1. Gyűjtő

  Machán Frigyes

 2. Hazai Pálya

  Lakatos László

 3. Hétfő - Egy nő

  Váczi Rozi, a Matyodesign alapítója. A műsorvezető Kutasi Judit.

 4. iFater

  Fekete Gábor és Pápai Péter

 5. IoT Zóna

  Imre Lőrinc

 6. Jövőnk Világa

  Érczfalvi András

 7. Kapcsolódjunk

  A Kapcsolódjunk! vendége lesz ma Hirman Blanka, aki a Bábszínház nyári táborairól mesél, Koralevics Ritával a design világába nyerünk betekintést, Novák Anikó Sumeet Anand Pandey koncertjére invitál, Pataki Vukov Ági és Fedor Ilka pedig a random csoport kiállítását mutatja be. Várja Önöket a műsorvezető: Kalmár András.

 8. Karácsonyi zenei válogatás

  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden hallgatónknak!

 9. Közkincskereső Kovács Olivérrel

  Bár az iskolai tankönyvekből nagyjából száműzték az őskort Magyarországon, természetesen továbbra is folyik a Kárpát-medence korai lakóinak a kutatása. Bronzkori tellekről, kincsekről, genetikáról is hallhatnak a műsorban. Ezután Berzencére indulunk, ahol idén is folytatódik a település egyik dombján álló vár kutatása.

 10. Lélektér

  Gábor-Vígh Vanda

 11. Mentor gazdasági reality

  Érczfalvi András

 12. Monitor Délután extra

  Érczfalvi András

 13. Monitor Nagy Károllyal

  Karbonsemlegessé alakítja működését a Vajda-Papír az évszázad közepére. Az elmúlt 10 évben mintegy 40 milliárd forintot fordítottak arra, hogy a higiéniai papír gyártása és a cég üzemeltetése a legkörnyezetkímélőbb, fenntartható technológiákkal valósulhasson meg. A csomagolóanyagoknál 60 százalékra emelik az újrahasznosított anyagok arányát, viszont higiéniai papírterméket, energiatakarékossági okokból, csak telepített erdőkből származó cellulózból gyártanak. A 13 órai hírösszefoglalóban kiemelten foglalkozuk majd azzal is, hogy több pénzintézet emelte az ügyfelek számára a bankolási költségeket. Elmondjuk, hogy milyen mértékben, illetve azt is, hogy mire érdemes figyelni az esetleges bankváltáskor. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Nagy Károly.

 14. Online Trendek

  Érczfalvi András

 15. Pozitív Energia

  Varjú Frigyes

 16. ReBrief

  A reBrief aktualitásai között a Weather Kids új kampánya és az Együtt az Autistákért Alapítvány idei kampánya a témánk. A szpotszemlében a Vodafone visszatérő karaktere, Dr. Datai, a Mizó új szpotja, valamint az OTP új kampánya a beszédtémánk. A műsor második felében a kreatív mindennapok mesterséges intelligenciájáról és az AI reklámiparban betöltött szerepéről Sármai Balázzsal, a Mediator senior art directorával beszélgetünk. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint a Mediator két munkatársa: Dankó Bence vezető stratéga és Tóth György PR-vezető.

 17. Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Sűrű programmal indul a hét a Trend Fm-en, annál is inkább mert minden nap foglalkozunk majd az építőiparral és az ingatlanpiaccal. Szó lesz a megfelelő kivitelezők kiválasztásának idejéről, a pénteken bejelentett kormányzati felújítási program építőiparra gyakorolt hatásairól és az ingatlanpiac aktuális helyzetéről. Ezen túl: jó évet zárt magyarország egyik legnagyobb takarmányforgalmazó cége, és piacokon a primőr zöldség. Kiderül az is, van már primőr búza is! Szülők figyelem! Most érdemes foglalni nyári táborhelyeket, így megúszhatják az egyébként 10-15 százalékos áremelkedést. Fiatal lányoknak ruhatervezési és ruhakészítési képzés indul Bátonyterenyén. Imre Lőrinc számít figyelmükre!

 18. Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Már az internethasználó nyugdíjasok körében is hódítanak a csevegő programok. 2005 óta 80 százalékkal csökkent a vezetékes telefonhasználat, az SMS-ezés pedig öt év alatt harmadával esett vissza. 2021 óta csökken a mobilhívások száma is. A Reggeli Monitorban elemezzük majd azt is, hogy milyen korban érdemes először mobiltelefont adni a gyerek kezébe, és persze azt is, hogy elsőkörben mire használja azt, ha később a szülő nem szeretne a negatív következményekkel szembesülni a túlzott kütyühasználat miatt. Az adásban exkluzív beszámolót hallhatnak majd egy magyar kutatótól arról, hogy milyen volt a helyszínen átélni a tajvani földrengést. Utánajártunk annak, hogy a schengeni övezethez részlegesen csatlakozó bolgár és román tengerpart friss célpontja lehet-e az európai buliturizmusnak. Az MBH Bank szakértőivel pedig azt nézzük meg, hogy milyen változások várhatók azzal, hogy a bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa. Várja Önöket a legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal a szerkesztő-műsorvezető, Nagy Károly.

 19. Reggeli Monitor Németh Lászlóval

  A visszatérő motívumok adása lesz a mai a Reggeli Monitorban! Nyolc év után újra Magyarországon az Uber. Ismét érkezhet hazánkba az ukrán méz. Megint kardinális kérdés az amerikai elnökválasztáson a mexikói határnál kialakult migránsválság.

 20. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Szűcs Péter

  Javában tart a tavaszi időszak ezzel együtt pörög a dísznövények piaca idehaza. Szakértők szerint a muskátlik mellett a begónia, a petúnia különböző típusai, és a dáliák a legkeresettebbek a hazai piacon. 7 óra után már arról hallhatnak, hogy széles körű szakmai, tudományos és társadalmi egyeztetés mellett megkezdődhet a magyar KRESZ megújítása. Közlekedési szakjogász segítségével utánajártunk annak, hogy milyen változásokra lehet számítani, ahogy annak is, hogy milyen lépésekre lenne szükség. Már a gasztronómiában is egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság. Mindeközben újabb áremelések tapasztalhatók az éttermekben idehaza. Egyre több vendéglátóegységben már nem 10, hanem 12-15 százalékra emelik a szervizdíjat. Gazdasági adatok tekintetében megvizsgáljuk, hogy milyen tényezőknek köszönhetően állított be új történelmi csúcsot a magyar külkereskedelmi többlet, de szó lesz arról is, hogy csökkentek a termelői árak az euróövezetben és az EU-ban havi és éves szinten februárban. Végül pedig a hazai haderőfejlesztés lesz terítéken. M. Szűcs Péter számít a figyelmükre.

 21. Siemens-világ

  Az e-töltés kényelmetlen kérdései és kényelmes megoldásai - Rohamtempóban nő az utakon közlekedő elektromos járművek száma, ami az egyéni felhasználók mellett a flottaüzemeltetőket is új kihívások elé állítja. Milyen fenntarthatósági elvárásoknak kell megfelelniük? Hogyan lehet optimalizálni egy flottányi jármű töltési idejét? Mikor térül meg a beruházás? De a nagy kérdések mellett ott vannak az apró fontosak is, amelyektől kényelmes lesz az e-töltés. Például, hogyan kerülhető el egy buszdepóban a botlásveszély, ha mindenhol töltőkábelek vannak? Hogyan kell az e-töltőállomásokat áramtalanítani veszély esetén? Milyen adatokat lát az üzemeltetést végző munkatárs, és kaphat-e testre szabott értesítéséket akár a mobiljára is a töltőkről? Hogyan lesz akadálymentes az e-töltők használata? Ezekről és az e-töltés megannyi izgalmas részletéről hallhatják a legújabb epizódot Négyesi Szilárddal, a Siemens Zrt. szakértőjével.

 22. Sportérték

  A sportban nem elég, ha valaki egysíkúan készül fel egy-egy versenyre, számos tényező befolyásolja a maximális teljesítmény elérését.

 23. Sportérték Imre Lőrinccel

  A házigazda Elefántcsontpart győzelmével ért véget az egy hónapig tartó afrikai futballünnep, az Afrikai nemzetek kupája. A döntőben Nigéria válogatottját múlta felül Emerse Fae együttese, amely rendkívül kalandos úton jutott el a végső diadalig: a csoportkörből például éppen hogy, csak jókora szerencsével jutott tovább a csapat. A Mesebeli Afrika nevű Facebook-oldal alapító-szerkesztőjével, Miskolczi Andrással beszélgettünk. Miként beszámolunk arról is, hogy Magyarország története során először rendezett gyeplabda Európa-bajnokságot, természetesen a hazai csapattal a fedélzeten. Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc.

 24. Trend Night Bukovszky Józseffel

  A hét minden éjszakáján jelentkezik a Trend FM különleges zenei válogatása, a Trend Night. Bukovszky József zenei szerkesztő igazi különlegességeket mutat be itthonról és külföldről. Főszerepben a Trend FM kedvencei, nagyrészt olyan felvételekkel, amelyek nem forognak más hazai rádióban.

 25. Trend Night Bukovszky Józseffel

  A hét minden éjszakáján jelentkezik a Trend FM különleges zenei válogatása, a Trend Night. Bukovszky József zenei szerkesztő igazi különlegességeket mutat be itthonról és külföldről. Főszerepben a Trend FM kedvencei, nagyrészt olyan felvételekkel, amelyek nem forognak más hazai rádióban.

 26. Tudatos Fogyasztó

  Érczfalvi András

  Tartósak-e a modern háztartási berendezések? Miben érdekeltek a gyártók?

 27. Világjáró Magazin

  Hogyan vágjunk bele a nagyobb utazásba kisebb gyerekekkel? Hány poggyászt vigyünk magunkkal? Milyen extrákkal készülnek a gyerekeknek a repülő- és hajótársaságok? Milyen buktatók és kalandok lehetnek? Ha családbarát turizmus, akkor a másik oldalon a felnőttbarát szállodák, hajóutak sem maradhatnak ki a sorból!