Az „Üzlet a felhőben – Fogjuk az IT-világ rezdüléseit” című konferencián hazai nagyvállalati döntéshozók, szakértők, például a MOL, az Invitech vagy az MKB Bank szakemberei beszélnek a cloud szolgáltatások előnyeiről, működéséről, a mindennapi vállalati működésbe való integrációjukról. Hogyan aknázhatja ki egy hazai cég a digitalizáció vívmányait, beleértve a mesterséges intelligencia használatát is? Emellett azok a kérdések is felmerülnek, hogy biztonságosabb-e így az adattárolás, mint egy saját, belsős rendszerben- a probléma különösen aktuális a GDPR rendelet tavaly májusi életbe lépése óta.

A konferencián nem csak hazai előadók, hanem a holland Marco van der Akker is felszólal majd, akit a szakmában csupán a felhő alapú szolgáltatások utazó nagyköveteként ismernek. Vállalkozóként Marco több felhő-alapon működő vállalattal dolgozott együtt, és elsők között ajánlott önkiszolgáló infrastruktúra szolgáltatási (IaaS) platformot 2006-ban, 2009 óta pedig felhő-alapú bróker platformokkal dolgozik. Pontos rálátással rendelkezik az innováció és a bomlasztó trendek tekintetében. Szókimondó stílusban, a megszokott sablonokat maga mögött hagyva köti össze az üzleti modelleket, embereket és az innovációt.

Marco emellett profi kommentátor, valamint különféle informatikai és üzleti publikáció társszerzője vagy szerzője. Ír a jövőben várható média-, technológia- és felhőalapú rendszereket érintő trendekről. Marco jelenleg elnökhelyettes a TiNC Works vállalatnál. Divatos szóval élve, egy felhőalapú influencer, ezt jelzi az is, hogy társtulajdonosa a több mint fél millió tagot számláló, felhőalapú informatikával kapcsolatos LinkedIn csoportnak. A holland szakember előadásából megtudhatjuk: tényleg igaz, hogy a nyugati szomszédok felhője mindig kékebb?

A Trend FM és az Invitech konferenciája május 16-án, csütörtökön, délelőtt 9 órakor kezdődik Budapesten, a Dunavirág utca 2-ben Az egész napos eseményre cégvezetőket, IT-vezetőket és a vállalati-informatikai rendszerek iránt érdeklődőket is várnak a szervező.

A jelentkezéshez, további információkhoz kattintsanak ide.