Hancz Tamás hét éve kezdte el az országúti kerékpározást a mosonmagyaróvári Szenyor Szabadidő és Kerékpáros Sportegyesületnél. Korábban édesapja is bringázott, ez adta az ötletet, hogy ő is belekezdjen.

Időről időre egyre több nemzetközi versenyen vett részt, de a Héraklész program tagjaként is számos versenyre eljutott. A fiatal bringás hozzátette: a fejlődésben nagy szerepet játszottak a Dér Zsolt szövetségi kapitány által szervezett edzőtáborok is.

Az interjúban szó volt arról is, hogy 2022 volt az első olyan év, amikor elhatározták, hogy most tényleg mindent beleadnak Tamás fejlődésébe. Egy elég színvonalas, nemzetközi versenyekkel teli versenynaptárat állítottak össze, mindenhova próbáltak eljutni, ahova lehetett.

A fiatal versenyző számára egy olaszországi edzőtábor és verseny után vált világossá, hogy magyarként is lehet helye a nemzetközi mezőnyben. Az ajánlatokat nyitva tartotta, de közben folyamatosan figyelemmel kísérte a többi csapatot is, köztük a Team Auto Eder-t.

A Team Auto Eder a Bora-Hansgrohe WorldTeam sorának junior csapata, amely évről-évre próbálja összegyűjteni a legtehetségesebb fiatalokat. Év végén érkezett a hír, hogy Hancz Tamás a 2023-as idényt a német csapat színeiben töltheti. A további részletekről hallgassa meg Mezei Dániel interjúját!