Az őszi hónapok nem csupán a szüret és az ehhez köthető mulatságok miatt számít egy kiemelt időszaknak, hanem azért is mert itt az ideje, hogy az elegáns, tartalmas vörösborokat kóstoljuk. A bikavér Eger vezető vörösbor-márkája volt a múlt század eleje óta, és vélhetően a jövőben is az marad. Kétségtelen, hogy a szépsége és a vele kapcsolatos kihívás a házasításban rejlik. Ugyanakkor épp ez teszi lehetővé, hogy a borászok megéljék kreativitásukat, önkifejezésüket is. Adásunkban Lamport Józseffel, a noszvaji Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok főborászával feltérképeztük a bikavér múltja mellett a lehetséges jövőjét is, ahogy azt is, hogy milyen lépéseket tettek az elmúlt években annak érdekében, hogy még jobban elősegítsék az egri bikavér különféle arcait.

Gál Márk, Lamport József, Zilai Zoltán

Lamport József alapfilozófiája: „a bor készítése művészet és folyamatos tanulással, fejlődéssel járó tevékenység.” – hozzátéve, hogy „mindig a harmóniát kerestem a borkészítés során, a gyümölcsös, a fűszeres és az érlelt jegyek egyensúlyát.”

A vakkóstolóval egybekötött teljes beszélgetés elérhető minden pénteken 19:00-tól a Trend FM YouTube-csatornáján, de megtalálnak bennünket a Podcastgyár by TrendFM applikációval is.