1. 00:01
 2. 06:35

  Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Leálltak a Dunaferr nagyolvasztói a kokszhiány miatt - élőben kérdezzük a fejleményekről a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökét. Élénk szigetelőanyag-piacra számít a Masterplast a következő években is, az építőipari anyagokat gyártó tőzsdei cég frissítette stratégiáját és módosította eredménycéljait. A háború és az energiaválság a használt ingatlanok piacát, az elszabadult építőanyagárak pedig az újakét alakították át. A legfrissebb kormányzati bejelentések szerint jelentősen drágulnak jövőre az útdíjak a fuvarozók számára is, a legnagyobb járművek esetében az augusztusi inflációt bőven meghaladó mértékű lesz az áremelkedés. Devizaperceinkben központban a dollár a Fed kamatdöntése előtt, valamint a japán jen a japán jegybank kamatdöntése előtt. A GINOP-projekt eredményeit is ismertetjük, az atipikus foglalkoztatás jelentheti a megoldást a turizmus és vendéglátás egyre vészterhesebb helyzetére. Kultúrából sem lesz hiány a Reggeli Monitorban, ismét szorult helyzetben a kultúra és a koncertipar. Várja Önöket Imre Lőrinc.

  Belehallgatás:
 3. 11:05
 4. 11:35

  Fintech Világa Blockchain Percek

  A Google anyavállalata, az Alphabet, a BlackRock és a Morgan Stanley is listavezető a vállalati blockchain befektetések terén. Ennyire pozitív jövőt látnak a nemzetközi pénzügyi és tech óriások a blockchain előtt, vagy kései belépőként versenyképességüket próbálják biztosítani a befektetésekkel? Erre keresi a választ a mai adásban Qayum Dániel, a Fintech Világa - Blockchain Percek állandó szakértője.

  Belehallgatás:
 5. 12:05
 6. 12:35

  Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  A mezőgazdaság jelenét és jövőjét is nagymértékben befolyásolja a klímaváltozás. Ahhoz, hogy sikeresen lehessen kezelni a nehézségeket, a pénzügyi szektornak is reagálnia kell új megoldásokkal. A Fintech Világa - Zöld Pénzügyi Percek állandó szakértője, Bátorfi Botond ezúttal a fenntartható biztosítási termékeket mutatja be a hallgatóknak.

  Belehallgatás:
 7. 13:05

  Monitor

  Részleges mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szavai alapján egyelőre azok a tartalékosok kapnak behívót, akiknek van valamilyen katonai múltjuk és használható katonai tapasztalattal rendelkeznek. Ez plusz 300 ezer orosz katonát jelenthet az ukránok ellen. A kérdés az, hogy hetek vagy akár hónapok, amíg az új tartalékosok kiképzése megtörténik és alkalmasak lesznek a bevetésre. A benzin és gázolaj piaci és hatósági ára közötti különbség megfordulhat az ősszel, így előállhat olyan helyzet, hogy a hatósági árplafon magasabb literenkénti díjat jelent a piaci áraknál. A kisebb kutak csak ebben reménykednek egyelőre, a globális gazdasági recesszió most úgy néz ki, hogy letöri az árakat. Az árcsökkenés visszahozná a versenyt is, ami az ársapka bevezetése óta eltűnt a magyar üzemanyagpiacról. Az online értékesítés és az osztrák piac felé nyit az AutoWallis Csoport, mindkét irányt egy-egy jelentős felvásárlással, illetve üzletfejlesztéssel megalapozva. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 8. 14:05
 9. 14:35

  Közkincskereső Kovács Olivérrel

  Egy eddig ismeretlen, hajdani Duna-ág, amelynek a létezésére a Budapesti Történeti Múzeum ásatása derített fényt. Az egykori óbudai szeszgyárban folyó feltáráson járunk a műsor első perceiben. Ugyanitt egy római temető részlete is előkerült a kutatás során. Ezután Markaz várához indulunk. Nemrégiben kötelezvényt kapott a település önkormányzata, hogy állítsák helyre a leomlott falat, ám a munkát a pénzhiányon túl más is nehezíti. Végül egy elpusztult település elpusztult templomához indulunk. A Baranya megyei Kárász falu határában az önkormányzat támogatásával kutattak a szakemberek.

  Belehallgatás:
 10. 16:05

  Kultúrpart a Kapcsolódjunkban

  A Kultúrpart műsorában szó lesz a Láthatáron Csoport új bemutatójáról, amelyet a háború ihletett, vendégünk lesz Fábián Péter író-rendező, aztán a magyar műemlékvédelem elmúlt 150 éve és a Pesti Vigadóban rendezett kiállítás kapcsán beszélgetünk három fiatal művészettörténésszel, F. Dóczi Erikával, Kádár Zsófiával és Kovács Gergellyel. Velünk lesz Kilyén Ilka erdélyi színésznő is, aki a Tamási Áron műveiből készült Tündökletes világ c. előadásról mesél, Berecz Mihály zongoraművész pedig Bátori Évával közös Bartók-estjének titkaiba avat be minket. Közeleg az Eleven Ősz: a Bartók Béla Boulevard hétvégi rendezvényére a Kornél kávézó háziasszonya, Vágó Marianna invitál és ő avat be a Love in street kezdeményezés részleteibe is. Szeretettel várja önöket a műsorvezető: Kalmár András

  Belehallgatás:
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Szomráky Béla Olaszország-szakértő. A műsorvezető Szajlai Csaba.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

Nemzetközi szempontból szeptember utolsó és október első napjai is tartogattak izgalmakat, főleg az orosz-ukrán háború fejleményei miatt. Miközben pénteken az orosz elnök hivatalosan is bejelentette, hogy a népszavazások eredménye alapján országa annektálja Ukrajna négy megyéjét, az ukrán erők ismét visszavették Liman városát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársával annak járunk utána, hogy mindez hogyan, milyen irányba befolyásolhatja a háborút, valamint milyen lehetséges intézkedéseket vonhat maga után nemzetközi szinten. Hazai vizekre evezve az egyre nehezedő energiaválság miatt drasztikus költségcsökkentést tervez a szolnoki polgármester. Ezzel együtt beszámolunk arról is, hogy az egyik nagy építési- és barkácsáruházlánc országos felmérése alapján a rezsicsökkentés módosításáról szóló júliusi kormánybejelentés után szinte azonnal reagált a lakosság: folyamatosan tart a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök forgalmának növekedése. A témát pedig némileg tovább elemezzük majd az Equilor vezető elemzőjével. Az energiapiaci helyzet miatt egyre nehezebb helyzetben vannak a szállodaüzemeltetők, az Eventrend Group alapítói a napokban jelentették be, hogy ideiglenesen felhagynak a szállodaipari tevékenységükkel. Az Indul a kereskedés – Privátbankár rovatunkban pedig megpróbáljuk föltérképezni az Északi Áramlat két vezetéke körül kialakult helyzetet. Adásunk végén a Fitch Ratings legutóbbi prognózisát elemezzük, végül pedig arról hallhatnak, hogy az elmúlt öt évben mérséklődött az élelmiszerpazarlás Magyarországon. Kezdjék a hetet velünk! Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc!

2022-10-03 06:35:00

Menni-Enni

2022-10-03 11:05:00

Monitor

2022-10-03 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2022-10-03 13:35:00

Zenei válogatás

2022-10-03 14:05:00

ReBrief

A reBrief hírei között szó lesz arról, hogy miért csapott le a GVH ökle egy gyógyszeripari szereplőre. Beszélünk két, siketek világnapjára időzített CSR-aktivitásról, a Toyota Beyond Zero spotjáról, a spotszemle témája pedig a Cherrisk reklámfilm-sorozata. A műsor második felében Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója a vendégünk, akit arról kérdezünk, miért nyilvánul meg egy étteremlánc közéleti ügyekben. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint a Mediator két munkatársa: Tóth György PR-vezető és Dankó Bence stratégiai vezető.

2022-10-03 15:05:00

Sportérték Imre Lőrinccel

2022-10-03 17:10:00

Hétfő - Egy nő

Koós Daniella formatervező, a Budapest Design Week projektvezetője. A műsorvezető Kutasi Judit.

2022-10-03 18:05:00

Friss hírek