Most azonban a „kicsik" oldaláról közelítünk. Egy konkrét példánál maradva: adott egy kis hangulatos borbirtok a történelmi Móri borvidéken. Itt meglehetősen sajátos ízvilágra bukkan a borkedvelő, köszönhetően a mészkőnek és az észak-déli irányú szélcsatornának.

Azonban az érdeklődés frissen tartásához fontos, hogy valamilyen szintű gasztronómiát vigyen az ember a kínálatba: legalább egy sajt-sonka tálra vagy akár egy jól megkomponált zsíroskenyérre szükség van – mondta Miklós Csaba, vagy ahogyan a szakmában ismerik Miklós Csabi, a Miklós Pince tulajdonosa.

Csabi szerint: „egy hétvégi borvidéket kellene faragni, egy helyet, ahová szívesen kirándulnak az emberek, jókat ehetnek, ihatnak, túrázhatnak".

Gál Márk, Miklós Csabi, Zilai Zoltán

A szakember úgy gondolja, hogy Mór biztos célpont lehet a hátizsákos kirándulóknak, valamint a tudatos és kíváncsi borkedvelőknek. Ehhez pedig kiváló lehetőséget nyújt az, hogy a közelben három nagyváros is található: Budapest, Pozsony és Bécs.

A vakkóstolóval egybekötött teljes beszélgetés elérhető a Trend FM YouTube-csatornáján, de megtalálnak bennünket a Podcastgyár by TrendFM applikációval is.