1. 05:35

  Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Ha kell, kifizeti a kormány az Erasmus hallgatók kiutazási költségét. A Reggeli Monitorban a miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentését és a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárját is hallhatják majd az Európai Bizottság döntéséről illetve arról, hogy miért kulcsfontosságúak a külföldi tanulmányok a diákok számára, és miért szállna be az egyetem ennek finanszírozásába is. Beszámolunk arról is, hogy 8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma tavaly novemberben és arról is, hogy nem került sor a szektorban korábban előrevetített bezárási hullámra sem. Szó lesz arról is, hogy miért szabott ki a törvényi maximumnak megfelelő bírságot a Gazdasági Versenyhivatal egy Elf Bar terméket árusító szlovák webáruházra, és hogy miért jelenthet komoly gondot az édességgyártók mellett más piaci szereplőknek és a fogyasztóknak is, ha Malajzia beváltja fenyegetését, és leállítja az Európai Unióba irányuló pálmaolaj-exportját. A biztonságpolitikai szakértővel megbeszéljük az orosz – ukrán háború legfrissebb fejleményeit, a független pénzpiaci elemzővel pedig, több más mellett, a japán kormány a vállalatok felé intézett fizetésemelési ajánlását. A Novekedes.hu vezető szerkesztőjével a legfrissebb inflációs jelentésről majd az ingatlanpiacról beszélget, és az Equilor Befektési Zrt. pénzügyi innovációs vezetőjével nyitja a tőzsdét a műsorvezető, Imre Lőrinc.

 2. 09:35
 3. 10:05
 4. 12:05
 5. 12:35
 6. 13:05
 7. 14:05
 8. 15:05

  Fintech Világa

  2022 lezárult, de még mindig érdemes visszatekinteni a mögöttünk hagyott év legizgalmasabb eseményeire. A fintech szektorban számos nagy sztori született, legyen szó hajmeresztő botrányokról és további kellemes, vagy épp kellemetlen meglepetésekről.

 9. 15:35
 10. 16:10
 11. 17:05

  A Nap Vendége

  dr. Spaller Endre, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke. A műsorvezető Lakatos László.

 12. 18:05
 13. 23:01

A mai nap műsorai

 • Lassan talál magára az európai ingatlanpiac – Stagfláció jöhet az USA-ban?

  A Vonovia nevű német tőzsdei cég az európai ingatlanpiac egyik lakmuszpapírja. A vállalat teljesítményéből az látszik, hogy a korábbi magas inflációval és magas kamatokkal terhelt időszak után kilábalóban van az európai lakásbérleti piac. Akár jelentős emelkedés is várható a részvényeinél, ha tovább javul a gazdasági helyzet Németországban, Svédországban és Ausztriában. Közben csendesedik az amerikai infláció, de lehet, hogy csak decemberben érkezik majd a kamatcsökkentés. A befektetők már az amerikai gazdaság lassulásától és egy esetleges stagflációs állapottól tartanak.

Friss hírek