A mai Gazdasági Naptár további részleteiről és a befektetői várakozásokról ITT olvashat.

Az ázsiai-csendes-óceáni indexek vegyes kereskedést folytatnak. A kínai indexek körülbelül 0,85%-kal emelkednek, akár 1,45%-ot is elérve. A japán Nikkei 225 index 0,10%-os mínuszban, míg az ausztrál S&P/ASX200 index 0,30%-os emelkedésben van.

A devizapiacon a nap első felében viszonylag alacsony a volatilitás. A legerősebb devizák közül a CAD és az AUD említhető.

A kínai export májusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt, ami felcsillantotta a reményt, hogy a világ második legnagyobb gazdasága az újabb vámfenyegetések ellenére is képes lesz fenntartani növekedési ütemét.

A külkereskedelmi mérleg 82,6 milliárd dollárt tett ki, ami magasabb a várt 73 milliárd dollárnál. Az export 7,6%-kal nőtt az előző évhez képest, míg az import 1,8%-kal emelkedett.

A japán háztartások 14 hónap óta először növelték kiadásaikat. A reálkiadások áprilisban 0,5%-kal emelkedtek az előző évhez képest, az előző havi 1,2%-os csökkenést követően. A kiadások növekedése annak a jele, hogy a magánfogyasztás végre megszűnhet fékezni a gazdasági növekedést. Az adat összhangban volt a konszenzussal.

Shunichi Suzuki japán pénzügyminiszter pénteken azt mondta, hogy a devizabevételeket óvatosan kell végrehajtani, miután az adatok arra utaltak, hogy a közelmúltbeli jenvásárlási műveletek során hatalmas devizatartalékokat használtak fel.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök július 24-én Washingtonban amerikai törvényhozók előtt fog beszédet tartani – jelentették be csütörtökön a kongresszus vezetői. A kongresszus mindkét háza – a szenátus és a képviselőház – előtt beszélni fog.

A kriptopénzek piacán a tegnapi gyengébb nap végi nap után, amikor a Bitcoin megközelítette a 70.000 dolláros szintnél lévő támaszt, egy fellendülést láthatunk. A cikk megjelenésének időpontjában a BTC 0,75%-os emelkedést mutat, 71 300 dolláron áll.