Eisenkrammer Károly, a 2023-tól UCI Pro Series besorolást kapott Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke több évtizede oszlopos tagja a hazai sportágszakmának. Versenyzőként részt vett az 1992-es barcelonai olimpián, majd tehetségkutatással és versenyszervezéssel kezdett foglalkozni. Mára a legnagyobb, nemzetközi szinten is jegyzett hazai országúti körverseny főszervezője, több más esemény gondozása mellett.

A műsorban elhangzott, hogy a két legfontosabb esemény egyike 2022-ben a TDH Pro Series besorolása, hiszen ennek köszönhetően olyan jegyzett, WorldTour csapatok és versenyzők látogatnak majd hazánkba, amelyekről korábban álmodni sem mertünk volna. Ez elismerése mind a hazai sportvezetésnek, mind a versenyzőknek, mind pedig annak a csapatnak, amely a Tour de Hongrie színvonalának és sikerének emelkedése mögött áll hosszú évek óta.

A másik fontos, sőt meghatározó esemény a Kőbányai BringaAréna megnyitása, vagyis az első és idáig egyetlen fedett, kerékpáros velodrom – fapálya – átadása a versenyzőknek és a nagyközönségnek, valamint a külföldi csapatoknak egyaránt. A sportszakember elmondta, hogy a kormányzat, a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Vuelta Kft. éppen a megfelelő időben sietett egymás segítségére, hiszen a beruházás költségének fedezete a szövetségtől, a kormányzattól, a megvalósítás és az operatív kialakítás pedig tőlük érkezett. Így most már hazai pályán edzhetnek nemcsak a pálya-, de az országúti bringások, sőt még a gyorskorcsolyázók is a felkészülési időszakban.

A beszélgetés előrevetítette, hogy a 2023-as Tour de Hongrie lesz a valaha volt leglátványosabb és legizgalmasabb hazai országúti körverseny, amit a kerékpársport szerelmeseinek jó szívvel ajánlanak.

Hallgassa meg a Sportérték adását! A műsorvezető: Mezei Dániel.