Az elmúlt években számos kerékpáros infrastrukturális- és szolgáltatásfejlesztés valósult meg országszerte, amelyek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a turisztikai és vendéglátó szolgáltatóknak a kevésbé frekventált őszi és tavaszi időszakokban is legyenek vendégeik – mondta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke a Trend FM-nek.

A legújabb fejlesztések közé tartozik, hogy az egész Balaton térségre kiterjedő BalatonBike365 keretében ősszel két központ is megnyílt – az első Balatonfüreden, a második Balatonföldváron (a képen). Még idén átadják a harmadik központot is, Keszthelyen. A BB365 szolgáltatópontok üzemeltetésében az MKSZ partnere a Balaton Bike Tour.

Fontos kiemelni azt is, hogy már egy ideje zajlik a kerékpárosbarát szolgáltatók országos hálózatba szervezése, ezt a munkát a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség végzi. A szervezet működteti az ehhez kapcsolódó minősítési rendszert is, amelynek kritériumait a Magyar Kerékpáros Szövetséggel közösen dolgozták ki. A besorolást szálláshelyek, vendéglátóhelyek és attrakciók is megkaphatják.

Princzinger Péter a Turizmus.com műsorában arról is beszélt, hogy milyen előnyei vannak annak, ha egy szolgáltató megszerzi a kerékpárosbarát védjegyet, és hogyan zajlik a minősítés. Hallgassa meg az interjút! A műsorvezető Érczfalvi András.