„Sokan a saját rosszullétükhöz hívtak egyetlen gombnyomással mentőt úgy, hogy az adataik azonnal megjelentek a mentésirányító számítógépén. De előfordultak olyan balesetek is, ahol a gyors segélyhívásban és a pontos helymeghatározásban jelentett hasznos és értékes segítséget az ÉletMentő applikáció” – számolt be a tapasztalatokról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az alkalmazás működése, kezdeti funkciók

Az ÉletMentő a mentőhívást is megkönnyítő, számos hasznos egészségügyi információt és szolgáltatást tartalmazó mobilapplikáció. Az alkalmazás egyebek mellett lehetővé teszi, hogy a felhasználók a fontos adataikat (például ismert betegség, kezelés, gyógyszerérzékenység stb.) előre megadják, így azok egy gombnyomásra a segélyhívással azonos időben megjelennek a mentésirányítóknál - olvasható az IoT Zóna oldalán.

A mentők nemcsak a bajba jutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetére hasznos információt jelenthet. Ezek mellett számos hasznos funkció is elérhető: így például a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

Koronavírus infógomb és push-értesítő

Az alkalmazás a tavalyi indulását és a veszélyhelyzet elrendelését követően két fontos funkcióval bővült. A Koronavírus infógombra kattintva közvetlenül elérhető a magyar kormány hivatalos tájékoztató oldala. A másik fontos fejlesztés a push üzenetek küldésének lehetősége, melynek köszönhetően egyes információkról szükség esetén azonnal értesülhetnek a felhasználók.

A teljes cikkért kattintson az IoT Zóna oldalára!