Az elmúlt 168 óra hírei

 • Rég láttunk ilyet: tartós lehet a defláció a németeknél

  Több mint öt éve nem volt olyan alacsony az infláció Németországban, mint szeptemberben – mondta az UNIQA Biztosító vagyonkezelési vezetője.
 • Csak '22-ben állhat helyre a gazdaság

  A GKI szerint az idei 7 százalékos visszaesés után jövőre 4,5 százalékos gazdasági növekedés jöhet.
 • Újabb munkahelyvédelmi programokra lenne szükség

  4,6 százalék volt a munkanélküliségi ráta június-augusztusban.
 • Büntetik az orosz fizetőeszközt a befektetők

  Az örmény-azeri konfliktus kirobbanása, és az Európai Unióval ismét elhidegülő viszony tépázta meg a befektetői kedvet az orosz piaccal kapcsolatban.
 • Városi Otthonteremtés Program, fejlesztések a rozsdaövezetekben

  Az idei év tavaszán jelent meg a hír, miszerint a Kormány a tavaly kifutott kedvezményes lakás Áfa visszaállítását tervezi a rozsdaövezetekben épülő ingatlanok esetében. Ezzel a megfizethető árú, új lakások építését akarják ösztönözni, építőipari munkahelyeket akarnak teremteni az elhanyagoltabb városi övezetek átalakításával, ami a koronavírus járvány hatásainak köszönhetően meggyengült építőipar számára jelentős segítséget nyújthat – mutatnak rá a KCG Partners építésügyi tanácsadói.
 • Wladár: még öt év

  Moszkva olimpiai bajnoka, Wladár Sándor vezetheti még öt évig a Magyar Úszó Szövetséget.
 • Nem csak a hitelmoratórium létezik

  Több mint 100 ezer fős csökkenés lehet a versenyszférában foglalkoztatottak körében 2021 első felében.
 • Akár tíz százalékkal is eshetnek a fővárosi lakásárak

  Vírus-protokollt dolgozott ki a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége és a Balla Ingatlan.
 • A beszállítói kör húzza a rövidebbet

  Szeptemberben is nagyon sok autóipari beszállító jelentett be elbocsájtásokat, miközben a gyárakat a második hullám idején már nem zárják be, és a termelés szintje is csak kismértékben marad el a februáritól. De mi okozza az ellentmondást?
 • Egyre népszerűbb az internetes ételrendelés

  A NetPincér marketing igazgatója szerint a tavaszi karanténidőszakban került az ételrendelés fókuszba, ugyanis jóval biztonságosabb, mint a boltba járás.
 • Fordulat a TikTok harcban. A bíróság szembe ment Trump tilalmával

  Ismét elérhető és letölthető az Egyesült Államokban a kínai alkalmazás.
 • Autósok figyelem! Zajlik a szarvasbőgés

  Ősszel megsokasodnak a vadkárok az utakon. A közutakra kimerészkedő állatokra már előre tudatosan kell készülni a sofőröknek – mondta az Opel Magyarország vezetéstechnikai szakértője.
 • 35 éve kezdődött a katalizátor-korszak az Opelnél

  Mindig fontos volt az innováció a rüsselsheimi gyártónak. Ezt bizonyítja, hogy 1985-ben, a német autógyártók közül elsőként jelent meg Európa számára fejlesztett katalizátorral – jelentette ki az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója.
 • Uniós közbeszerzést nyert a 4iG

  A 4iG Nyrt. tájékoztatja tisztelt befektetőit, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy a 4iG Nyrt. ajánlata nyertes ajánlatként került kihirdetésre a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által „Felnőttképzési programok kialakítása” tárgyban megindított uniós nyílt közbeszerzési eljárásban - olvasható a társaság BÉT honlapján közzétett beszámolójában.
 • A történelem legnagyobb tőzsdei bevezetésére készül az Ant Group

  Jack Ma, kínai üzletember fintech cége a Saudi Aramconál is nagyobb részvénycsomaggal készülhet a kínai és hongkongi tőzsdére – írja a Bloomberg.
 • Továbbra sem kell spájzolni

  Van és lesz elég élelmiszer – írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtóközleményében.
 • Új üzleti kihívások, és szervezési feladatok nehezítették meg a legtöbb cég idei évét

  Emellett felértékelődött a dolgozók lelkiállapota is, azaz az employee-wellbeing.
 • Több fontos adózási határidő közeleg

  Szeptember végéig kell benyújtani az adóhatósághoz az adóbevallásokat.
 • Tájékoztató kampány a csaló befektetési szolgáltatók ellen

  A Magyar Nemzeti Bank az itthon legnépszerűbb internetes keresőoldallal közösen szervezi a kampányt.
 • Lassú bővülésbe kezdhet év végére a hazai munkaerőpiac

  A cégek összességében 2 százalékkal növelhetik munkaerő-állományukat – derül ki a Manpower Group előrejelzéséből.
 • Új üzleti lehetőségek is születtek a koronavírus-válság árnyékában

  Derült égből villámcsapásként érte a gazdaságot a koronavírus-válság – ez a fő üzenete a Budapesti Gazdasági Egyetem jelentésének. Ugyanakkor még a kedvezőtlenebb helyzet is hozott új üzleti lehetőségeket.
 • Elhúzódó gazdasági kilábalást vár az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank szerint megállt a nyáron megindult kilábalás nemcsak világszerte, hanem Magyarországon is. Ezét a jegybank már nem számít V-alakú gazdasági pályára, hanem már inkább madárszárny alakú, hosszabb kilábalásra. Emiatt több tízezerrel nőhet a munkanélküliek száma, és akár 6 százalékra is emelkedhet jövő év első felére a munkanélküliségi ráta. 7 – 7,5 százalék lehet az államháztartási hiány. 5,1 és 6,8 százalék közötti gazdasági visszaesés várható, és csak 2022-re érheti el a magyar gazdaság a 2019-es szintet. Emiatt 76 százalékra emelkedhet a GDP-arányos államadósságszint, ami csak 2022-re csökkenhet újra 70 százalék közelébe. A Magyar Nemzeti Bank legújabb gazdasági várakozásairól készítettem összeállítást.
 • Így gondolkodnak a jövő cégei

  Legfontosabb jellemzőik az alkalmazkodóképesség és a technológia iránti nyitottság – összegzi a Vodafone Business tanulmánya.
 • Az ötletek hasznosítása a célja az SZTNH és a BME együttműködésének

  A kutatási eredmények és az ötletek minél több rétű hasznosítása a célja annak az együttműködésnek, amelyet szerdán írt alá a Budapesti Műszaki Egyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. A két intézmény vezetői jövőbe mutatónak nevezték a ma aláírt együttműködést, amely a külföldi egyetemek mintájára abban segíti az innovációs ökoszisztémában tevékenykedőket, hogy a szellemi tulajdonukat megvédjék és azt hasznosítani is tudják.
 • Már rég nem 2020 a kérdés!

  Ez egy csalicikk. A SalesTech Budapest szervezői meg akarnak győzni, hogy gyere el a SalesTech Budapestre október 28-án, de ha nem jössz el, és mégis tovább olvasol, reméljük, többet fogsz érteni a válsággal kapcsolatos üzleti kihívásokból, mint eddig.
 • Ismét várja az érdeklődőket a World Press Photo kiállítás

  Gondolkodásra, együttérzésre késztetik a nézőt a tárlat munkái – mondta a kiállítás szervezője.
 • Kedvezményes hitelprogrammal igyekszik megsegíteni a turisztikai szektor a KAVOSZ Zrt.

  A cég vezérigazgatója elmondta, hogy a Széchenyi Turisztikai Kártya a turisztikai szektorban dolgozó vállalkozások számára kialakított kamat-, kezelési költség- és bírálati díjmentes hitelkonstrukció.
 • Feloszthatta a piacot két marketingcég, vizsgálódik a GVH

  A Gazdasági Versenyhivatal versenykorlátozás gyanújával eljárást indított a Star Network MCN Szolgáltató Kft.-vel és a 4KIDS Meseportál Kft.-vel szemben. A két, online tartalommenedzsmenttel és marketing-tevékenységgel foglalkozó cég ugyanis feltételezhetően felosztotta egymás között vevőkörét.
 • Bővült az MKB Bank termékpalettája

  A tagnapi napon az MKB Bank kínálatában megjelent a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében kialakított Új Széchenyi Kártya Program két újabb konstrukciója, melyek célja a COVID járvány kedvezőtlen hatásainak mérséklése, valamint források biztosítása a turisztikai és az agrárágazatban.
 • Az aranynál a második hullám még várat magára

  Az arany árfolyama mélyrepüléssel kezdte a hetet. Hétfőn lendületesen elmozdult a jegyzés az elmúlt hetek holtpontjáról 1.950 dollár magasságában, és bezuhant 1.900 dollár alá.
 • Nem csak terméket lehet eladni, sokat érnek a védett jogok is

  Mi magyarok az innovációban jók vagyunk, viszont a piaci értékesítésben gyengébbek – mondta a Trend FM Nap Vendége című műsorában a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. Pomázi Gyula szerint a magyarok mindig tele vannak jó ötletekkel és fejlesztésekkel, viszont azt nem tanultuk meg, hogy ezekből az ötletekből miként lehet üzletet kovácsolni. Hogyan lehet eljutni az ötlettől az üzleti hasznosításig?
 • Többségi tulajdont szerez a 4iG az INNObyte-csoportban

  A 4iG Nyrt. mai bejelentése értelmében a társaság kötelező vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére. Az ajánlatot az INNObyte tulajdonosai elfogadták. A tranzakció előkészítő szakasza lezárult, melynek során a 4iG, illetve az EY szakértői átvilágították a társaságokat. Az adásvételi megállapodást a felek október közepéig kötik meg, ezt követően a 4iG 70 százalékos, többségi irányító tulajdont szerez az INNObyte Zrt.-ben.
 • Önvezető hajó teljesíti a Mayflower történelmi útját

  Szeptember közepén kihajózott az angliai Plymouthból a Mayflower nevű, önmagát navigáló hajó, amely legénység nélkül szeli át az Atlanti-óceánt.
 • A koronavírus változtatott a fizetési szokásainkon is

  Az idei évben szükséges távolságtartás segíti az online bankkártyás fizetés terjedését – ez derül ki a GKI Digital kutatásából. Érdekes kettősség, hogy a vásárlóknak a legtöbb esetben eddig sem a kártyás fizetéssel volt bajuk, hanem annak időpontjával. Az látszik, hogy eddig is sokan fizették plasztiklapocskával a megrendelt termékeket, de átvételkor, nem pedig a megrendelés pillanatában.
 • Csődhullámtól tartanak a budapesti vendéglátósok

  Csak komoly fővárosi segítséggel lehet elkerülni a csődhullámot a budapesti vendéglátóiparban – jelentette ki a Budapest Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Nyílt levélben követelik a főváros segítségét.
 • Őszi menetrend - olcsóbb tömegközlekedés

  Megújított őszi menetrend lép életbe több dunántúli vonalon, és olcsóbbak lesznek a jegyek is. Az elmúlt hónapok üzemeltetési tapasztalatai alapján a nyári kínálathoz jobban közelítő lehetőségeket biztosítanak utasaik számára mind a vasúton, mind pedig az autóbuszjáratokon.
 • Az egyetemi ötleteket is védeni kell

  A Budapesti Műszaki Egyetemmel is együttműködik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala az egyetem falain belül születő ötletek védelmében.
 • Nagyon keveset olvasunk

  Jelentősen csökkent a rendszeresen könyvet olvasók aránya Magyarországon.
 • Jön az elektromos kerékpárok támogatása

  Az elektromos autók után az elektromos biciklik vásárlására is programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
 • Mi jöhet a sokkoló hétfő után?

  A DE30 hétfőn több mint 4 százalékos veszteséget szenvedett el, az US100 július óta a legalacsonyabb szintre csúszott, az ezüst ára pedig 9 százalékkal zuhant. Amikor már úgy tűnt, hogy minden simán fog menni az amerikai választások előtt, hirtelen minden a feje tetejére fordult. Mi jöhet még?
 • A Szallas.hu-t fogyasztóknak kedvező vállalásokra kötelezte a Versenyhivatal

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek találta a Szallas.hu működési gyakorlatát, a szálláskereső ugyanis sürgető üzeneteivel pszichés nyomást gyakorolt a fogyasztókra. A versenyhatóság összetett intézkedéscsomagra kötelezte a szolgáltatást működtető vállalkozást.
 • Növekedni nem, legfeljebb stagnálni fognak az újépítésű ingatlanárak

  Lakásépítési boomot is hozhatnak a belengetett otthonteremtési és jegybanki programok – az ingatlan.com és a money.hu elemzése szerint.
 • A kormányhoz fordulnak a brit sportszövetségek

  Komolyan fogja venni a brit kormány a sportszövetségek újabb segélykiáltását – mondta a Trend FM-nek nyilatkozó sportközgazdász.
 • Hektikusak maradnak az élelmiszerárak

  Magára talált a hazai kiskereskedelem, de azért jelentős különbségek vannak a különböző termékkategóriák között.
 • Equilor: akár 370-ig is gyengülhet a forint

  A koronavírus-járvány második hulláma várhatóan nem hoz az elsőhöz hasonló világgazdasági lassulást, így az optimista forgatókönyv szerint 2021-ben a tavalyihoz hasonló növekedési pályára állhatnak a gazdaságok. Az Equilor elemzése szerint amennyiben a második hullám mégis újabb leállást okozna, akkor egy újabb, akár a korábbinál is nagyobb mélypont, és csődhullám jöhet a vállalati szektorban. A magyar GDP az idei 5 százalékos esés után jövőre már a tavalyihoz hasonló, 4 százalék feletti növekedést mutathat, de tartósan trendszerű a forint gyengülése. Az Equilor úgy látja, hogy ha a jegybank nem változtat a kommunikációján, akár 370-ig is gyengült a forint euróval szembeni árfolyama. Az államháztartás hiánya idén 8 százalékra ugorhat, és csak 2022-re térhet vissza 3 százalék közelébe.
 • Pénteken kezdődik el az idei egyetlen nemzetközi kajak-kenu verseny

  Ráadásul Szegeden, világbajnokok és olimpiai bajnokok részvételével rendezik meg az ICF felnőtt gyorsasági világkupát.
 • Reneszánszukat élik a vályogházak

  Bíró Árpád kézműves vályogépítő mester szerint egyfajta mozgalom kezd kialakulni ekörül az épülettípus körül.
 • Nem változtatott a kínai jegybank az alapkamatokon

  A várakozásoknak megfelelően a központi bank az egy- és az ötéves hitelkamatlábakat is az előző hónapokban meghatározott szinteken hagyta.
 • GVH: A verseny fejlesztése a lényeg, nem a bírságolás

  A bírságolás helyett, inkább a verseny fejlesztése, a fogyasztók tájékoztatásának elősegítése a Gazdasági Versenyhivatal célja. Ezért fogadta el a GVH a Tesco 407 millió forintos kötelezettségvállalását – mondta a hivatal elnöke sajtótájékoztatón.
 • Koronavírus: óriási szerep hárul az ICT-szektorra

  Jóval nagyobb lett az igény a táv- és csoportmunkákat segítő alkalmazások iránt.