Végül úgy alakult, hogy már most folytattuk a múlt héten megkezdett buborékos tematikát. Viszont most már előre tekintettünk, hiszen fókuszban a habzó- és gyöngyözőborok. Induljunk ki ebből: minden pezsgő bor, de nem minden pezsgő bor pezsgő! Lényegében, ha nem szeretnénk ezt túlmisztifikálni, akkor jó, ha tanulmányozzuk a magyar bortörvényt. Ez alapján a gyöngyöző-, habzóbor és pezsgő közötti különbözőség abban rejlik, hogy mekkora nyomás van a palackban: 3 bar alatt gyöngyöző, 3-5 bar között pedig habzóborról beszélünk, míg 5 felett már pezsgőről.

Adásunkban az volt az egyik alapvető kérdés, hogy mennyire mondható egyre inkább új és növekvő trendnek az ilyen típusú borok fogyasztása. A válaszok keresésében Juhász Ádámhoz fordultunk, az egri Juhász Testvérek Pincészet borászához. Leginkább azért gondoltuk úgy, hogy Ádám segítségünkre lehet ebben mivel lassan (bár az időjárás nem feltétlenül ezt az arcát mutatja most) itt a nyár, és ilyenkor van a rosék, valamint a gyöngyözők kedvenc időszaka.

Márpedig a Juhász Testvérek pincészet mindkettőben remekel, olyannyira, hogy a hazai rosé kínálat egyik nagy csillagát sikerült megalkotniuk, amivel az adásban is megismerkedtünk (Juhász Rosé 2022, Gyöngyöző).

Hallgassa meg a BorMárka legutóbbi adását! A vakkóstolóval egybekötött teljes beszélgetés – kivételesen – hétfőn 19 órai premierrel lesz elérhető a Trend FM YouTube-csatornáján, valamint a Podcastgyár by TrendFM applikációban is.