Ázsiában a részvények és a kötvények is estek. A befektetők a magasabb kincstári hozamok hatását értékelték, Kashari hawkis megjegyzései után – írta piaci összefoglalójában az XTB.

A tegnapi szeánsz a Wall Street-en „zöldben" zárult az S&P 500 és a Nasdaq 100 esetében, de mindkét benchmark enyhén emelkedett. A Dow Jones több mint 0,5%-ot veszített.

Az Nvidia 7%-ot emelkedett, miután Elon Musk megjegyezte, hogy a mesterséges intelligencia startup, az xAI, amely 6 milliárd dollárt gyűjtött össze, 100.000 darab H100 GPU-t fog vásárolni és használni.

A régióban a hongkongi részvények vezetik a veszteségeket, a Hang Seng 1,8%-ot veszített, az MSCI Asia Pacific Index pedig szerdán második napja esett.

A japán kötvények referencia-kamatlábai 2011 óta a legmagasabb szintre emelkedtek, és a japán jen is gyengült. A Nikkei és a Topix vezető japán részvény benchmarkok 0,6%-ot, illetve 0,7%-ot veszítettek a gyengülő jen ellenére.

A kriptovaluták kissé emelkedtek, az Ethereum a 3900 dolláros szint közelében, a Bitcoin pedig 68 500 dolláron áll. Ugyanakkor az amerikai dollárindex (USDIDX) határidős ügyletei ma több mint 0,1%-ot erősödtek.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.