A Wall Street indexei tegnap vegyesen kereskedtek – az S&P 500 0,23%-ot emelkedett, a Nasdaq 0,33%-ot ugrott, a Dow Jones 0,17%-ot esett, a kis kapitalizációjú Russell 2000 pedig 1%-ot esett.

Az Adobe 14,8%-kal emelkedett a zárás utáni kereskedésben, miután a vállalat a vártnál jobb második negyedéves pénzügyi eredményekről számolt be, és növelte az egész évre vonatkozó előrejelzését.

Az ázsiai-csendes-óceáni térség indexei ma vegyesen kereskednek – a Nikkei 0,4%-ot emelkedik, az S&P/ASX 200 0,3%-ot esik, a Kospi 0,3%-kal kereskedik magasabban, a Nifty 50 pedig 0,2%-kal emelkedik. A kínai indexek 0,2-0,6%-os csökkenéssel kereskednek. A Bank of Japan a piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a kamatlábakat. A bank ugyanakkor úgy döntött, hogy a kötvényvásárlásokat változatlanul havi 6 billió jenben (kb. 38 milliárd dollár) tartja.

A kötvényvásárlások korábbi ütemben történő folytatásáról szóló döntés dovish (galamb szemléletű) meglepetés volt, mivel a piacok arra számítottak, hogy a BoJ elkezdi csökkenteni azokat.

A Bank of Japan azonban megállapodott abban, hogy a következő politikai ülésen megvitatja és dönt a kötvényvásárlások csökkentésének konkrét tervéről.

A japán jegybank döntését követően a JPY esett, és a sajtójelentések időpontjában a legrosszabbul teljesítő G10 valuta volt.

Japán ipari termelése 0,9%-kal csökkent áprilisban (várt -0,1%). Éves szinten a termelés 1,8%-kal csökkent (várt -1,0% é/é).

Az új-zélandi feldolgozóipari PMI májusban 48,9-ről 47,2-re csökkent.

Az energiahordozók magasabban kereskednek – az olaj 0,3%-kal, az amerikai földgáz ára pedig 0,4%-kal emelkedik.

A nemesfémek is emelkednek – az arany és a palládium 0,2%-kal, az ezüst változatlanul, a platina pedig 0,6%-kal drágul.

A CAD és az USD a legjobban teljesítő főbb devizák, míg a JPY és az NZD a legnagyobb lemaradásban van.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.