Vegyes hangulatban zárult a pénteki kereskedés a Wall Streeten. A Nasdaq technológiai index volt az egyetlen benchmark, amely napközbeni nyereséget könyvelhetett el, ennek ellenére ezek nem haladták meg a 0,15%-ot.

A többi index esett, a legrosszabbul a Russell 2000 teljesített, amely 1,61%-ot veszített. Ugyanezen a napon Európában a német DAX 1,34%-ot, a francia CAC40 2,66%-ot, a brit FTSE 100 pedig 0,21%-ot veszített.

A pénteki nagyon gyenge hangulat ma is folytatódik az APAC piacokon, a japán Nikkei 2,05%-ot, a koreai KOSPI pedig 0,41%-ot veszített. A Hang Seng ma minimálisan jobban teljesít, de az itteni jobb hangulatot ellensúlyozza a kínai kontinentális piacok csökkenése.

Magából Kínából ma vegyes makroadatokat tudhattunk meg. Egyrészt a magasabb májusi kiskereskedelmi értékesítési adatok pozitívan megleptek. Másrészt azonban pozitív hangvételüket az alacsonyabb ipari termelési adatok semlegesítették.

Vasárnap a Fed részéről Kashkari azt kommunikálta, hogy az első kamatcsökkentésre decemberig nem biztos, hogy sor kerül.

A devizapiacon jelenleg az amerikai dollár és a japán jen áll a legjobban. Az antipodai devizák viszont sokkal gyengébben teljesítenek.

Az árupiacon a csökkenés dominál. Az arany jelenleg 0,55%-ot, a NATGAS közel 2,6%-ot, a WTI olaj pedig közel 0,45%-ot veszít.

A Bitcoin, valamint az Ethereum ma a tegnapi záróárak közelében kereskedik. A digitális eszközök piacának általános trendje azonban ma reggel inkább lefelé mutat.

A devizapiac mai volatilitásának hőtérképe. Forrás: xStation

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.