1. 00:00

  GR Night Bukovszky Józseffel

  A Gazdasági Rádió különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  A kedd Reggeli Monitorban foglalkozunk az uniós forrásokkal kapcsolatban megjelent hírrel. Az EU közölte, hogy nem állította le a Magyarországnak szánt pénzek kifizetését, viszont a magyar kormány április 16. óta nem küldhet ki számlákat Brüsszelbe. Hogy pontosan mit jelent ez, és milyen forrást érint, arról Csepreghy Nándor, a nemzetgazdasági tárca államtitkár-helyettese tartott tájékoztatót. Szó lesz a kamatdöntő ülésről. Mit várnak az elemzők a jegybanktól, és mit lépnek a bankok a múlt héten bejelentett jegybanki programtól? Az MKB bank vezető elemzője szerint az intézkedéscsomag egyelőre nem váltott ki nagy érdeklődést a pénzintézetektől. Kondrát Zsolttól azt is kérdeztük, hogy mire számít a Monetáris Tanács mai ülésétől? Interjút készítettünk a most hétvégén zajlott Könyvfesztiválról. A Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatóját kértük meg, hogy értékelje a rendezvényt és a piaci trendeket, az olvasói szokások átalakulását. Idén ezt a kiadót választotta meg a szakmai zsűri az év könyvkiadójának. 8 és 9 óra között Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője lesz a vendégünk, kérdezzük az aktuális piaci fejleményekről. Várjuk kérdéseiket sms-ben és Facebook oldalunkon. Sms számunk 06-30-867-19-11

  Belehallgatás:
 3. 10:36

  Zenei válogatás

  A Gazdasági Rádió zenéi és a legfrissebb piaci hírek, üzleti információk 15 percenként.

 4. 13:06

  Monitor Suba Krisztinával

  A piacok arra várnak, hogy mit lép a Monetáris Tanács kora délutáni kamatdöntő ülésén. A konszenzus egyértelműnek tűnik: mindenki 10 bázispontos csökkentésre számít. A CIB Bank vezető elemzője még azt sem tartja kizártnak, hogy a folytatódhat a kamatvágási periódus. Trippon Mariann.Lassan ugyan, de beindul a lakáshitelezés - ezt mondja a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Treasury vezetője. Vizkelety Péter szerint idén már elérheti a 180 Milliárd forintos volument. Monitor 13.00-kor Suba Krisztinával!

  Belehallgatás:
 5. 13:36

  Zenei válogatás

  A Gazdasági Rádió zenéi és a legfrissebb piaci hírek, üzleti információk 15 percenként.

 6. 15:05

  Virágzó vidékünk Kristóf Gáborral

  Az ország második legkisebb területű megyéjéből, Nógrádból szól a mai műsor. A vidék gyönyörű: négy hegység találkozik Nógrádban, csodálatosan szép dombok-völgyek váltakoznak, nagy erdők, mezők… A természeti szépségek-adottságok mellett viszont gondok is adódnak bőven: az ország talán legszegényebb megyéje Nógrád. Nem éri el a 200 ezret az itt élők száma, nagyon magas a munkanélküliség. Ezekről a kérdésekről is beszélgetünk Legénden Bíró Annával, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensével, aztán bemutatja a Zöld Út mozgalmat az elnök, Budai Krisztina, és ellátogatunk Szandára, ahol az IKSZT (ez a falu közösségi háza) programjairól, céljairól beszél a vezető, Pongrácz Ágnes.

  Belehallgatás:
 7. 15:35

  Beszállókártya Lakatos Lászlóval

  Javában tart az Afrika fesztivál, amelyen a fekete kontinens szerelmesei mutatják be azokat a részleteket, amelyeket fontosnak tartanak elmondani erről a földrészről. És hogy mi mindennel találkozhat még május közepéig aki kíváncsi erre a szubjektív Afrikára? Ma délután a fél négyes híreket követően megtudhatja a főszervezőtől.

  Belehallgatás:
 8. 16:05

  Monitor Délután Érczfalvi Andrással

  Az idén 2-3 százalékkal növekedhet a haltermelés Magyarországon, a tavalyihoz képest, ami a múlt évben 23 000 tonna volt. Az elmúlt költségvetési időszakban a Halászati Operatív Programból rendelkezésre álló 13 milliárd forintot maradéktalanul felhasználta az ágazat. Az ITSH-t bemutató sorozatunk mai része az IT Service Hungary Rendszerintegrációs Üzletágát mutatja be. Érdekes képlet, az itt dolgozó 350 informatikai szakember 100 % -ban exportra dolgozik. Minek kell változnia hogy itthon is bizalommal legyenek a piaci szereplők egymás iránt? Perényi László lesz a vendégünk.

  Belehallgatás:
 9. 17:12
 10. 18:05

  A Nap Vendége

  Gereben Ágnes, történész, külpolitikai elemző. A riporter Szűcs Péter.

  Belehallgatás:
 11. 19:06

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-09-23 00:00:00

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megkezdődött a kukorica betakarítása. Bár még csak a termés 10 százaléka került a raktárakba, az már látszik, hogy nem lesz rekordév az idei - mondta a Gabonaszövetség elnöke. Az eddigieknél precízebb, és fejlettebb talajnedvesség térképeket készítenek egy szerb-magyar közös projekt eredményekén. Mezősi Gábor a Szegedi Tudományegyetem professzora szerint Magyarországon a mostani terület háromszorosát kellene öntözni. A rendszerváltás idején ez így is volt. A kistérségi gondolkodás a hosszú távú gazdaságnövekedés záloga – mondta a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének kutatója. Lantos Zoltán szerint a 100 ezer fő alatti közepes méretű települések csak akkor tudnak kistérségi központként működni, ha a környező falvak nem néptelenednek el. Lassult az infláció Japánban augusztusban. Mi tehet a jegybank? Az indiai például is azt tervezi, hogy csökkenti a kamatokat. A végső döntés októberben várható – mondta a jegybank elnöke egy konferencián, hozzátéve: van tere a kamat mérséklésének. Kérdés: van-e értelme? Hétfőn reggel a többi között ezekről lesz a Reggeli Monitorban. A műsorvezető, Szűcs Péter.

2019-09-23 06:35:00

Menni-Enni

2019-09-23 11:05:00

Monitor

Két és fél éves mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe szeptemberben, az üzleti várakozások szintén több éves negatív rekordot döntöttek, ugyanakkor a fogyasztói várakozások javultak. A kettősség azért lehet, mert a lakosság jelen helyzetét értékeli, illetve a közeljövőbe tekint, míg a cégek a rendelésállomány mélyrepülésének hosszútávú hatásával számolnak. Az úgynevezett kényelmi díjra általában az általános szerződési feltételeknél hívják fel az online vásárló figyelmét. Ez adott esetben 200-től 500 forintig terjedő tétel is lehet. Az internetes vásárlásoknál itt azt fizeti meg az ember, hogy nem kell elmennie egy jegyirodába. Fogyasztóvédelmi szakértők szerint az viszont aggályos és alkalmas a félretájékoztatásra, ha nincs benne azonnal a feltüntetett jegyárban ez a díj, hanem például csak a vásárlói kosárban, amikor már a fizetés végső szakaszába ért a vásárló. Akár hosszú ideig elhúzódhat a nyilatkozatháború, valójában ugyanis sem Irán, sem az Egyesült Államok, sem pedig Szaúd-Arábia nem akar fegyveres konfliktust – mondta a Corvinus Egyetem tanársegédje, és a Külügyi és Külgazdasági Hivatal kutatója, Szalai Máté. A hétvégén az iráni külügyminiszter egy televízió interjúban azt mondta, hazája nem kezdeményez háborút, de egy esetleges csapásra válaszolni fog. A perzsa állam külügyminisztere rossz döntésnek, "helytelen iránynak" nevezte az amerikai kormányzat pénteki bejelentését, amely szerint Washington katonákat és fegyvereket küld Szaúd-Arábiába. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

2019-09-23 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2019-09-23 13:35:00

ReBrief

A ReBrief vendége Gosztonyi Csaba, a szabadszinesz.hu alapítója lesz, akivel az új színészegyeztető platformról beszélgetünk. Szó lesz még a Telekom új reklámjáról, amelyben ismét a családé a főszerep, a Red Dot-díjakról, a megkerülhetetlen About You-kampányról és a Digi meg nem valósuló szolgáltatásának kommunikációjáról.

2019-09-23 15:05:00

Tudatos Fogyasztó

2019-09-23 16:05:00

Sportérték Imre Lőrinccel

2019-09-23 17:05:00

Hétfő - Egy nő

Nemes Orsolya, generációkutató, a Milestone Intézet tanácsadó-trénere. A műsorvezető Kutasi Judit.

2019-09-23 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-09-23 19:05:00

 • Szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát

  Egy hete maradt az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a MAZARS. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig 31 uniós és unión kívüli országból kérhetnek visszatérítést 2018-as vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.

Friss hírek

 • Sokszor csap le az adóhatóság

  Évente átlagosan 50 szervezett bűncselekményt derít fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
 • Ízes Magyarország: Vecsési Káposztafeszt

  A vecsésiek szeptember 21-én és 22-én megmutatják, hogyan lehet a káposzta izgalmas, szórakoztató és persze finom.
 • Ugrásra készen áll az aranyár

  Nem váltott ki heves reakciót az arany piacán a hétvégi, szaúd-arábiai dróntámadás. Az akció a két fő kőolajtípus (Brent, WTI) hordónkénti jegyzését jelentősen megemelte, azonban a nemesfém és a fő devizapárok is nyugodtan fogadták a közel-keleti eseményeket.
 • Debrecenben nyitott egy új gyárat a Krones

  A németországi székhelyű Krones Csoport a tavalyi évben indította útjára azt a nagyszabású zöldmezős beruházását Magyarországon, amelynek eredményeképpen egy 40 ezer négyzetméteres gyártócsarnok és egy 3900 négyzetméteres irodaház valósult meg. A hivatalos megnyitón ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki beszédében köszönetét fejezte ki a Krones menedzsmentjének, hogy új gyárüzemükhöz Magyarországot választották.
 • A régiós élmezőnyben az Invitech 10 éve működő datacentere

  Magyarország legmodernebb, egyetlen TIER 3-as minősítésű adatközpontja Budapesten, Kőbányán, a Kozma utcában található.