A Tungsram-csoport IT-igazgatója a rendezvényen elmondta: arra számít, hogy a gyártóvállalatok egy-két éven belül már helyi szerverek helyett virtuális adatközpontban fogják tárolni a gyártási adataikat. Az okosgyárakban természetesen az adatfeldolgozás és elemzés is automatizált, intelligens módon történik.

A magyar „felhős" szemléletről Majtényi Márta kifejtette: „ahogy Európa messze van Amerikától, úgy Európán belül Magyarország is messze van a nyugati országoktól. Fontosnak tartom, hogy haladjunk ebben előre. A kisebb vállalkozásoknak pedig azt javaslom, hogy vizsgálják meg ezeket az informatikai lehetőségeket. A kisebb társaságoknál ugyanis cégen belül nem lehet olyan robusztus hadsereget felépíteni az IT területén, amely mindenféle változásra fel tud készülni. Ha viszont egy megfelelő szolgáltatót választanak, akkor a szolgáltató szakemberei rugalmasan a rendelkezésükre állnak akkor is, ha egyik napról a másikra változtatnak a stratégián" – összegezte a világítástechnikai vállalat IT-igazgatója.

Az Invitech és a Trend FM múlt héten rendezte meg az „Üzlet a felhőben – Fogjuk az IT világ rezdüléseit" című szakmai konferenciát. Sipos Anikó interjúja: