Az elmúlt 168 óra hírei

 • A képernyőváltás kora?

  Egyre elterjedtebbek az úgynevezett online televízió szolgáltatók. A Netfilx-hez vagy az HBO GO-hoz hasonló tartalom megosztó oldalak sok szempontból a lineáris kábeles televíziózás helyére lépnek.
 • Egy éve törölték el az Uniós cukor kvótát

  Idén hetekkel korábban elkezdődött a kukorica betakarítása. A Hungrana Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy az egyik legfontosabb terményből, a kukoricából, rekord közeli a betakarított mennyiség.
 • Lassuló pályán a bérnövekedés

  10 százalékkal magasabb volt a bruttó átlagkereset idén augusztusban, mint egy évvel korábban.
 • Egyre inkább számolni kell az okosfalvakkal is

  Az urbanizáció korában sem szabad megfeledkezni arról, hogy egy ország nemcsak nagyvárosokból áll.
 • Est Media: mi várható Andy Vajnától?

  Az elmúlt napokban sokszor a legnagyobb forgalmú papírok között szerepelt az Est Média a tőzsdén.
 • Jön az újabb blue chip a BÉT-en

  Egyesül a Konzum és az Opus, ezzel újabb blue chip jelenhet meg a Budapesti Értéktőzsdén- jelentette be a Konzum-elnök vezérigazgatója, Jászai Gellért a Napi.hu tőzsdekonferenciáján.
 • Megszűnhet a vízi áruszállítás

  Folyamatosan apad a Duna vízszintje, rekordok dőlnek meg, a folyón felfüggesztették a fuvarozást.
 • Gyűlnek a felhők Kelet-Európa gazdasága fölött

  Lassulni fog a következő évben Kelet-Európa gazdaságnövekedési üteme. Az idei évben a régió gazdasága több mint 3 százalékot növekedett, de 2019-ben ez a növekedés 2,5 százalékra fog visszaesni.
 • Két tűz között eveznek a britek

  Nyitott lenne az átmeneti időszak meghosszabbítására a brit kormányfő- erről Theresa May beszélt a most zajló EU-csúcs nyitónapján. Ehhez azonban egy közös politikai nyilatkozatot kellene tető alá hoznia Nagy-Britanniának és az Európai Uniónak, amire jelenleg nem túl sok esély van.
 • Fúzió: óriásvállalatban egyesülhet az Opus és a Konzum

  A Budapesti Értéktőzsde negyedik legnagyobb vállalata jöhet létre. A fúziót követően a társaság piaci kapitalizációja és pénzügyi mutatói lehetővé teszik a vállalat nemzetközi piacokra történő bevezetését.
 • Az egyik legnépszerűbb sport az Esport

  Labdarúgás, kosárlabda, atlétika. Ez csak néhány a világ legnépszerűbb sportjai közül. Emberek milliói rajonganak értük, verseny vagy hobbi szinten űzik őket és napról-napra követik a sporttal kapcsolatos híreket. De mi is a sport igazából? A technika és a digitalizáció fejlődése utat engedett új irányoknak és lehetőségeknek és ezek egyike az Esport, ami a Föld minden táján egyre nagyobb teret nyer magának. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy mára eljutottunk odáig, hogy a versenyszerű videojátékozás iránti érdeklődés vetekszik a legnépszerűbb mainstream sportokkal, ráadásul egyre jelentősebb anyagi háttér is van már mögötte. Az Esport még csak most indult útjára és ki tudja, meddig juthat el?
 • Debütáltak az SAP újdonságai

  A legújabb fejlesztései közül többet is bemutatott az SAP Siófokon megrendezett SAP NOW konferenciáján. A mesterséges intelligenciát és blokkláncot is alkalmazó megoldások nemcsak a vállalatok hatékonyságát növelhetik jelentősen, de az ügyfelek elégedettségét is.
 • Hogy áll a magyar buszgyártás?

  A fővárosi csuklós buszgyártásnak óriási érvágás az Ikarus Egyedi Kft. csődje- mondta a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke.
 • Junior Prima díjakat osztottak két kategóriában

  Tizedik alkalommal adták át a Junior Prima díj színház- és filmművészet kategóriájának elismeréseit október 16-án, a budapesti Nemzeti Színházban. A díjakat és az azokkal járó pénzjutalmat a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József nyújtotta át a 64 jelölt közül kiválasztott öt, 30 évesnél fiatalabb tehetségnek.
 • Aranyláz Budapesten

  Megtízszerezte a magyar aranytartalékot a Magyar Nemzeti Bank.
 • Szárnyal az építőipar

  Augusztusban negyedével nőtt az építőipar termelése az előző év azonos időszakához képest.
 • Kikerültek a gödörből a portugálok

  Kikerült a bóvli kategóriából Portugália, miután a Moody's hitelminősítő egy fokozattal feljebb emelte az ország adósságbesorolását.
 • Est Média: még nincs a monitoron

  Plusz 10 és 20 százalék között csapong a mai kereskedésben az Est Média. A befektetőknek egyelőre elég Andy Vajna neve, az üres céget is veszik, mint a cukrot.
 • Még mindig kevés a magyar tojás

  Bár az elmúlt években már enyhén csökkent a tojásimport Magyarországon, még mindig jelentős behozatalra szorulunk- mondta a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkára a Trend FM-nek.
 • Búcsút vehetünk a lakástakarékpénztáraktól?

  Felmenő rendszerben szüntetné meg a kormány a lakástakarékpénztárak állami támogatását- áll abban a törvényjavaslatban, amelyet a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyűlésnek.
 • Elengedhetetlen lesz az átképzés az autóiparban?

  A szakképzés lesz a kulcs a hazai autóipar jövőjében- mondta a Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke a Trend FM-nek.
 • Egyre több kihívással kerülnek szembe a magyar kkv-k

  A kisvállalkozások között sok olyan kezdő „0” kilométeres cég van, akik mögött nincsen tőke, de a lehetőség ott rejlik és csak egy kis anyagi lökés kell nekik. Mások csak növekedi szeretnének és vannak, akik a külföldi tapasztalatokat hoznák be Magyarországra. Ezeknek a cégeknek a felkarolása hosszú távon a magyar gazdaság felpörgését jelentheti, de természetesen a rizikó faktor is ott lebeg a fejük felett. Az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese szerint a cél az, hogy ezek a vállalkozások beinduljanak, és ehhez nem feltétlenül pénzinjekcióra van szükség.
 • Norvég-magyar összefogás

  Főként a mikro-és kisvállalkozások ügyvitelét fejlesztené a Számlázz.hu a norvég központú Visma Csoporttal közösen.
 • Bezuhannak, vagy szinten maradnak a cafeteria juttatások?

  Jövőre jelentősen átalakul a cafeteria rendszere. A Szép kártya kivételével változnak a juttatások után fizetendő járulékok.
 • Pazarolják az energiát a magyar vállalatok

  Önmagában az energiahatékonyság is versenyelőnyt jelenthetne Magyarország számára – mondta az Eon igazgatóságának tagja a Figyelő TOP200 konferenciáján.
 • Hiába a beruházó kedv, ha hiányzik a munkaerő?

  Kedvező beruházási ciklusban van a magyar ipar, a munkaerőhiány jelenti a legnagyobb gátat az ágazat számára- mondta az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke a Trend FM-nek.
 • A gyorsuló infláció mellett is erősödik a svéd korona

  A FED, az Európai Központi Bank vagy a Japán jegybank mintájára Svédország is üzemeltetett egy eszközvásárlási programot. Annak ellenére, hogy ez jóval kisebb mértékben fut náluk, érdemes említést tenni róla, hiszen ez igazán egyedivé teszi az észak-európai országot. Emellett Svédországban még mindig nagyon alacsonyak a kamatok. Az OTP treasury szenior értékesítője szerint a jelek a kamatemelés felé mutatnak. Úgy gondolja, hogy a kérdés csak annyi, hogy ezt mikor fogja meglépni a svéd jegybank?
 • A korai fázisú befektetések dominálnak a kockázati tőkepiacon

  A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnöke elmondta, hogy 2018. áprilisi-júniusi időszakában 49 vállalkozás jutott több mint 3 milliárd forint összértékben tőkéhez.
 • Több milliárdnyi büntetést osztott ki a GVH

  Több mint 400 ügyben hozott döntést a Gazdasági Versenyhivatal a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény hatályba lépése óta.
 • Még mindig a medve csörtet a tőzsdéken

  Úgy tűnik, hogy az október közepe a maci jegyében telik el. Folytatódott a tőzsdék lefelé csúszása. Most már Európában és New Yorkban is „csak” 1,5-2 százalék közötti esés jött össze. A dollár közben tovább gyengült, és kismértékben emelkedtek a kötvényhozamok. A Budapesti Értéktőzsde ezúttal alulteljesítő volt, 2,5 százalékot esett a BUX, és nagy forgalom mellett kalapálták el a részvényeket.
 • Megbízhatunk egy robotban, ha a pénzünkről van szó?

  Forradalmi átalakulást vár a Vanguard vezérigazgatója a pénzügyi tanácsadás területén.
 • Mindenki az olajpiacra figyel

  Az év végéig jelentős olajár és üzemanyagár emelkedést vár az Erste vezető olaj-és gázipari elemzője.
 • Újabb nyereményjáték a Trend FM-en!

  Öt napon keresztül, napi két belépőjegyért megy a verseny a Trend FM új nyereményjátékában! A győztesek részt vehetnek a Napi.hu tőzsdekonferenciáján, október 18-án.
 • Skype-kuckóban is tanulhatnak a borsodi diákok

  A Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse programja négy éve foglalkozik a Miskolc közeli falvakban élő gyerekek felzárkóztatásával.
 • „Sokkoló volt az új uniós agrárcsomag látványa”

  Jelenleg még távol vannak egymástól az Európai Unió és Magyarország szempontjai a 2020 utáni közös agrárpolitikával kapcsolatban. Az unió jelentősen megnyirbálná a vidékfejlesztésre és agrárium fejlesztésre fordítható közös büdzsét, ami nem csak Magyarország számára elfogadhatatlan, hanem mind a 27 tagállam tiltakozott a tervvel kapcsolatban.
 • Beborult az ég az autógyártók fölött

  Némiképp váratlanul kapcsoltak lejtmenetbe a világ tőzsdéi a hét közepén. New Yorkban az ipari részvényeket tömörítő Dow Jones például 831 pontot esett, a tőzsdeindexek átlagosan 3-4 százalékpont közötti mértékben zuhantak a szerdai zárásnál. De Európa és Ázsia sem maradt ki az eladási hullámból. A kontinensen főleg az autógyártók papírjait tépázta meg az, hogy az eddigieknél is jóval szigorúbb környezetvédelmi előírások vonatkoznak majd a járművekre.
 • "A FED megőrült"

  Pár napja még arról beszéltünk, hogy közel a 27 ezer pontos határ az ipari részvényeket tömörítő Dow Jones-nál, most meg 3-4 százalék közötti mértékben zuhantak a tőzsdeindexek New Yorkban. A Dow például 831 pontot esett, és már bőven 26 ezer pont alatt. Európában is jelentős, 1-2 százalékos eséseket láttunk. Közben az amerikai elnök őrültnek nevezte a FED vezetését.
 • Fel kell készülni az autóipar átalakítására

  Az új autók szén-dioxid-kibocsátását 2030-ra 35 százalékkal csökkenteni kell a 2021-re előirányzott értékhez képest - erről döntöttek az uniós tagállamok környezetvédelemért felelős miniszterei.
 • A postaköltségen spórol az államkincstár

  A nyugdíjak és a szociális támogatások folyószámlára utalásával az idei évben már majdnem 290 millió forintot takarított meg a Magyar Államkincstár.
 • Egyre több a török cég Magyarországon

  Gyorsan nő a török cégek száma Magyarországon, de mennyiségük továbbra sem jelentős.
 • Lassul a kínai gazdaság, több pénz kell a hitelezésre

  A kínai jegybank 1 százalékponttal csökkenti az ország pénzintézeteinek tartalékképzési követelményeit október 15-től.
 • Nálunk is támadnak a csalók - hogyan tudod megvédeni magad?

  Egyre több adathalász akciót regisztrálnak a hatóságok Magyarországon, bár a legtöbb ilyen próbálkozásra még mindig nem derült fény.
 • Készül a fővárosi hőgyűrű

  FŐTÁV Zrt. elindította a fővárosi hőgyűrű kiépítését, megkezdődtek a munkálatok, amelynek eredményeképpen a jövőben zöldebb és olcsóbb energiához juthatnak a fővárosi kerületekben, így a Belvárosban élők is.
 • Egyelőre nem lesz egyszámjegyű SZJA

  Úgy tűnik, hogy odébb van még a 10 százalék alatti személyi jövedelemadó. A pénzügyminiszter az ELTE jogi karán tartott fórumon közölte, hogy nagyjából 650 milliárd forintjába kerülne a költségvetésnek, ha a jelenlegi 15 százalékról a személyi jövedelemadó kulcsa egyszámjegyűre csökkenne.
 • Még mindig kitart az infláció lendülete

  3,6 százalékkal nőttek az árak szeptemberben – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
 • Mi lesz veled olajár?

  Az erősödő dollár ellenére tovább menetelnek az árupiacok, a legfontosabb nyersanyagok árfolyama érdemben erősödni tudott az elmúlt héten. Az olajpiaci bikák még mindig nem futották ki magukat, miközben a földgázárakban a fűtési szezonra fordulva egy nagyobb ralli várható.
 • Hiperinflációban és hitelcsapdában vergődik Venezuela

  A statisztikák szintjén igen, a valóságban viszont egyáltalán nem segített a venezuelai gazdaság helyzetén, hogy még a nyár végén öt nullát levágott az ország vezetése a bolívar értékéből. A lakosság továbbra is a feketepiacról, a környező országok valutáit használva próbálja beszerezni a mindennapi élelmet, az olajárak emelkedése miatt növekvő bevételek nagy része pedig Oroszország és Kína zsebébe vándorol.
 • Horror világgazdasági csúcsra tör Venezuela

  A dél-amerikai ország havi, nem tévedés, havi inflációja elérte a 233 százalékot szeptemberben. Az éves szintű pénzromlási ütem pedig csak a matematika nyelvén értelmezhető, gazdaságilag nem igazán. Szóval az éves szintű fogyasztói árindex 342 ezer 161 százalék volt Venezuelában. Év végéig már nem lenne meglepő az 1 millió százalék feletti infláció.
 • Vége a gyenge forintnak?

  A jövő évben visszaerősödhet a forint a nagy feltörekvő piaci árfolyamválság előtti szintek közelébe.
 • Egyre kevesebb cég húzza le a rolót

  Kevesebb céget töröltek a harmadik negyedévben, mint az előző év azonos időszakában.