Az elmúlt 168 óra hírei

 • Spórolhatnánk, mégsem tesszük

  Akár teljes egészében finanszírozható az iskolakezdés az önsegélyező pénztári megtakarításokból- áll az OVB Magyarország közleményében.
 • Ha nem kérjük is elraktározza adatainkat a Google

  Makacsul követi a Google a helyadatokat, a keresőóriás még akkor is elraktározta a felhasználói helyadatait, ha azt az adott user kikapcsolta - mutatta be az Associated Press egy feltáró tanulmányban, amelyet a Princeton University számítástechnikai kutatói is alátámasztottak.
 • Újabb fejezet a török-amerikai konfliktusban

  Vámtételekkel válaszol Törökország az Egyesült Államok által bejelentett, török alumínium és acéltermékekre vonatkozó intézkedésekre.
 • Meghódítaná a világűrt India

  2022-ig saját eszközzel küld embert a világűrbe India-jelentette ki Narendra Modi miniszterelnök az ország függetlenségi ünnepén elmondott beszédében.
 • Súlyos belpolitikai válság feszíti Romániát

  Bár csitultak a tüntetések Romániában, az elégedetlenség nem csökken a kormánnyal szemben.
 • Beszáll a futball közvetítésekbe a Facebook

  Történelmi megállapodást kötött a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság és a Facebook.
 • Brutális emelés az amerikai hadseregnél

  Választási ígéretéhez híven rekord mértékben növelte az Egyesült Államok védelmi költségvetésének büdzséjét Donald Trump.
 • Belső fogyasztás vezérelt a magyar gazdaság

  Tovább gyorsult a hazai gazdasági növekedés üteme.
 • Magyar társulat került fókuszba a világ legnagyobb fesztiválján

  Sorra kapja az ötcsillagos kritikákat, és jelenleg több ezer produkció közül a legjobbra értékelt előadás a Recirquel Társulat My Land című darabja a most zajló Edinburgh Fringe Festivalon. A világ legnagyobb művészeti fesztiválján az augusztus elsejei premier óta telt házzal fut a magyar újcirkusz társulat előadása, amelyet a vezető lapok kritikusai „bámulatos vizuális világú, briliáns alkotásként”, a szakma képviselői pedig igazi mesterműként jellemeznek, kiemelve, hogy a show „a Fringe-en valaha látott legjobb technikai megoldásokat” vonultatja fel. A kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző, Vági Bence által rendezett My Land augusztus 26-ig látható Edinburgh-ben, magyarországi bemutatója októberben lesz a CAFe Budapest keretében.
 • Nyaralás közben nem, amúgy szívesen mozgunk munka mellett

  A séta, a biciklizés és a futás a legkedveltebb mozgásformák a magyarok körében.
 • Trójai vírusok leselkednek a cégekre

  Napjainkban egyre értékesebbé válnak az adatok, amiből következik a kiberbiztonsági szakemberek és a hackerek állandó versenyfutása is.
 • A spekulánsok továbbra is bíznak a nyersolaj rallyban

  A török válság egyelőre nincs hatással a kőolaj árfolyamára, viszont az Irán elleni szankciók előbb-utóbb éreztethetik a hatásukat és tovább emelhetik a kőolaj világpiaci árát. A Saxo Bank elemzője szerint ugyanakkor a korábbi hónapokban látott mértékben már nem emelkedik a kőolaj ára. Közben Chilében egyezség közeli állapotban vannak az egyik nagy rézbánya és azt működtető cég dolgozói. Ha elmarad a sztrájk, akkor ez önmagában lefelé nyomhatja az ipari fém világpiaci árát. Végh Istvánnal, a Saxo Bank árupiaci elemzőjével Nagy Károly beszélgetett.
 • Minőségi váltás a dinnyeágazatban

  A legmodernebb technológiák és dinnyefajták elterjesztése a célja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara dinnyekampányának.
 • Beindulhat-e az utánpótlásnevelés a magyar futballban?

  Az MTK, a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd áll a Magyar Labdarúgó Szövetség produktivitási rendszerének élén.
 • Nem elég a devizaválság, az amerikaiak is megorroltak Törökországra

  Tovább tart a török líra mélyrepülése, a helyzetet az elmérgesedő török-amerikai viszony is rontja.
 • Az uniós forráséhség pörgette az állampapírpiacot

  Egyre erőteljesebb az infláció világszerte, ami jórészt az üzemanyagárak és az élelmiszerárak emelkedésével magyarázható. Az ING szenior kötvényüzletkötője szerint nem véletlen, hogy számos jegybank már elkezdte a kamatemelést, mert ugyan a maginfláció (üzemanyagárak és élelmiszerárak nélküli fogyasztói árak emelkedése) még nem lódult meg, de ez előbb-utóbb megtörténhet. Erre az erőteljesebb inflációs időszakra készülnek a jegybankok. Papp Gergely szerint az sem véletlen, hogy az idei első hat hónapban megemelkedtek a rövidlejáratú lakossági állampapírok kamatai. Az uniós pályázatok előfinanszírozása ugyanis sok kormányzati pénzt emésztett fel. Szűcs Péter beszélgetett Papp Gergellyel, az ING szenior kötvényüzletkötőjével.
 • Újabb rekordprofitot ért el az OTP

  A bankcsoport 90,9 milliárd forint korrigált, konszolidált adózott nyereséget ért el a második negyedévben. Ez 16 százalékkal magasabb profit az egy évvel korábbinál.
 • Rekordot állított fel a Vodafone drónja

  A kísérlet egyik főszereplője az Xblades drón, vagyis egy Wingcopter XBR volt a Goodwood-i Sebességfesztiválon.
 • A jövő technológiáiba fektet a Samsung

  A dél-koreai cég 22 milliárd dollárt fordít mesterséges intelligencia és más, főként autóipari fejlesztések finanszírozására.
 • Újabb bankokat vásárolna az OTP

  Az OTP számára a megtérülés az elsődleges szempont, amikor bankot vásárolnak a régióban - a stratégia működik, mostanra minden leány nyereségessé vált.
 • Nehéz nyárkezdet a turizmusban

  Csökkent a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakában mért forgalma Magyarországon júniusban.
 • Szünetelteti a Facebookot az UniCredit

  Ideiglenesen nem használja Olaszország legnagyobb bankja hirdetéseihez, marketing kampányaihoz a Facebook felületét.
 • Olcsóbb lesz az alma idén

  A bőséges termés miatt olcsóbb lesz az alma a boltokban- mondta el a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnöke a Trend FM-nek.
 • A konjunktúra is húzza a Telekomot

  A vártnál nagyobb mértékben nőtt a Magyar Telekom második negyedéves bevétele, ugyanis a bázishoz képest 9%-kal, több mint 167 milliárd forintra emelkedett.
 • Miért akadt ki Elon Musk?

  Furcsa események zajlottak le.
 • Mi történt? Öt éve nem láttak hasonlót Magyarországon

  Öt és fél éve nem volt ilyen magas infláció Magyarországon.
 • Tombol a kánikula, mi lesz a munkásokkal?

  A következő két napban még biztosan marad a kánikula.
 • Pótfelvételi másképpen: diploma helyett jól fizető állás hónapok alatt

  Egyedülálló lehetőséget kínál az informatikusok képzésében és a friss IT-munkaerő közvetítésében komoly szakmai rangot kivívott Training360 Kft., szeptember 16-ig lehet jelentkezni az ingyenes IT képzésekre, amelyek elvégzése után akár rögtön munkába is állhatnak a résztvevők.
 • Végzetesen fogynak a horvátok

  Drámain csökken Horvátország lakossága. 2008-ban még 4,3 millióan éltek déli szomszédunknál, míg tavaly év végén már csak 4,1 millióan.
 • Reptéri káosz: eredményes volt a kibergyakorlat

  A Cyber Europe keretében 30 országot érintő gyakorlatot szervezett az Európai Unió kibervédelmi ügynöksége.
 • Véletlenül majdnem kilőttek egy észt várost

  Tíz kilogrammos robbanótöltettel felszerelt rakéta csapódott a földbe egy észt várostól negyven kilométerre.
 • Megvan, miért vásárolt be az Appeninn

  Az Appeninn Holding három ALDI áruházláncnak helyet adó épülettel bővíti kiskereskedelmi portfólióját – közölte a cég befektetési kapcsolattartója.
 • Látványos belépő a klasszikus zenébe

  Időutazásra hívnak a Virtuózok: Boros Misi és Bogányi Gergely szimbolikus kettősével indító, különleges koncerten idézik fel a televíziós tehetségkutató sikertörténetét szeptember 7-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az est folyamán a műsor négy évadának győztesei és legemlékezetesebb versenyzői lépnek színpadra. A koncert a komolyzene könnyed, minden korosztály számára szórakoztató arcát mutatja be: a népszerű dallamok és virtuóz futamok a gyerekek számára is közel hozzák a klasszikusokat. A közönség az Arénában hallhatja először élőben az idei nyerteseket, Beke Márkot, Balázs-Piri Somát, és a magyar operaáriákkal az egész országot meghódító vietnámi énekest, Ninh Duc Hoang Longot.
 • Gyorsuló infláció-kell-e lépnie a jegybanknak?

  Júliusban is a jegybank célja fölött, 3,4 százalékkal nőtt éves alapon az átlagos fogyasztói árindex Magyarországon.
 • Aldi áruházakkal bővíti kiskereskedelmi portfólióját az Appeninn Holding

  A 18 SPAR üzlet megvásárlása után az Appeninn Holding bejelentette, hogy 513 millió forintos vételáron megvásárolt Miskolcon egy kereskedelmi fejlesztésre alkalmas ingatlant. Emellett szerződést kötött további két ingatlanra Egerben és Biatorbágyon. A három ingatlannal kapcsolatban az Appeninn hosszú távú bérleti szerződésekről tárgyal az ALDI-val. A jelenleg különböző fázisban lévő tranzakciók során az országban számos, saját beruházásban megvalósuló zöldmezős ingatlanfejlesztésekre, illetve meglévő ingatlanok átalakítására kerülhet sor az elkövetkező öt évben. Az Appeninn Holding kiemelkedő hozamra számít az ügyletekből, amelyeket részben saját erőből, részben pedig bankhitelből fedez.
 • Komoly átrendeződés zajlik a távközlési szektorban

  Az Invitech vezére további piaci koncentrációra számít, mivel még mindig sok kisebb kábelszolgáltató működik idehaza.
 • Tovább folytatódik a gabona rali

  Nem nagyon mozdult a nyersanyag-illetve árupiacok indexe az elmúlt héten. A gabonák piacán a szokatlan időjárás, a rézpiacon pedig a világ legnagyobb bányájánál tapasztalható feszültségek okozhatnak nagyobb volatilitást.
 • Nincs könnyű helyzetben Törökország - elriasztják a befektetőket?

  Recep Tayip Erdogan elnök néhány, különösen a jegybankkal kapcsolatos lépése elriaszthatja a befektetőket, hiába a politikai ereje.
 • Már csak minőségi sörre szomjazik a magyar

  Folyamatosan szorulnak vissza az olcsó sörök, míg egyre több prémium, és különleges sör fogy Magyarországon.
 • Az Eurázsiai Gazdasági Unió eredményei

  Az elmúlt hetek Oroszországgal kapcsolatos főbb külpolitikai és gazdasági eseményeit elemeztük a Trend FM, A Nap Vendége műsorában. Szóba került Donald Trump és Vlagyimir Putyin július 16-i találkozója Helsinkiben, Oroszország intézkedései az amerikai állampapírok eladásáról, illetve az Eurázsiai Gazdasági Unió teljesítménye és gazdasági eredményei. Bendarzsevszkij Antonnal, a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány igazgatójával Lakatos László beszélgetett.
 • Többen jutnak el nyaralni az idén, mint az előző években

  kétszer annyi az érdeklődés a belföldi üdülőhelyek iránt, mint 2016-ban és a külföldi nyaralások száma is öt százalékkal emelkedett.
 • Megemelte eredményvárakozását a MOL

  A magyar olajcégnél 200 millió dollárral srófolták fel az amortizáció, kamat- és adófizetés előtti éves eredményvárakozást, 2,4 milliárd dollárra.
 • Nagy volt a pörgés a Budapesti Értéktőzsdén

  A múlt héten jelentett a MOL és a Richter, bankot vett az OTP, de a feltörekvő kisebbek közül is, tőkeemelést jelentett be az Opus, és továbbra is jó vételnek tűnik az Appenin.
 • Egyre többet költekeznek a magyarok

  Csaknem 7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az első félévben.
 • Komoly segítséget kapnak a borászok

  Egyszerűbb jelentési kötelezettségei vannak a borászoknak a jövőben.
 • Azon múlik a forint sorsa, hogy mit mond ősszel a jegybank

  A forint sorsa függ a nemzetközi hangulattól, ami most javult a feltörekvő piacokon, de bármikor el is romolhat. De még inkább a jegybank őszi kommunikációjától, amely nem hagyhatja figyelmen kívül a magasabb inflációt. A török líra mozgását már nem követi a forint, inkább az autóvámok háttérbe szorulása miatt nyugodott meg. Leszavazhatják a török elnököt, ha rosszabbul élnek az emberek, mint korábban.
 • Megemelte eredményvárakozását a MOL

  A kutatás-termelési ágazatot húzta, a finomítói és petrolkémiai üzletágat ellenben visszavetette a növekvő olajár a második negyedévben. A második félévre vonatkozóan optimisták az olajvállalatnál.
 • A vártnál jobb számok a Richternél

  Jelentősen megugrott a Richter profitja
 • Gyorsabb lehet az utalás a jövő évtől

  Akár öt másodperc alatt megérkeznek és felhasználhatóvá válnak az átutalt összegek egy új, fejlesztés alatt álló rendszer szerint- mondta a Giro Zrt. projekt menedzsere.
 • Csökkent a globális aranykereslet

  Az előző év azonos időszakához képest 4 százalékkal kevesebb, 964 tonna arany talált gazdára 2018 második negyedévében. A keresletet bőven fedezte az aranykínálat, az ugyanis 1120 tonnát tett ki, 3 százalékkal többet, mint 2017. április-június között – ismertette a befektetési nemesfémekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az Arany Világtanács legfrissebb adatait.