csökkent, ami 3,5 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg. Legutóbb 2019 végén, 2020 elején volt ilyen alacsony az állástalanok aránya Magyarországon. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

 17. Nagytotál

  Péller András

 18. Online Trendek

  Érczfalvi András

 19. Pozitív Energia

  Varjú Frigyes

 20. ReBrief

  Marosi Viktor

  A reBrief hírei között szó lesz arról, hogy miért csapott le a GVH ökle egy gyógyszeripari szereplőre. Beszélünk két, siketek világnapjára időzített CSR-aktivitásról, a Toyota Beyond Zero spotjáról, a spotszemle témája pedig a Cherrisk reklámfilm-sorozata. A műsor második felében Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója a vendégünk, akit arról kérdezünk, miért nyilvánul meg egy étteremlánc közéleti ügyekben. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint a Mediator két munkatársa: Tóth György PR-vezető és Dankó Bence stratégiai vezető.

 21. Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Imre Lőrinc

  A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg az Gazprommal a magyar MVM csoport. A hazai energetikai állami cég arról is döntött, hogy növelnék a Magyar Földgáztároló Zrt. zsanai tárolójának kapacitását, de a hajdúszoboszlói tárolóban 800 millió köbméter párnagázt termelnek le és vizsgálják a szén-dioxid tárolásának lehetőségeit. Közben Orbán Viktor miniszterelnök egy magyar-szerb-osztrák csúcstalálkozón már arról beszélt, hogy már csak dél felől érkezik gáz Magyarországra, és közös uniós megoldást sürgetett az energetikai krízisre. Beszéltünk a fitness termeket üzemeltető szövetségi vezetővel is, aki azt mondta, hogy teljes a bizonytalanság az elszálló energiaárak miatt ennél a vállalkozói körnél is, hamarosan pedig akár luxus lehet majd edzőterembe járni. Szó lesz még arról, hogy az új brit miniszterelnök szinte azonnal meghátrált, és jóval szerényebb költségvetési kiigazítás lesz, de beszélünk majd az OPEC-tagállamok kitermelés csökkentési tervéről is, amivel a kőolaj világpiaci árát szeretnék visszatornázni. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Imre Lőrinc.

 22. Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Tovább emelkedik az infláció az év végig. A Magyar Nemzeti Bank igazgatója elmondta: az éves átlagos inflációra vonatkozó előrejelzést a 13,5-14,5 százalék közötti sávba emelte a jegybank. A jövő év elejétől lassul a pénzromlás üteme, viszont emellett a gazdasági növekedés is számottevően visszaesik, és 2023-ban már csak 0,5-1,5 százalékkal bővül a GDP. Mától lehet vásárolni az új Bónusz Magyar Állampapírból, de az inflációkövető állampapír kamatozása is jóval vonzóbbá vált. Nem a megemelkedő energiaköltségek miatt vezet be négynapos munkahetet a Libri-Bookline az irodai dolgozói számára. Egyelőre csak tesztfázisban indították el a kezdeményezést, melynek részeként külső és belső sikerkritériumokat jelölt ki a vállalat – mondta el a Trend Fm-nek a Libri-Bookline Zrt vezérigazgatója. Kötelező a részvétel idehaza a holnap induló népszámláláson. Az október elseje és november 28-a közötti cenzus kérdőívét online is ki lehet tölteni október elsejétől 16-ig. Akik interneten ezt nem teszik meg, őket számlálóbiztos keresi fel. Több mint 14 év után zárult le teljesen a 2008-as pénzügyi válságot előidéző Lehmann Brothers felszámolása. Van-e hasonlóság az akkori, és a mostani helyzet között? És elemezzük a brit jegybank soron kívüli állampapír vásárlási stratégiáját is, amivel a font mélyrepülését szeretné megállítani. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 23. Reggeli Monitor Németh Lászlóval

  Májusban 18,7 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, és a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint 2,3 százalékkal haladta meg az előző havit jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. A korábban vártnál körülbelül félmillió tonnával kevesebb búzát takaríthatnak be az idén gazdálkodók, vagyis 4-4,5 millió tonna lehet az össztermés. Kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól, de normalizálódik a kínai GDP. Kartellgyanú miatt nyomoz a GVH a BKV Zrt.-nél. A hallgatók tudatos szellemi tulajdon kezelését erősítő és szemléletformáló együttműködésbe kezd a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A reggel folyamán beszélgetünk majd a Tokióba induló csapatainkról, illetve arról, hogy hamarosan összecsap Dzsudzsák Balázs és Mourinho egy felkészülési meccsen. Vendégünk lesz János Zsolt, nemzetközi piaci szakértő, aki Kína világgazdaságban mutatott indikátor szerepéről fog beszélni, utána pedig Székely Zsolt ül mikrofon elé, hogy feltárja a magyar autópálya koncesszió érdekességeit. Vendégünk lesz még a Növekedés.hu újságírója is, Fellegi Tamás. Tartsanak velünk holnap reggel is, várja Önöket műsorvezető párosunk, Mezei Dániel és Németh László.

 24. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Több mint kétszeresére bővült az építőipari szakmákat választók köre, és a nyári hőség megjelenésével több magyar településen is vízhiány alakult ki. A Reggeli Monitorban mindkét jelenség az okairól beszélünk. Szó lesz a NATO csúcsról valamint az ukrajnai fejleményekről, és arról is hogy július 2-től már nem fizethetünk SZÉP kártyával az élelmiszerboltokban. Megbeszéljük, hogy miért nem rossz döntés, hogy maradhatnak 2035 után is a belső égésű motorral szerelt járművek is a piacon, és azt is, hogy már most megtermelik az országos áramigény 5%-át a naperőművek, de ez a mennyiség akár megtízszerezhető lenne az energiaközösségek elterjedésével. A KCG Partners Ügyvédi Társulás szakértője elmondja, miért kell a beruházóknak Jelentős kockázatokkal számolnia az új naperőművi csatlakozási eljárásrend miatt. Szó lesz a december 31-ig még biztosan elérhető a babaváró hitelről, és az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjével nyitjuk a tőzsdét. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter.

 25. Siemens-világ

  Siemens-világ

  PLC: az irányítás első szintje - A programozható logikai vezérlők (PLC) jelentik a gépek irányításának, automatizálásának első szintjét. Legyen az fagylaltkészítő, szivattyú, szerszámkészítő berendezés vagy éppen lépcsőházvilágítás, a PLC-kel tehető meg az automatizálás első szintje. Vannak, akik szerint e technológia segítette elő a harmadik ipari forradalom megvalósulását. Ami biztos, a Siemens meghatározó e területen is, és már 1958-ban piacra lépett az első PLC-megoldással, és azóta több mint 60 millió eszközt gyártott. A technológia itthon megannyi területen van jelen, a mindennapi szolgáltatásoktól a különféle termékek előállításáig. Magyar István értékesítési vezető és Barabás Zsolt szakértő kollégák (Siemens Zrt.) a PLC-szakma jellegzetességeiről beszéltek.

 26. Sportérték Imre Lőrinccel

  Imre Lőrinc

  A szurkolók szeretetét, nemzetközi elismerést és első kalapos Eb-csoportbeosztást hozott a Nemzetek Ligája A-divíziójának csoportköre a magyar labdarúgó válogatottnak. Angliát oda-vissza, a németeket idegenben verte Marco Rossi csapata, akit csak a világbajnokságról lemaradó olasz labdarúgó válogatott tudott legyőzni, például a csoportdöntőn, egy nagyon kiélezett mérkőzésen. Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc!

 27. Szenzor

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba

 28. Tudatos Fogyasztó

  Érczfalvi András

  Tartósak-e a modern háztartási berendezések? Miben érdekeltek a gyártók?

 29. Világjáró Magazin

  Szabó Virág és Almásy Gyula