A Wall Street indexei magasabban fejezték be a tegnapi kereskedést, az összes főbb amerikai benchmark index nyereséget könyvelhetett el. Az S&P 500 0,51%-kal, a Dow Jones 0,85%-kal, a Nasdaq pedig 0,27%-kal emelkedett. A kis kapitalizációjú Russell 2000 0,80%-ot ugrott.

Az S&P 500 a tegnapi kereskedést 5.200 pont felett fejezte be, 1 hónapos csúcsot elérve.

Az ázsiai-csendes-óceáni térség indexei ma emelkedtek – a Nikkei 0,3%-kal, az S&P/ASX 200 és a Nifty 50 0,5%-kal, a Kospi pedig 0,7%-kal ugrott feljebb.

A Hang Seng több mint 2%-ot emelkedett, és 9 hónapja a legmagasabb szintre emelkedett.

A hongkongi emelkedés hátterében az állt, hogy a hatóságok fontolóra veszik a magánbefektetők adómentességét a hongkongi részvényekből származó jövedelem után, amelyeket a Stock Connect rendszeren keresztül vásároltak, amely a hongkongi és a szárazföldi kínai tőzsdéket köti össze.

A Bloomberg jelentése szerint az Egyesült Államok már a jövő héten vámokat vethet ki a kínai EV szektorra. Az új vámok többek között az elektromos járműveket, akkumulátorokat és napelemes berendezéseket célozzák majd.

A kínai CCTV arról számolt be, hogy nem valószínű, hogy az egész országra kiterjedően feloldják a lakásvásárlásra vonatkozó korlátozásokat, miután két kínai tartomány feloldotta az összes korlátozást, és úgy döntött, hogy nem vizsgálja meg a potenciális lakásvásárlók alkalmasságát

Yellen amerikai pénzügyminiszter szerint az infláció ugyan jelentősen csökkent, de még nem eléggé ahhoz, hogy kamatcsökkentést indokoljon.

Maeda, a Bank of Japan korábbi vezetője szerint a BoJ közleményei egyértelműen további kamatemelésekre utalnak, és a következő emelésre július és október között kerülhet sor.

Az ausztrál feldolgozóipari PMI-index áprilisban 47,1-ről 48,9-re javult. Ennek ellenére az adatok még mindig recesszióra utalnak az ausztrál feldolgozóiparban.

A japán háztartások kiadásai márciusban 1,2%-kal csökkentek éves szinten (várt -2,4%-os éves szintű csökkenés).

Vegyesen kereskednek ma a főbb kriptovaluták – a Bitcoin 0,3%-ot erősödik, az Ethereum és a Dogecoin stagnál, míg a Ripple 0,3%-ot esik.

Az energiahordozókkal magasabb szinten kereskednek – az olaj 0,3%-ot erősödik, míg az amerikai földgáz ára több mint 1%-ot ugrik.

A nemesfémek az USA dollár erősödése ellenére magasabb szinten kereskednek - az arany és az ezüst 0,4%-ot erősödik, a platina 0,2%-ot tesz hozzá, a palládium pedig 0,6%-kal kereskedik magasabban.

Az USD és a GBP a legjobban teljesítő főbb devizák, míg az AUD és az NZD a legnagyobb lemaradásban van.

Az amerikai indexek a szerdai rövid szünet után tegnap ismét felfelé mozdultak. Az S&P 500 (US500) az elmúlt egy hónap legmagasabb szintjére emelkedett. Forrás: xStation5

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.