1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Emelkedett az októberi beszerzésimenedzser-index Magyarországon. A Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság adatai szerint a szeptemberi 54 pontos értékről 57 pont fölé kúszott a mutató, ami 1995 óta a második legmagasabb októberi érték. A társaság szakértője elmondta, hogy a legtöbb részindex növekedni tudott, az egyik legnagyobb gondot pedig a fuvarozási nehézségek okozzák. Akár rekordot is dönthet idén a használtautók piaca – közölte a DasWeltAuto. Az első 9 hónapban csaknem 14 százalékkal több használtautót adtak el, mint tavaly, igaz akkor az éven növekedés 26 százalék volt. Enyhén csökkent a használtautó import, ennek oka egyrészt a hazai használtpiac fejlődése, másrészt a tömeges újautó értékesítés – hangsúlyozta a jóautók.hu szakértője. Nagy a kereslet a garázsok iránt, befektetésnek sem utolsó autóbeállót vásárolni. Az Otthon Centrum elemzője szerint az árak vidéken 1 millió, míg Budapesten 2 millió forintnál kezdődnek, és egészen 6-7 millió forintig is elmennek. A mostani árszintet figyelembe véve egy garázs 8-14 év alatt hozza vissza az árát. A meglévő munkaerő megtartása a legfontosabb feladata a munkáltatói márkaépítésnek- mondta a Friisber & Partners International alapítópartnere a Trend FM-nek. Zalai Márton szerint a cégeknek nagyon sok eszközük van arra, hogy vonzóvá tegyenek egy munkahelyet, Magyarországon inkább a fizetéssel vagy egyéb juttatásokkal kapcsolatos extrák dominálnak. Nem tud lépést tartani a magyar gombaexport a külföldi kereslettel- mondta a Nemzeti Agárgazdasági Kamara osztályelnöke. Magyarországon idén 30 ezer tonna gombát termeszthetnek, ennek 90 százaléka csiperke, a második legnépszerűbb fajta pedig a laskagomba. A megtermelt mennyiség 60 százaléka exportra megy, itthon ugyanis nagyon alacsony, 1-másfél kilogramm az egy főre jutó gombafogyasztás. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Nagytotál Marosi Viktorral

  A Nagytotálban ma Horváth Miklós filmszakértővel az X – A rendszerből törölve c. magyar thrillerről beszélünk. Ujj Mészáros Károly második nagyjátékfilmje vegyes kritikákat kapott, mi pedig utánaeredünk a reakciók hátterének és eláruljuk, ránk milyen hatással volt.

  Belehallgatás:
 4. 13:00
 5. 13:35
 6. 15:05

  M2M Zóna

  Mit is jelent a gyakorlatban az Ipar 4.0? Milyen digitális megoldásokkal lehet segíteni a munkaerőhiányon és időt, valamint pénzt megtakarítani a gyártási folyamatokban? Egy magyar startup erre kínál megoldást. Vendégünk a Mahmoud Ghazal, a Moodsa alapítója.

  Belehallgatás:
 7. 15:35
 8. 16:05
 9. 16:35
 10. 18:05

  A Nap Vendége

  Orbán Viktória, a PAIGEO elemzője. A riporter Lakatos László.

  Belehallgatás:
 11. 19:05
 12. 20:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

A nyár eleji szintjét sem érte el a GKI konjunktúraindexe novemberben. A koronavírus járvány miatti intézkedések húzzák le a mutatót. Már csak egy hét maradt az évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások megkötésére. A Netrisk adatai szerint akár 40 ezer szerződésváltás is történhet az utolsó napokban. Folytatódik a logisztika hete a Trendfm-en, a DPD egyik vezetőjével beszélgetünk. A harmadik negyedévben is zsugorodott az orosz gazdaság, de a járvány miatti visszaesés mégis mérsékeltebb lehet, mint a legtöbb európai országban. A gazdasági hangulatot már negatívan befolyásolják a vírus miatti lezárások, de nagy kérdés, hogy a tényadatokban mennyire köszön majd vissza ez a hatás – mondta az UNIQA biztosító vagyonkezelési vezetője, a Markit előzetes novemberi beszerzési menedzserindexére reagálva. A hazai sport innovációk külföldi piacokra jutását segítené a november elején megalakult Sportech Hungary Program. Részletek kedden reggel. Ezek mellett lesz szó az év végi tőzsdei bevezetésekről is. A műsorvezető nagy Károly.

2020-11-24 06:35:00

Nagytotál

Idén 18. alkalommal várja az érdeklődőket az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. 50-nél is több alkotás érkezik Magyarországra, hogy szerepeljen a népszerű szemle repertoárjában, de természetesen magyar alkotók munkáit is láthatja majd a közönség. Az Anilogue a járványhelyzet miatt idén rendhagyó formában, távomoziban várja az érdeklődőket. Ugyan úgy jegyet kell venni, a lobbyban várni a kezdésre, közben lehetőség van beszélgetni a többi nézővel, vagy a jegykezelőkkel, és amikor a gépész megnyomja a film kezdését jelző gombot akkor mindenki az otthona kényelmében élvezheti az adott filmet. Több máshol nem látható alkotással is találkozhatunk. A Nagytotál mai vendége Liszka Tamás, a fesztivál igazgatója, aki mesélt nekünk magáról a fesztiválról, az idei különlegességekről, a magyar animációs filmek hagyományairól, illetve arról, hogy hogyan is működik a távmozi és, hogy velünk maradhat-e ez a formátum hosszú távon. Tartsanak velünk a 11 órai hírek után! Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Péller András.

2020-11-24 11:05:00

Zenei válogatás

2020-11-24 12:05:00

Monitor

2020-11-24 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2020-11-24 13:35:00

Táncverzum

A Táncverzum november 24-i adásában Frenák Pál táncművész, koreográfus, a Frenák Pál Társulat vezetője beszél arról, hogy a közeljövőben közös darabot tervez Ladányi Andrea, Spanyolországban élő táncművésszel. Naponta karban tartja magát egy két méter magas, keskeny jógapadon egyensúlyozva, beszél gyermekkori traumáiról, a párizsi szabad művészélet kiteljesedéséről, legújabb darabja, a Spid_er kapcsán a hálóban való alkotás és mozgás nehézségeiről, a lelki egyensúlyokról és arról is, hogy most már az foglalkoztatja, hogyan lehet bemutatni a színpadon a hatvan feletti táncművészek értékteremtő, aktív energiáit. A szerkesztő - műsorvezető Péli Nagy Kata várja önöket.

2020-11-24 14:35:00

IoT Zóna

Nem volt kivétel idén: minden ágazat megérezte a vírust. A Magyar Posta más állami szolgáltatókkal egyetemben komoly kihívások elé nézett úgy, hogy járvány ide vagy oda, mindenképpen eleget kell tennie kötelezettségeinek. A kényszeren túl egyébként is komoly fejlesztésekbe kezdtek. Minderről Sziveri Jánost, a vállalat informatikai igazgatóhelyettesét faggatjuk. Tartsanak velünk!

2020-11-24 15:05:00

A Nap Vendége

Dr. Inzelt Éva, az ELTE Állam-és Jogtudományi Kar Kriminológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa, a Budapesti Békéltető Testület elnöke. A műsorvezető Érczfalvi András.

2020-11-24 18:05:00

Friss hírek