A sportigazgató elmondta, hogy bár hivatalból is ezt kellene hangoztatni, tényleg hisz benne, hogy a nemzetközi sportközösség látja és tapasztalja azt a munkát, amelyet a hazai bringasport végez. Legyen az a Tour de Hongire, a Giro d'Italia nagy rajtjának megszervezése, vagy az egyre szélesedő nemzetközi sikerek, amelyeket a magyar kerékpárosok elérnek világszerte.

Az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) sportvezetői és a külföldi versenyzők visszajelzései alapján valóban elmondható, hogy a kelet-közép-európai kerékpározást bekapcsoltuk a világ vérkeringésébe. Vízer kiemelte, hogy a turisztikai országmárka építése szempontjából sem utolsó, hogy olyan ikonikus helyszíneket láthatott a nemzetközi bringás közösség, mint a történelmi fővárosunk, a Balatoni kultúrtáj vagy éppen a királyi Dunakanyar.

A sportigazgató hozzátette, hogy az infrastrukturális fejlesztések megindulásával már nem csak a szakmai és elméleti, valamint az edzői, de a legfontosabb, a technikai és az intézményi, létesítményi háttér is adott ahhoz, hogy a hazai kerékpársport töretlen fejlődése még magasabb szintet folytatódjon.

Hallgassa meg a Sportérték adásában elhangzott beszélgetést, a műsorvezető Imre Lőrinc!