A Pick szalámival másfél évszázados hagyományt tudhatnak maguk mögött, de ahol csak lehet, a precíziós gazdálkodás, az automatizálás és a robotizáció már nagy szerepet kap, bár még mindig vannak munkafolyamatok, amelyek így nem válthatóak ki. A takarmánytenyésztésre ugyanúgy hangsúlyt fektetnek, mint az ökolábnyom-csökkentésre, a technológiának köszönhetően pedig csak célzottan, szükség szerint alkalmaznak növényvédő-szereket vagy műtrágyát, miközben 2-3 liter helyett már csak maximum fél liter vizet használnak fel 1 kg hús feldolgozásához.
Éder Tamástól, a Bonafarm Csoport vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatójától ezt mind megtudhatjuk a legújabb Ipar Hangjai epizódban, ahogy azt is, mitől téli a téliszalámi, és milyen húst vásároljunk, ha biztosak akarunk lenni benne, hogy az állat nem csak GMO-mentes takarmányt fogyasztott, de játékokat is kapott tartás közben.