Hét éve várnak és dolgoznak azért, hogy 2023-ban kontinentális besorolású csapatként álljanak rajthoz a hazai és a nemzetközi versenyeken egyaránt. Kiss Gergely kiemelte, hogy az Epronex és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány együttműködése tette lehetővé a mostani előrelépést. Magas bejegyzésű versenyeken tudnak szerepelni, ami azért is különösen fontos, mert ugródeszka lehet a csapat a fiatal magyar tehetségek részére.

Köllő Zsuzsanna elmondta, hogy óriási logisztikai munka a csapat mozgatása, versenyeztetése, felkészítése. Megemlítette, hogy a 100 napos szezonban 40-50 versenynap van és 20 nap megelőző edzőtáborozás. A szintlépés olyan megmérettetéseken való indulást teszi lehetővé, amelyre az eljutás csak álom volt, még akkor is, ha számos nemzetközi kupán kimagaslóan szerepelt mind a csapat, mind pedig az egyéni versenyzők 2022-ben.

Szakaszgyőzelem, összetett dobogók és folyamatos eredmények a mérleg egyik oldalán, ugyanakkor Zsuzsanna szerint a következő évek nehezebbek lesznek, de sokkal nagyobb lehetőségeket tartogatnak. Új versenyzőket is igazoltak, ugyanakkor sok volt a baleset, betegség miatt kieső is, ez igazi csapattá formálta őket az előző évben és nagy reményekkel néznek a 2023-as szezon elé.

Hallgassa meg a Sportérték adását! A műsorvezető: Mezei Dániel.