Még mindig piaci tényező a magyar gomba
		TrendFM, 2025. október 31., 14:59
	 
	
	Egészséges, minden mentes és fogyókúrások is ehetik bátran – ez a gomba. Egy részüket folyamatosan termesztjük, nagy részüket meg erdőkben, mezőkön találjuk. Legnagyobb termelői a lengyelek és az olaszok, de a hazai mennyiség sem elhanyagolható – mondta a megkérdezett agrárszakértő. 
	 
 Simon Attila beszélt arról is, hogy sikerült megoldania az ágazatnak egy komoly problémát: 2030-ig ugyanis fel kell számolni a műanyag csomagolások jelentős részét, ez pedig a gombatermesztőknek okozott gondot. Mára sikerült olyan technológiát találni, ami mindenkinek jó. Természetesen továbbra is aranyszabály, hogy akik maguk szednek gombát, mindenképpen vigyék el szakemberhez, bevizsgáltatni. M. Szűcs Péter interjúja.