A szerdai kereskedést az amerikai fogyasztói árindex adatai fogják jellemezni. A Wall Street indexei a tegnapi rekordmagas értékekről kissé visszahúzódtak. Az S&P 500 0,21%-kal, a Dow Jones 0,10%-kal, a Nasdaq pedig 0,26%-kal csökkent. A kis kapitalizációjú Russell 2000 több mint 0,6%-kal alacsonyabban végzett.

Az ázsiai-csendes-óceáni térség indexei ma többnyire gyengébben kereskednek – a Nikkei 0,4%-ot esik, az S&P/ASX 200 0,8%-ot esik, a Kospi 0,9%-ot esik, míg a Nifty 50 0,3%-ot emelkedik. Vegyesen kereskednek a kínai indexek.

Bostis Fed-tag az e heti inflációs adatról szólva elmondta, hogy egy adatpont nem jelent trendet. Bostic elégedett az infláció előrehaladásával, de hangsúlyozza, hogy a Fed még nem tart ott, ahol kell.

A Bank of America az e heti inflációs adat ellenére is decemberre várja a Fed első kamatcsökkentését.

Ueda, a BoJ kormányzója szerint nincs azonnali terv a Bank of Japan ETF-állományainak eladására.

Schnabel szerint az EKB júniusi ülése alkalmas lehet a kamatcsökkentésre, de az azt követő út sokkal bizonytalanabb.

A Wall Street Journal beszámolója szerint a Microsoft felhőalapú számítástechnikai és mesterséges intelligencia operatív személyzetét arra kérte, hogy fontolják meg a Kínán kívüli áthelyezést a feszült amerikai-kínai kapcsolatok közepette.

A kínai ipari termelés áprilisban 6,7%-kal nőtt éves összevetésben (várt. 5,4%), a kiskereskedelmi forgalom 2,3%-kal volt magasabb éves összevetésben (várt. 3,8%), a városi beruházások pedig 4,2%-kal emelkedtek éves összevetésben (várt. 4,6%).

A főbb kriptovaluták ma enyhén emelkednek – a Bitcoin 0,1%-ot, az Ethereum 0,3%-ot, a Ripple pedig 0,2%-ot erősödik.

Az energiahordozókkal enyhén magasabb szinten kereskednek – az olaj 0,2%-ot erősödik, míg az amerikai földgáz ára 0,4%-ot emelkedik.

Az arany, az ezüst és a platina ma 0,1% körüli mértékben emelkedik, míg a palládium 0,9%-ot esik.

Az USD és a CAD a legjobban teljesítő főbb devizák, míg a JPY és a CHF a legnagyobb lemaradásban van.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.