A cél a kapacitás bővítése, a vállalkozás fejlődésének folyamatos fenntartása, továbbá a munkavégzés megkönnyítéséhez szükséges eszközök beszerzése volt. A fejlesztés hatására a munkahelyek megtartása és munkaeszközeik fejlesztése, csarnok építése valósult meg. Az új gépek, berendezések beszerzése tették elérhetővé a későbbiek folyamán a vállalkozás volumenének növekedését.

A projekt megvalósulása révén létrejött egy modern körülményeket biztosító és a vállalkozásnál felmerülő vevői igényeket kiszolgáló fejlett eszközpark. Ezen túlmenően egy fő munkavállaló képzése is megvalósult, zöldterületi kisgép-üzemeltető képzésen vett részt.

Továbbá környezeti szempontokat is érvényesítettek, megújuló energiaforrás telepítése kapcsán 24,84 kWp méretű napelemes rendszert építettek ki, illetve a telephelyen egy, a kor kívánalmainak megfelelő, a legmodernebb technológiákat magában foglaló 11 méter magas, 1590 négyzetméter bruttó alapterületű csarnoképületet építettek fel.

A fejlesztés eredményeként a Gobal Kertransz Kft. költséghatékonysága jelentősen javult, így a vállalat megőrzi a pályázat benyújtásakor meglévő munkahelyeit, és a fejlesztés megvalósítását követően további munkahelyek teremtésére vált képessé.