A teljes adást itt hallgathatja meg:

A Covid19-pandémia miatt bevezetett digitális oktatás a programozási képzésekre is jelentős hatással volt. Korábban több tízezer ember hiányzott hiányzott az informatikai szektorból, ami mára ugyan valamelyest javult, de továbbra sincs megállás - olvasható az IoT Zóna oldalán.

Mindezzel a Codecool is tisztában van, ami eredetileg „hagyományos” iskolaként működött, a programozást saját campusaikon tanították. A koronavírus-helyzet miatt azonban ez nem volt tartható, így még a kormányzati intézkedések bevezetése előtt, gyakorlatilag 2-3 nap alatt álltak át az online oktatásra – mondta az IoT Zóna rádióműsorban Ferenczy Anna.

Az utóbbi időben a korábbiakhoz képest megduplázták az oktatásokat, kínálatukban a frontend fejlesztői képzéstől kezdve a „normál” programozó kurzusig több minden is megtalálható.

Az oktatások jelentős része egyelőre Magyarországon zajlik, de Kelet- és Dél-Európában is egyre nagyobb az érdeklődés az iskola iránt. A cég Európában piacvezetőnek számít azokban a lokációkban, ahol jelen vannak. Most pedig Nyugat-Európába is be szeretnének törni, de akár Ázsia irányába is terjeszkednének.

A teljes cikket elolvashatják az IoT Zóna oldalán!