A felhívás célja, hogy segítséget nyújtson a nehéz körülmények között élő gyerekek számára, akiknek gondot jelent a megfelelő szemüveg megvásárlása, ami jelentősen javítaná az életminőségüket, és hozzájárulna a megfelelő iskolai teljesítményükhöz. A tervek szerint 100 gyereknek tudnak így segíteni.

A pályázaton Magyarországon élő, 0-14 éves gyerekek és 14-18 év közötti, nappali tagozatos oktatásban részesülő fiatalok vehetnek részt, egy kerethez és egy pár optikai lencséhez kaphatnak támogatást, maximum 80.000 forint értékben. Ha drágább szemüveg készül, akkor a különbözetet a pályázónak kell kifizetnie.

A felhívásnak feltételei is vannak, ilyen például a friss szemészeti vizsgálat megléte, valamint a családban az egy főre eső nettó jövedelem mértéke. A részletes pályázati felhívás hamarosan elérhető lesz a Gyermekmentő Szolgálat honlapján.

A jelentkezéseket elektronikusan lehet majd benyújtani 2024. december 13-ig. Bővebb információ kérhető a szemuveg.ngysz@gmail.com e-mail címen vagy a +36-1-475-7000-es telefonszámon is.

A pályázat részleteiről és a szervezet ingyenes nőgyógyászati szűrőprogramjáról Berta Dóra projektvezetőt Lakatos László kérdezte.