1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Imre Lőrinccel

  Bemutatta első NFT-festményének mását a magyar származású Anton Molnar. A Milton Friedman Egyetem aulájában élőben mutatták be a Bitcoin feltalálóját ábrázoló portrét. A kép címe „Netuddki”, ugyanis Satoshi Nakamoto kiléte is ismeretlen, így egy anonim alakot ábrázol a kép. A festő képére nem helyettesíthető tokenként lehet licitálni, ami a blokkláncba bejegyezve érhető el. A logisztika legnagyobb kihívása a munkaerőhiány és a globális ellátási láncok átszervezése. A problémák kiváltó oka a koronavírus világjárvány, megoldásuk pedig a digitalizáció, illetve a szakemberek képzése lehet. Napelemes csomagautomatákat telepít a Packeta Magyarországon. A külső áramforrás nélkül működő csomagautomaták Budapesten és Pest megyében jelennek meg először, az idei év végére pedig Magyarország-szerte közel 100 egységet terveznek beüzemelni. Rekord év lehet az idei a tőzsdei kibocsátások terén. A jegybanki likviditásbővítés pozitívan hatott a tőzsdei árfolyamokra, ezért a cégek a világ minden táján úgy érezték, hogy itt a megfelelő időpont a tőzsdére lépésre. A technológiai szektor továbbra is a legvonzóbb befektetői célpont világszerte, ezen a területen 419 tőzsdei bevezetés valósult meg eddig 2021-ben. A Bloomberg hírügynökség összegzése szerint az év eleje óta 2850 elsődleges tőzsdei részvénykibocsátás valósult meg, több mint 600 milliárd dollár értékben. Az előző rekord 2007-ben született. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci árfolyamokkal várja Önöket Imre Lőrinc és Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Special Edition

  Benne: Blockchain Percek és Zöld Pénzügyi Percek.

 4. 11:35

  Fintech Világa Blockchain Percek

  A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető és Qayum Dániel, a Peak üzleti elemzője Szegő Dániel blockchain fejlesztő-tanácsadót látták vendégül, hogy az Ethereum kapcsán beszéljenek az okosszerződésekről. Az okosszerződések olyan blokkláncon vezetett programok, amelyek bizonyos feltételek teljesülése esetén automatikusan végrehajtják a szerződésben foglaltakat.

  Belehallgatás:
 5. 12:35

  Fintech Világa Zöld Pénzügyi Percek

  A Fintech Világa - Zöld Pénzügyi Percek mai adásában Bátorfi Botond, a Peak üzleti elemzője és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a zöld bankkártyákról beszélgetnek. Feszített tempóban jelennek meg a világ legnagyobb bankjainak újrahasznosított PVC-ből készült bankkártyamegoldásai, melyek valós alternatívát kínálnak az ügyfeleknek a jelentős környezetkárosító hatással bíró plasztik darabokkal szemben.

  Belehallgatás:
 6. 13:05
 7. 13:35
 8. 14:35
 9. 15:35
 10. 16:05
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Schamschula György a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója. A műsorvezető Szajlai Csaba.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Soul History

2021-12-03 11:05:00

Monitor

2021-12-03 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2021-12-03 13:35:00

Zenei válogatás

2021-12-03 14:05:00

Mozgásban Varjú Frigyessel

2021-12-03 15:05:00

Fintech Világa

2021-12-03 16:05:00

Prémium Kategória

2021-12-03 17:10:00

A Nap Vendége

2021-12-03 18:05:00

Friss hírek

 • Óriási sikere van az internetes oktatásnak Zuglóban

  Országszerte számos DJP Ponton oktatják az időseket internethasználatra és számítógépes ismeretekre, úgy látszik azonban, hogy Budapesten Zugló területén kiemelkedő az érdeklődés. A digitális felzárkóztatásért dolgozó önkéntesek ezeken a pontokon akár napi 5 órát is dolgoznak a saját közösségükért – mesélte el rádiónknak a Digitális Jólét Program zuglói pontján dolgozó önkéntese. Koós Jánosné Emi arról beszélt, hogy az általa segített idősek internettel kapcsolatos kérdéseit egyéni és csoportos segítségnyújtással igyekeznek megválaszolni. Mint mondta, sokan ismétlő kurzusokkal is mélyítik a tudásukat, így nincs hiány a résztvevőkből.
 • Felejtsük el a „digitális bennszülöttek” kifejezést

  Legalábbis ne abban az általánosító értelemben használjuk, hogy minden fiatal már a digitalizáció, az okos eszközök bűvkörében nő fel, így náluk teljesen természetesen alakul ki, hogy otthonosan mozognak ebben a környezetben. A gyerekek között a digitális világot illetően is ugyanolyan különbségek, eltérések alakulnak ki, mint bármilyen más kulturális vagy szociális kérdésben.
 • Elszállt az átlagkereset, de csak bérszakadék növekedett

  Bruttó 428 100 forintot kerestek a magyarok átlagosan szeptemberben a KSH szerint.
 • Ne az íróasztalnál szülessenek meg az innovációk

  Sokkal inkább az adott település lakói határozzák meg, hogy milyen okos, innovatív megoldásokra van szükségük – állítja a Digitális Jólét Program által alapított, „Az Év Digitális Faluja” innovatív települési környezet díjat elnyert Alsómocsolád polgármestere.
 • Rekordmagas az euróövezet inflációja

  A német inflációs sokk után, a közös valutát használó országok fogyasztói árainak átlaga is várakozáson felül teljesített.