1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Jól hasít a turizmus, a külkereskedelmi többlet azonban alacsonyabb lett mint egy éve - jelentett pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. A számok mögé néztünk. Újabb rekord a 3. negyedévben az OTP csoportnál. Úgy tűnik meglesz idén az 1 milliárd eurós pofit, ahogy azt korábban Csányi Sándor prognosztizálta. A foci vébé és a jó idő is segítette az angol gazdaság növekedését, pedig még nincs Brexit megállapodás. Folytatódik a "Modern Gyárak éjszakája" program, a cél a cégek digitalizációjának segítése. Az időjárás tréfálkozik, de ha valaki nem lép időben maga is ráfázik: ideje időpontot egyeztetni a gumishoz. Vasárnap OPEC egyeztetés: nem lesz mindegy miben állapodnak meg, az olajárak hektikusan alakultak az utóbbi hetekben. Hétfőn reggel Szűcs Péter várja Önöket a Reggeli Minitorban.

  Belehallgatás:
 3. 11:05
 4. 13:00

  Monitor

  A HÉV kiépítése a Kálvin térig, új metróvonal, a Déli és a Nyugati pályaudvarok felszín alatti összekötése, mind-mind a budapesti közlekedésfejlesztési koncepció részét képezik. A fejlesztések egy részének előkészítésére, hatásvizsgálatára vonatkozó kormánydöntés is megszületett. A Metróért Egyesület elnöke szerint számtalan fejlesztésre lenne szükség, ugyanakkor elsőként a 4-es metró meghosszabbítása lenne a legésszerűbb döntés. Akár olajhiány is felléphet a 2020-as években a Goldman Sachs elemzése szerint. Ennek hátterében az állhat az elemzőház szerint, hogy az energiavállalatok tisztább energiahordozók termelésére kívánnak áttérni, amelyeknek alacsonyabb a széndioxid kibocsátása. Úgy vélik, hogy az olajvállalatok a jövőben a gáz felé fordulhatnak, azonban ennek az infrastruktúrának a kiépítése nagy beruházást igényel, és hosszú időbe telik. Jön a Black Friday és a nagy karácsonyi vásárlás időszaka. A fogyasztóvédelmi szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy minden áru esetében kérjünk számlát vagy nyugtát, hogy később, probléma esetén, legyen jogi alapunk a reklamációra. Csak a hibás termék kicserélésére kötelezhetőek a kereskedők, arra nem, hogy egy nem tetsző áru helyett egy másikat adjanak. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 5. 13:35
 6. 15:05

  Archichat

  Belehallgatás:
 7. 15:35

  Ingatlanüzlet Lakatos Lászlóval

  Néhány hete még arról beszélgettünk talán fél év haladékot kapnak a fejlesztők és az újlakást illetve házat vásárlók, azonban a múlt hét közepén újabb lakásáfa-fordulat következett: a pénzügyminiszter bejelentette, hogy 2023-ig marad a kedvezményes kulcs, bizonyos feltételekkel. A következő percekben több más mellett erről a fordulatról, és várható ingatlanpiaci hatásairól kérdezte Lakatos László Balla Ákos ingatlanszakértőt, a Balla Ingatlan tulajdonos vezetőjét.

  Belehallgatás:
 8. 16:05

  Tudatos Fogyasztó

  Az ünnepek közeledtével aktuálissá válik az ajándékvásárlás. Mindenki átélte már azt, amikor adott, vagy kapott valamit, de azt cserélni kellett. A legtöbben azonban nem vagyunk tisztában vele, hogy az üzletek bár visszacserélhetik a termékeket, de ez nem kötelességük. A fogyasztók jogairól és lehetőségeiről beszélgettünk a Tudatos Fogyasztó vendégével Kolyvek Antónia fogyasztóvédelmi szakjogász és ügyvéddel. A műsorvezető Érczfalvi András.

  Belehallgatás:
 9. 16:35
 10. 17:10
 11. 18:05

  Hétfő - Egy nő

  Párkányi Rita ügyvéd, a KCG Partners Ügyvédi Társulás alapító partnere. A riporter Kutasi Judit.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

A nyár eleji szintjét sem érte el a GKI konjunktúraindexe novemberben. A koronavírus járvány miatti intézkedések húzzák le a mutatót. Már csak egy hét maradt az évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások megkötésére. A Netrisk adatai szerint akár 40 ezer szerződésváltás is történhet az utolsó napokban. Folytatódik a logisztika hete a Trendfm-en, a DPD egyik vezetőjével beszélgetünk. A harmadik negyedévben is zsugorodott az orosz gazdaság, de a járvány miatti visszaesés mégis mérsékeltebb lehet, mint a legtöbb európai országban. A gazdasági hangulatot már negatívan befolyásolják a vírus miatti lezárások, de nagy kérdés, hogy a tényadatokban mennyire köszön majd vissza ez a hatás – mondta az UNIQA biztosító vagyonkezelési vezetője, a Markit előzetes novemberi beszerzési menedzserindexére reagálva. A hazai sport innovációk külföldi piacokra jutását segítené a november elején megalakult Sportech Hungary Program. Részletek kedden reggel. Ezek mellett lesz szó az év végi tőzsdei bevezetésekről is. A műsorvezető nagy Károly.

2020-11-24 06:35:00

Nagytotál

2020-11-24 11:05:00

Zenei válogatás

2020-11-24 12:05:00

Monitor

2020-11-24 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2020-11-24 13:35:00

Táncverzum

A Táncverzum november 17-i adásában Frenák Pál táncművész, koreográfus, a Frenák Pál Társulat vezetője beszél arról, hogy a közeljövőben közös darabot tervez Ladányi Andrea, Spanyolországban élő táncművésszel. Naponta karban tartja magát egy két méter magas, keskeny jógapadon egyensúlyozva, beszél gyermekkori traumáiról, a párizsi szabad művészélet kiteljesedéséről, legújabb darabja, a Spid_er kapcsán a hálóban való alkotás és mozgás nehézségeiről, a lelki egyensúlyokról és arról is, hogy most már az foglalkoztatja, hogyan lehet bemutatni a színpadon a hatvan feletti táncművészek értékteremtő, aktív energiáit. A szerkesztő - műsorvezető Péli Nagy Kata várja önöket.

2020-11-24 14:35:00

IoT Zóna

2020-11-24 15:05:00

A Nap Vendége

Dr. Inzelt Éva, az ELTE Állam-és Jogtudományi Kar Kriminológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa. A műsorvezető Érczfalvi András.

2020-11-24 18:05:00

 • A távmunka szabályainak változása a veszélyhelyzet idején

  A koronavírus második hulláma elleni védekezés jegyében a kormány rendeletben módosította a távmunka szabályait a veszélyhelyzet időtartamára. A reform célja a távmunka rugalmasabbá tétele annak érdekében, hogy minél szélesebb körben igénybe lehessen venni ezt a foglalkoztatási formát. Az új szabályok 2020. november 12-én léptek hatályba és várhatóan 2021. február 8-ig lesznek alkalmazandók. A szabályozás leglényegesebb elemeit a KCG Partners jogi szakértői összegezték.

Friss hírek

 • Égés és füst nélkül

  Kutatók adtak választ a kérdésre: mitől igazán ártalmas a dohányzás? A Füstmentes Világnap mindig fontos időpont arra, hogy felhívjuk a figyelmet a dohányzás okozta ártalmakra. A dohányzás káros hatásainak említése mellett azonban arról is fontos szót ejteni, hogy mitől igazán káros a dohányzás, és mi az égés és füst szerepe ebben.
 • Rugalmasabb szabályokkal igazodik a munkatörvény a járványhoz

  A rugalmasabb munkavégzést és a gyorsabb átállást könnyítő szabályokat léptetett hatályba a távmunkáról szóló kormányrendelet. A november 12-től 2021. február 8-ig érvényes szabályok kiegészítették a munka törvénykönyvében lévő távmunkára vonatkozó szakaszokat és új rendelkezéseket is hoztak.
 • Újra megkapták a repülési engedélyt a Boeing 737 Max-ok

  A Szövetségi Légügyi Hatóság a hibák elhárítása után jóváhagyta a korábban több halálos katasztrófával végződő gépek repülését.
 • A budapestiek új HÉV-eket és együttműködést szeretnének

  55 éves a legrégebbi, Budapesten közlekedő HÉV-szerelvény. Így nem csoda, hogy egy a Portfolio.hu által végzett közvéleménykutatás szerint, ezeknek a lecserélését támogatnák leginkább a budapestiek. A fővárosban és az agglomerációban közlekedő vonatok leváltása 3 év alatt történhet meg, és 2-300 milliárd forintba kerülhet. A felmérésből kiderült az is, hogy a korábbi közlekedési fejlesztések, így a budai fonódó villamos projekt és az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása is népszerűek voltak. A kormány és a főváros vezetése jövő héten ül le újra tárgyalóasztalhoz.
 • Így lehet sikeresen alkalmazkodni a járványhoz

  Kihirdették nemrég a Vodafone Magyarország és a Kreatív közös pályázatának nyerteseit.