Az sem kérdés, hogy a buborékok minősége nagyban függ az alkalmazott pezsgőkészítési technológiától. Jó hírünk, hogy hazánkban a Törley Pincészetnél mind a négy féle – tradicionális, transvasée, tartályos érlelés, és az Asti – eljárással készülnek pezsgők.

A hagyományos eljárással készülő italok mellett néhány termelő a kisebb ráfordítást igénylő tankpezsgők és habzóborok (vagyis a frizzante-k) kínálatát is bővítik. Lényegében, ha a folyamatot nézzük, akkor ez mindenképpen kedvező hiszen „egyre többen beszélünk a pezsgőről, egyre több pezsgőkészítő van, így a fogyasztókhoz is egyre nagyobb számban jut el az üzenet, hogy a pezsgő az jó!" – hangsúlyozza Koczuba Róbert, a Törley Pezsgőpincészet pezsgőkészítésért felelős borásza, pezsgőmestere.

A változó hazai és nemzetközi fogyasztói trendek mellett, megismerkedhettünk a 16. Hungaria Limited Edition tételével, amelynek különlegességét nemcsak a limitál tételszám adja, hanem az is, hogy ez az első cuvée (Zöld veltelini és Zenit) pezsgő ebben a szériában.

Gál Márk, Koczuba Róbert és Antal Gábor

A vakkóstolóval egybekötött teljes beszélgetés elérhető a Trend FM YouTube-csatornáján, valamint a Podcastgyár by TrendFM applikációban is.