De mi számít könnyű vörösbornak? Általános ismérvnek tekinthető, hogy vékony héjú szőlőből készülnek, friss savai vannak, alacsony tanninnal és nem igényelnek hosszú érlelést. Ha konkrét példákban gondolkodunk, akkor nyugodtan asszociáljunk a kadarkára, a portugieser-re, a kékfrankosra vagy a merlot-ra.

Adásunkban Mészáros Péterrel, a szekszárdi Mészáros Borház ügyvezetőjével kerestük egyebek mellett arra a kérdésre a választ, hogy milyen a jó könnyű vörösbor. Ezen kívül szót ejtettünk arról a jelenségről is, hogy a fogyasztók egyre inkább a könnyedebb borok irányába mozdulnak el. Mészáros Péter elmondta: „megfigyelhető, hogy inkább most már a könnyedebb borokat keresik az emberek, valószínűleg ez egy ilyen divatirányzat is, illetve talán az életmód is egy kicsit változik, könnyedebb ételeket esznek az emberek, és ezekhez jobban passzolnak talán a könnyedebb vörösborok”.

Gál Márk, Mészáros Péter és Zilai Zoltán

A vakkóstolóval egybekötött teljes beszélgetés elérhető minden pénteken 19:00-tól a Trend FM YouTube-csatornáján, de megtalálnak bennünket a Podcastgyár by TrendFM applikációval is.