A CPI-adat esélyt kínál a dovish (galamb szemléletű) meglepetésre. Az alap év/év érték várhatóan az árnövekedés ütemének 3,6%-ra való csökkenését jelzi a márciusi 3,8%-kal szemben. A szavazatok eloszlását azonban ebben az esetben a szavazatok eloszlásának jelentős szórása jellemzi, így figyeljünk egy esetleges felfelé vagy lefelé irányuló meglepetésre. A jelentés általános kimenetele nagymértékben függ majd a bérleti és az autóipari ágazat áralakulásától.

Kínából érkezett egy hír, miszerint az Államtanács fontolóra vesz egy olyan javaslatot, hogy a helyi önkormányzatok országszerte több millió eladatlan lakást vásároljanak fel, hogy tovább támogassák a küszködő ingatlanpiacot.

Az APAC-régió vállalatai többnyire magasabban kereskedtek, követve az Egyesült Államokból érkező lendületet, ahol a Nasdaq új rekord zárást ért el.

A devizapiacon az antipodai devizák teljesítenek a legjobban. Kicsit nagyobb csökkenés tapasztalható azonban az amerikai dollár és az euró esetében

Ma több Fed bankár is beszélni fog a monetáris politikáról. Ezek között lesz többek között Barr, Kashkari és Bowman.

Schmid és Mester a FED tagjai tegnap azt kommunikálták, hogy a kamatokat most változatlanul kell tartani, amíg a bankárok nem látnak tartós bizonyítékot arra, hogy az infláció visszatér a célértékhez.

A Kínai Népbank a piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul 2,5%-on hagyta az irányadó kamatlábat, a középtávú hitelkeretet (MLF).

Az árupiacokon ma reggel a platina és a palládium esetében láthatunk emelkedő lendületet. Ezek a fémek 2,4%-ot, illetve 1,4%-ot erősödtek.

A Bitcoin 0,5%-ot erősödik, és ismét a 62 000 dolláros zónában kereskedik.

A devizapiaci volatilitás aktuális hőtérképe. Forrás: xStation

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.