A főszabály: ha nincs kadarka, akkor nincs szekszárdi bikavér! Igen ám, de óvatos és ebből kifolyólag épp egy érdekes folyamatnak lehetünk fogyasztóként a szerencsés megtapasztalói ennek a varázslatnak. A házasításban ugyanis 45 százalékban a kékfrankos jelenik meg (finom savakkal) és 5 százalékban kadarka, de a maradék az már igazán a kísérletezés része.

Vendégünkkel, Bősz Adriánnal, aki a Szekszárdi Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke arról is beszéltünk, hogy a két minőségi lépcsőfok mellett (szekszárdi bikavér és prémium bikavér) napjainkban két fő irány körvonalazódik a vidéken: az egyik egyfajta könnyedebb útvonal, amin sok termelő elindult, emellett van a hagyományosabb, régebb óta használt stílusjegyek (kicsit testesebb, karakán, nagy borként működő).

Antal Gábor, Bősz Adrián, Gál Márk

Bősz Adrián saját megfogalmazása szerint: „a szekszárdiság jegyében olyan borokat készítek melyekben kiemelt szerep jut a számomra preferált stílusjegyeknek, a gyümölcsösségnek, a tisztaságnak és az eleganciának”.

A vakkóstolóval egybekötött teljes beszélgetés elérhető minden pénteken 19:00-tól a Trend FM YouTube-csatornáján, de megtalálnak bennünket a Podcastgyár by TrendFM applikációval is.