Ha már itt a nyár és a vakáció, a pihenés időszaka, akkor miért ne foglalkozzunk egy olyan témával, ami napjainkban – a növekvő igény miatt - egyre inkább a fókuszba kerül. Ez pedig a vendéglátás – borturizmus. Két részes felvonásunk első fejezete következik: ahogy a nagyok csinálják.

Vélhetően sokan egyetértenek azzal, hogy Villány borturisztikailag hazánk egyik leginkább keresett borvidéke. Ezen belül pedig vegyünk egy újabb „hozzávalót” a több generáció óta borokat készítő Gere Attila pincészetét mivel itt kiválóan összpontosul a bor-gasztronómia-vendéglátás hármasa.

Adott egy 75 hektáros birtok, ami mellett már szálloda és étterem is üzemel. További érdekesség, hogy 2008-ban kezdték el az organikus művelést, majd 2011-től a teljes területen átálltak az ilyen típusú szőlőművelésre.

A borvidék egyik zászlóshajója a Villányi Franc – hangsúlyozta Csizmadia Kristóf, a pincészet egyik vezetője. Kristóf egyébként gyerekkora óta kapcsolatba került a gasztronómiával, később pedig a borokkal köszönhetően édesapjának, Csizmadia Andrásnak, aki egyebek mellett a Bor Schola nevű boriskola alapítója.

Gál Márk, Csizmadia Kristóf, Antal Gábor

Kristóf elmondása szerint: „Villány egy kicsi hely, rengeteg az otthonos kis vendégház, de mi szeretnénk még valami mást is nyújtani, viszont fontos, hogy a dolog önazonos legyen!”

A vakkóstolóval egybekötött teljes beszélgetés elérhető a Trend FM YouTube-csatornáján, de megtalálnak bennünket a Podcastgyár by TrendFM applikációval is.