1. A holnap tegnapja Következik

  Nyul Zsuzsa

 2. BorMárka

  Mezei Dániel és Kendik Géza

 3. Hazai Pálya

  Lakatos László

 4. Hétfő - Egy nő

  Törteli Eszter író, coach, önismereti instruktor, volt bűnügyi helyszínelő. A műsorvezető Kutasi Judit.

 5. IoT Zóna

  Imre Lőrinc

 6. Jövőnk Világa

  Érczfalvi András

 7. Kapcsolódjunk

  A Kapcsolódjunk! mai adásában velünk lesz Budaházi Tibor festőművész, akivel a Pesti Vigadóban megnyílt kiállítása kapcsán beszélgetünk, aztán itt lesz Prieger Zsolt, az Anima Sound System alapítója, aki a salföldi Bánya Kertben megrendezésre kerülő nagykoncertjükre invitál. Selmeczi György zeneszerző, a Nemzet Művésze idén életműdíjat vehetett át filmzeneszerzői munkásságáért, erről, és a haza zeneoktatás helyzetéről is beszélgetni fogunk vele. Várja Önöket a műsorvezető: Kalmár András

 8. Karácsonyi zenei válogatás

  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden hallgatónknak!

 9. Lélektér

  Gábor-Vígh Vanda

 10. Mentor gazdasági reality

  Érczfalvi András

 11. Monitor Délután extra

  Érczfalvi András

 12. Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Karbonsemlegessé alakítja működését a Vajda-Papír az évszázad közepére. Az elmúlt 10 évben mintegy 40 milliárd forintot fordítottak arra, hogy a higiéniai papír gyártása és a cég üzemeltetése a legkörnyezetkímélőbb, fenntartható technológiákkal valósulhasson meg. A csomagolóanyagoknál 60 százalékra emelik az újrahasznosított anyagok arányát, viszont higiéniai papírterméket, energiatakarékossági okokból, csak telepített erdőkből származó cellulózból gyártanak. A 13 órai hírösszefoglalóban kiemelten foglalkozuk majd azzal is, hogy több pénzintézet emelte az ügyfelek számára a bankolási költségeket. Elmondjuk, hogy milyen mértékben, illetve azt is, hogy mire érdemes figyelni az esetleges bankváltáskor. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Nagy Károly.

 13. Online Trendek

  Érczfalvi András

 14. Pozitív Energia

  Varjú Frigyes

 15. Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Mazányi Eszter

  A költségvetési szféra húzta felfelé a bérek növekedési ütemét májusban. Az állami szférában az átlagkereset 18,5 százalékkal haladta meg a tavalyi szintet. A versenyszférában némiképp lassabb, de továbbra is jelentős, 13,5 százalékos béremelkedés következett be. Beszámolunk majd arról is, hogy a szerda este kihirdetett egyetemi felvételi ponthatárok után hat hete maradt az új hallgatóknak, hogy biztosítsák lakhatásukat a tanév kezdetére. Az igényekhez képest kevés a kiadó lakás és ez tavalyhoz képest 10-15 százalékkal emelte meg a lakbéreket. Az egyetemre, főiskolára készülő fiataloknak érdemes lehet a nyáron megnyitni a diákszámlájukat, mert az intézményekben általában kérnek számlaszámot, például az ösztöndíjak utalásához. Nem hozza el a békét, de a felek egymás iránti bizalmát mélyítheti a jemeni kormány és a húszi mozgalom között létrejött megállapodás. Lesz szó az adásban még a kriptopiac legfrissebb fejleményeiről, de természetesen a tőzsdenyitásról sem feledkezünk el. Várja Önöket a legfrissebb részvény- és devizapiaci információkkal Imre Lőrinc.

 16. Reggeli Monitor Németh Lászlóval

  Németh László

  ó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés, ezért a Reggeli Monitorban a Pálinka Nemzeti Tanács elnökével pálinkafőzdék előtt álló problémák mellett a piac kedvenc párlatait is végigvesszük. Kiderül majd, hogy az EB alatt megnőtt a sportfogadók elleni Kibertámadások száma, és utánajárunk, miért szűnik meg a Szombathelyi Haladás futball klub. Szó lesz arról, hogy beindult a kötelezők kötése a villanyrollerekre, de egyelőre csupán két társaság lát fantáziát ebben a piacban, és arról is, hogy több mint 7000 milliárdos bővülést hozhat Magyarországnak a felhőtechnológia a következő 10 évben. A független piaci elemzővel a ma induló gyorsjelentési szezon várható eredményeiről, a Gránit Alapkezelő vezető elemzőjével a tőzsdei mozgásokról, a Növekedés.hu újságírójával pedig a magyar hadiipar és az agrárium külpiaci lehetőségeiről beszélget a műsorvezető: Németh László.

 17. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Szűcs Péter

  Ma indul útjára a 33 évvel ezelőtt először megrendezett Művészetek Völgye Fesztivál. 10 nap alatt mintegy 3000 (nem tévedés!) program lesz. Egy év alatt, 2022-ről 2023-ra megduplázta a külföldi befektetések volumenét a HIPA Nemzeti befektetési Ügynökség. A szervezet vezérigazgatója volt a vendégünk. Még csak pislákol, de lassan berobban az albérletpiac. Az egyetemisták most nyaralnak, pár hét múlva viszont vadászni fogják az ingatlanokat. Nincs jó hírünk, nem lettek olcsóbbak. Az EKB most nem változtatott az irányadó kamatokon. Jövő kedden a magyar jegybank dönt. Elemzőt kérdeztünk. Amerikáról két olvasatban is beszélünk majd: részben gazdasági, részben politikai szempontból. M. Szűcs Péter számít figyelmükre.

 18. Siemens-világ

  Az e-töltés kényelmetlen kérdései és kényelmes megoldásai - Rohamtempóban nő az utakon közlekedő elektromos járművek száma, ami az egyéni felhasználók mellett a flottaüzemeltetőket is új kihívások elé állítja. Milyen fenntarthatósági elvárásoknak kell megfelelniük? Hogyan lehet optimalizálni egy flottányi jármű töltési idejét? Mikor térül meg a beruházás? De a nagy kérdések mellett ott vannak az apró fontosak is, amelyektől kényelmes lesz az e-töltés. Például, hogyan kerülhető el egy buszdepóban a botlásveszély, ha mindenhol töltőkábelek vannak? Hogyan kell az e-töltőállomásokat áramtalanítani veszély esetén? Milyen adatokat lát az üzemeltetést végző munkatárs, és kaphat-e testre szabott értesítéséket akár a mobiljára is a töltőkről? Hogyan lesz akadálymentes az e-töltők használata? Ezekről és az e-töltés megannyi izgalmas részletéről hallhatják a legújabb epizódot Négyesi Szilárddal, a Siemens Zrt. szakértőjével.

 19. Sportérték Imre Lőrinccel

  A házigazda Elefántcsontpart győzelmével ért véget az egy hónapig tartó afrikai futballünnep, az Afrikai nemzetek kupája. A döntőben Nigéria válogatottját múlta felül Emerse Fae együttese, amely rendkívül kalandos úton jutott el a végső diadalig: a csoportkörből például éppen hogy, csak jókora szerencsével jutott tovább a csapat. A Mesebeli Afrika nevű Facebook-oldal alapító-szerkesztőjével, Miskolczi Andrással beszélgettünk. Miként beszámolunk arról is, hogy Magyarország története során először rendezett gyeplabda Európa-bajnokságot, természetesen a hazai csapattal a fedélzeten. Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc.

 20. Trend Night Bukovszky Józseffel

  A hét minden éjszakáján jelentkezik a Trend FM különleges zenei válogatása, a Trend Night. Bukovszky József zenei szerkesztő igazi különlegességeket mutat be itthonról és külföldről. Főszerepben a Trend FM kedvencei, nagyrészt olyan felvételekkel, amelyek nem forognak más hazai rádióban.

 21. Trend Night Bukovszky Józseffel

  A hét minden éjszakáján jelentkezik a Trend FM különleges zenei válogatása, a Trend Night. Bukovszky József zenei szerkesztő igazi különlegességeket mutat be itthonról és külföldről. Főszerepben a Trend FM kedvencei, nagyrészt olyan felvételekkel, amelyek nem forognak más hazai rádióban.

 22. Tudatos Fogyasztó

  Érczfalvi András

  Tartósak-e a modern háztartási berendezések? Miben érdekeltek a gyártók?

 23. Világjáró Magazin

  Hogyan vágjunk bele a nagyobb utazásba kisebb gyerekekkel? Hány poggyászt vigyünk magunkkal? Milyen extrákkal készülnek a gyerekeknek a repülő- és hajótársaságok? Milyen buktatók és kalandok lehetnek? Ha családbarát turizmus, akkor a másik oldalon a felnőttbarát szállodák, hajóutak sem maradhatnak ki a sorból!

 24. iFater

  Fekete Gábor és Pápai Péter

  A fél világ leállt, hála mindössze egyetlen szoftverfrissítésnek - de tényleg meg kellene lepődnünk? És tényleg lassan elérünk ahhoz a ponthoz, ahol az AI már nem tud többet tanulni tőlünk? Lesznek-e még valaha izgalmasak az okostelefonok, vagy már minden gyártó belesüppedt az unalmas “biztonsági játékba”? Többek közt ezekkel a témákkal foglalkozunk az iFater legújabb adásában, melynek tesztpadjára a Nothing nevű gyártó utóbbi napokban mind árazásával, mind pedig megjelenésével nagy port kavart CMF Phone 1 modelljét vetettük.