A 25.62 - Fémmegmunkálás tevékenység fejlesztése tekintetében a következő főbb beruházás elemek valósultak meg a pályázat keretei között, 226,32 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatás segítségével.

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközként idomacél megmunkáló központ került beszerzésre, mely precíziós módon, alacsony tűréstartományban történő megmunkálásra biztosított lehetőséget. A gép moduláris felépítésű, a jövőben jelentkező igényeknek megfelelően tovább bővíthető. A projektben beszereztek hegesztő inverter berendezést is, amely széles alapanyag szortimenten segíti a kiváló minőségű megmunkálást az elsődleges acélszerkezet gyártásban.

A beszerzett négy utas oldalvillás targonca a megmunkáló csarnokon belüli anyagmozgatásban segíti a logisztikai feladatokat. Az üzembe helyezett csuklókaros elektromotoros menetfúrógép a horganyzott acélszerkezeten elhelyezett menetes furatok utólagos tisztításának kiváló minőségben történő elvégzését tette lehetővé. Az acélszerkezeti elemek széria gyártásához kapcsolódóan beüzemelt hegesztőasztal a munkavégzés pontosságát segíti, a mágnesállványos fúrógép az utólagos menetfúrási feladatok nagy hatékonyságú elvégzésére alkalmas eszközként segíti a termelési folyamatokat.

A támogatás a magas hatékonyságú eszközök beszerzésén túl lehetőséget biztosított a munkavállalók képzésére és megújuló energia hasznosítására is. A meglévő vállalatirányítási rendszer hatékonyabb alkalmazásához kapcsolódóan elsajátított tudásanyag jelentős mértékben segítette a vállalkozás működési folyamatait. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása mentén sík kollektoros napkollektoros rendszer telepítése valósult meg.

A projekt megvalósítása által az MLI Vasker Kft. immár teljes körűen meg tud felelni a megrendelők igényeinek és elvárásainak. A beruházásnak köszönhetően a cég versenyképessége erősödött, mely a meglévő munkahelyek megtartásán túl további munkahelyek teremtésére is lehetőséget biztosít.