1. 00:01
 2. 06:35

  Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Energia-ársapka bevezetését sürgetik az önkormányzatok, mivel kiszolgáltatottak az energiakereskedőknek. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke azt mondta, hogy a koronavírus időszakának terheit még mindig nyögik a települések, ezért sem tudják kifizetni a 16-szoros árat a gázért és a 3-4-szeres árat az áramért. A leggazdagabb önkormányzatok is már kulturális, sport és szociális létesítmények bezárására kényszerülnek a kifizethetetlen költségek miatt, ezért Nemzeti Energiacsúcs összehívását kezdeményezik. A közelgő válság és a magas infláció ellenére folyamatos növekedést vár az európai autóiparban egy elemző cég, elmondjuk majd, hogy miért. Végső nyugalomra helyezték II. Erzsébet brit királynőt. Elemezzük majd, hogy uralkodása alatt, az elmúlt 70 évben hogyan teljesített a brit gazdaság. Vesézzük majd azt is, hogy milyen állapotban az uniós szankciók hatására az orosz gazdaság. A legfrissebb tőzsdei és devizapiaci információkkal várja Önöket Imre Lőrinc.

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Nagytotál

  Az amerikai filmgyártás jelentősen lelassult 2022 nyarán. A koronavírus-járvány okozta leállások egyrészt erősen visszavetette a gyártási oldalt, másrészt a moziknak is hosszú időre le kellett kapcsolni a vetítőgépeket az elmúlt években. Sok stúdió elhalasztotta a forgatásokat és premiereket, ami oda vezetett, hogy 2022 nyári szezonjában 22 film érkezett Hollywoodból, miközben a járvány előtti 2019-es évben a nyári szezon 42 filmet vonultatott fel. Magyarországon természetesen a hazai és az európai alkotások is színesítik a palettát, de azt látni kell, hogy a közönség főleg az amerikai álomgyárból érkező filmekre ül be a moziban. A 2022-es nyár egyik mentőöve lehetett volna a Brad Pitt nevével fémjelzett Gyilkos járat, ami bár egy szórakoztató akció-komédia, végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ez azért is fájdalmas a filmgyártásra nézve, mivel a közönséget annak ellenére nem mozgatta meg a film, hogy nem volt valódi konkurenciája a mozikban. A Gyilkos járatról a Reggeli Monitor és a SPortérték műsorvezetőjével, Imre Lőrinccel beszélgetett a szerkesztő-műsorvezető, Péller András.

  Belehallgatás:
 4. 12:05
 5. 14:35
 6. 15:05

  Világjáró Magazin

  Bár Ruandáról sokaknak a 90-es években történt népirtás jut eszébe, de újabban a kelet-afrikai állam is nyit a turizmus felé. Az utóbbi időben sokat fejlődött az „ezer domb országa”, ahol csaknem 13 millióan élnek. Érdekesség, hogy 2008-ban Ruanda lett az első műanyagzacskó-mentes ország Afrikában. A Világjáró Magazinban a szomszédos Burundiról is szó lesz, ahol gyönyörű vízesésekről, világhírű dobosokról, egy lekéshetetlen hajótúráról és egy cseppet sem veszélytelen vízilónéző kalandról is mesélnek a világcsavargók.

  Belehallgatás:
 7. 15:35

  Gyűjtő

  Belehallgatás:
 8. 16:05
 9. 16:35
 10. 17:10
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Novotny Antal (Katlan Tóni) gasztronómiai szakember lesz Mezei Dániel vendége.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

Nemzetközi szempontból szeptember utolsó és október első napjai is tartogattak izgalmakat, főleg az orosz-ukrán háború fejleményei miatt. Miközben pénteken az orosz elnök hivatalosan is bejelentette, hogy a népszavazások eredménye alapján országa annektálja Ukrajna négy megyéjét, az ukrán erők ismét visszavették Liman városát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársával annak járunk utána, hogy mindez hogyan, milyen irányba befolyásolhatja a háborút, valamint milyen lehetséges intézkedéseket vonhat maga után nemzetközi szinten. Hazai vizekre evezve az egyre nehezedő energiaválság miatt drasztikus költségcsökkentést tervez a szolnoki polgármester. Ezzel együtt beszámolunk arról is, hogy az egyik nagy építési- és barkácsáruházlánc országos felmérése alapján a rezsicsökkentés módosításáról szóló júliusi kormánybejelentés után szinte azonnal reagált a lakosság: folyamatosan tart a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök forgalmának növekedése. A témát pedig némileg tovább elemezzük majd az Equilor vezető elemzőjével. Az energiapiaci helyzet miatt egyre nehezebb helyzetben vannak a szállodaüzemeltetők, az Eventrend Group alapítói a napokban jelentették be, hogy ideiglenesen felhagynak a szállodaipari tevékenységükkel. Az Indul a kereskedés – Privátbankár rovatunkban pedig megpróbáljuk föltérképezni az Északi Áramlat két vezetéke körül kialakult helyzetet. Adásunk végén a Fitch Ratings legutóbbi prognózisát elemezzük, végül pedig arról hallhatnak, hogy az elmúlt öt évben mérséklődött az élelmiszerpazarlás Magyarországon. Kezdjék a hetet velünk! Várja Önöket a műsorvezető, Imre Lőrinc!

2022-10-03 06:35:00

Menni-Enni

2022-10-03 11:05:00

Monitor

2022-10-03 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2022-10-03 13:35:00

Zenei válogatás

2022-10-03 14:05:00

ReBrief

A reBrief hírei között szó lesz arról, hogy miért csapott le a GVH ökle egy gyógyszeripari szereplőre. Beszélünk két, siketek világnapjára időzített CSR-aktivitásról, a Toyota Beyond Zero spotjáról, a spotszemle témája pedig a Cherrisk reklámfilm-sorozata. A műsor második felében Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója a vendégünk, akit arról kérdezünk, miért nyilvánul meg egy étteremlánc közéleti ügyekben. Várja Önöket a műsorvezető, Marosi Viktor, valamint a Mediator két munkatársa: Tóth György PR-vezető és Dankó Bence stratégiai vezető.

2022-10-03 15:05:00

Sportérték Imre Lőrinccel

2022-10-03 17:10:00

Hétfő - Egy nő

Koós Daniella formatervező, a Budapest Design Week projektvezetője. A műsorvezető Kutasi Judit.

2022-10-03 18:05:00

Friss hírek