A hosszú távú eredményes piaci működés, az árbevétel és az eredményesség növekedése ezáltal a munkahelyek megtartása, illetve bővítése érdekében a vállalkozás vezetősége stratégiai célként tűzte ki szolgáltatói tevékenységi körének fejlesztését.

Széchenyi Terv Plusz program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósult projekt elemei:

A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében a meglévő irodaépület teljes belső és külső átalakítása valósult meg. Új iroda és raktár terek kerültek kialakításra. A meglévő irodaépület kiegészült egy földszint és 3 emeletes irodaház toronnyal, melyben szintenként egy-egy egyterű iroda kapott helyet a vasbeton lépcsőházi és vizesblokk mellett.

A tervezett útburkolat kialakítása több szempontból is fontos volt az OPTIMUS 92 Kft. telephelyén megvalósuló logisztikai központ korszerűsítése, így a cég versenyképességének növelése céljából egyaránt. A beruházás lehetővé tette a nagy, akár 40 tonna össztömegű tehergépjárművek közlekedését is, ami egyértelműen nélkülözhetetlen az OPTIMUS 92 Kft. versenyképességének fenntartásában, növelésében.

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése a logisztikai, kereskedelmi folyamatok költséghatékony biztosítása céljából valósultak meg. Többek között beszerzésre került munkaállvány, targonca, pántológép, csomagolórobot.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása keretében 67,2kW napelemes rendszer került kialakításra.

Információs technológia-fejlesztés (beleértve az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét) innoManagement szoftver kifejezetten a vállalkozás működési területére került kifejlesztésre felhőszolgáltatás formájába került beszerzésre.

Képzési szolgáltatások igénybevétele: 3 munkavállaló képzése is megvalósulhatott.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás növelhette versenyképességét, valamint hatékonyságát, amely piaci előnyt biztosít számukra.