1. 00:01
 2. 06:35

  Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Bár itt van az ősz, ennek ellenére még mindig érezni a rendkívüli aszály hatásait. A Reggeli Monitorban azzal indítjuk a hetet, hogy szakértők szerint gyengébb lehet idén az európai almatermés, de idehaza is kevesebb terméssel számolnak. Beszélünk majd arról is, hogy a Magyar Ásványolaj Szövetség szerint ki kell vezetni az üzemanyag-ársapkát mivel emellett képtelenség megfelelően kielégíteni a megnövekedett hazai fogyasztást. Utánajárunk annak is, hogy milyen tényezők okozzák azt, hogy egyre ritkábban fizetünk hagyományos bankkártyával. Az Equilor üzletkötőjével a többi közt arról beszélgetünk, hogy mi várható a Moody’s legújabb hitelminősítésétől, és hogyan reagálhat minderre majd a forint. A napokban a vállalati és tudományos szféra képviselői arról tanácskoztak, hogy nemcsak társadalmilag, hanem gazdaságilag is vannak olyan álláspontok, amelyek a négynapos munkahét bevezetése mellett szólnak. Privátbankár rovatunkban pedig a hazai ingatlanpiac helyzetén lesz a fókusz. Végül arról is hallhatnak, hogy az energia-áremelkedés miatt egyre több kulturális intézmény kényszerül költségcsökkentésre. Kezdjék a hetet a Trend FM napindító műsorával. A házigazda: Imre Lőrinc.

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Menni-Enni

  A mai műsorban az október 2-án induló Liszt ünnepről és MÜPA őszi-téli programjairól tudunk meg részleteket, majd egy indiai/nepáli utazás élményeiről hallunk beszámolót, olyan különlegességgel megspékelve, mint egy motorozás a Himalájában majdnem 6 ezer méter magasságban.

  Belehallgatás:
 4. 13:05

  Monitor

  Lejtmenetbe kapcsolhatott az orosz gazdaság a Moszkva ellen kivetett uniós szankciók hatására – legalább is ez derül ki az Európai Bizottság által közzétett adatokból. Az orosz-ukrán háború óta az Európai Unió fokozatos szankciókkal sújtotta Oroszországot, emiatt az azóta eltelt időszakra már 6-10 százalék körüli visszaesés várható. A szakértő szerint ugyanakkor az orosz gazdaság pályáját nehéz megítélni, mert nem a piaci folyamatok a döntőek. Szó lesz arról is az adásban, hogy a kereskedelmi ingatlanok piacán, leginkább az irodabérleti piacon is nagy áremelkedéseket hoz majd az energiaár-sokk. Az irodaüzemeltető cégeknek azt is át kell majd gondolniuk, hogy fenntartják-e a korábbi gyakorlatot, amikor jellemzően 5 évre kötöttek szerződéseket a bérlőkkel. A villany és gázárak jelentős emelkedése mellett valószínűbbnek tűnik a 3 éves, vagy az 1 2 éves szerződési időtartamra való áttérés. Jövünk még azzal is, hogy az energiapiaci krízisben hozhat-e némi könnyebbséget a hidrogén alkalmazása. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 5. 15:05

  ReBrief

  A reBrief hírei között szó lesz a Google Maps új funkciójáról, az ír adatvédelmi bizottság Metára kiszabott büntetéséről, valamint az OTP mesterséges intelligencia jegyében készült új kampányáról. A spotszemlében két reklámfilmet elemzünk: a Samsung Galaxy Fold 4-hez és a Tihany szendvicskrémhez készült új spotokat. A műsor második felében Molnár Kinga, a Kreatív újságírója a vendégünk, a témánk pedig a reklámipar válságkezelése – avagy hogyan készül a globális és a magyar kreatív ipar a közelgő recesszióra? Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint a Mediator két munkatársa: Tóth György PR-vezető és Dankó Bence stratégiai vezető.

  Belehallgatás:
 6. 15:35
 7. 16:05
 8. 16:35

  Tudatos Fogyasztó

  Milyen a tudatos világítás?Mekkora a megtakarítás a ledeknél és milyen csapdák adódnak a felhasználásnál?

  Belehallgatás:
 9. 17:05

  Sportérték Imre Lőrinccel

  Az üresen tátongó stadionok, és az elhalasztott mérkőzések sem ütöttek komoly lyukat a legnagyobb európai futballkulbok költségvetésén a járványidőszakban – ez derül ki a Deloitte elemzéséből. A cég sporttanácsadási üzletágának igazgatója, Pósfay László azt mondta: az elapadó jegybevételeket megfelelően kompenzálták a közvetítési jogdíjak, a nemzetközi-és hazai szövetségek támogatásai, valamint az a tény, hogy a szponzorok és befektetők a nehéz időkben sem fordítottak hátat a top európai futballkluboknak. A Sportértékben a bevételi szerkezetek mélyére és a válságstratégiák mélyére nézünk. De értékeljük a vasárnap zárult, négy magyar érmet hozó belgrádi birkózó világbajnokságot is. Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc.

  Belehallgatás:
 10. 18:05

  Hétfő - Egy nő

  Csiffáry Gabriella történész, író, Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa

  Belehallgatás:
 11. 19:05

Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

Nemzetközi szempontból szeptember utolsó és október első napjai is tartogattak izgalmakat, főleg az orosz-ukrán háború fejleményei miatt. Miközben pénteken az orosz elnök hivatalosan is bejelentette, hogy a népszavazások eredménye alapján országa annektálja Ukrajna négy megyéjét, az ukrán erők ismét visszavették Liman városát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársával annak járunk utána, hogy mindez hogyan, milyen irányba befolyásolhatja a háborút, valamint milyen lehetséges intézkedéseket vonhat maga után nemzetközi szinten. Hazai vizekre evezve az egyre nehezedő energiaválság miatt drasztikus költségcsökkentést tervez a szolnoki polgármester. Ezzel együtt beszámolunk arról is, hogy az egyik nagy építési- és barkácsáruházlánc országos felmérése alapján a rezsicsökkentés módosításáról szóló júliusi kormánybejelentés után szinte azonnal reagált a lakosság: folyamatosan tart a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök forgalmának növekedése. A témát pedig némileg tovább elemezzük majd az Equilor vezető elemzőjével. Az energiapiaci helyzet miatt egyre nehezebb helyzetben vannak a szállodaüzemeltetők, az Eventrend Group alapítói a napokban jelentették be, hogy ideiglenesen felhagynak a szállodaipari tevékenységükkel. Az Indul a kereskedés – Privátbankár rovatunkban pedig megpróbáljuk föltérképezni az Északi Áramlat két vezetéke körül kialakult helyzetet. Adásunk végén a Fitch Ratings legutóbbi prognózisát elemezzük, végül pedig arról hallhatnak, hogy az elmúlt öt évben mérséklődött az élelmiszerpazarlás Magyarországon. Kezdjék a hetet velünk! Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc!

2022-10-03 06:35:00

Menni-Enni

2022-10-03 11:05:00

Monitor

2022-10-03 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2022-10-03 13:35:00

Zenei válogatás

2022-10-03 14:05:00

ReBrief

A reBrief hírei között szó lesz arról, hogy miért csapott le a GVH ökle egy gyógyszeripari szereplőre. Beszélünk két, siketek világnapjára időzített CSR-aktivitásról, a Toyota Beyond Zero spotjáról, a spotszemle témája pedig a Cherrisk reklámfilm-sorozata. A műsor második felében Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója a vendégünk, akit arról kérdezünk, miért nyilvánul meg egy étteremlánc közéleti ügyekben. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint a Mediator két munkatársa: Tóth György PR-vezető és Dankó Bence stratégiai vezető.

2022-10-03 15:05:00

Sportérték Imre Lőrinccel

2022-10-03 17:10:00

Hétfő - Egy nő

Koós Daniella formatervező, a Budapest Design Week projektvezetője. A műsorvezető Kutasi Judit.

2022-10-03 18:05:00

Friss hírek