A projekt során komplex vállalkozásfejlesztés valósult meg a versenyképesség növelése érdekében. A fejlesztés eredményeként a cég telephelyén a gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelmi tevékenység továbbfejlesztése történt. Beszereztek technológiai fejlesztést eredményező új eszközöket is: a felvásárlásra kerülő termény szárítás és tisztítás utáni felső pályás átszállítására 1 db 100 méteres és 1 db 150 m-es felsőpályás betároló szalagot, a beérkező termények telepen belüli rakodásához 3 db Claas teleszkópos rakodógépet 2 db tartozék kanállal, továbbá felsőpályás rédler, udvari seprőgépek, targonca, áramfejlesztő, magasnyomású mosó, 2 db gabonainas, 9 db gabonaszellőztető megvásárlása történt.

A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlanberuházás keretében a meglévő épületekben a világítás-korszerűsítés és telephelyen belül lévő egyes épületek nyílászáróinak cseréje (17 m2) valósult meg. Infrastrukturális fejlesztésként 414 négyzetméter telepen belüli betonút, és 215 négyzetméter parkoló épült.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásával 5 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése történt, célja az energiaigény részbeni fedezése. Az adminisztratív munka támogatására indokolt volt egy 80 órás „Hatékony munkavégzés táblázatkezelő használatával" című képzés elvégzése egy munkatársuk részére.

Információs technológia-fejlesztés keretében beszerzésre került 1 db Rakoraf robot mintavevő kar, amely a felvásárlásra kerülő, telephelyre beérkező termény még szállítójárművön történő beltartalmi vizsgálatát végzi el az osztályozás és ármeghatározás céljából. Emellett a munkavállalók számítástechnikai eszközökkel (laptop, telefon,) való felszerelése is történt. A projekt részét képezte a táv-, és csoportmunka hatékonyságát, illetve a mindennapi munkavégzést elősegítő üzleti felhő szoftver 20 hónapra történő bérlése (17 hónapra 1 fő, 3 hónapra pedig 2 fő felhasználó bevonásával) is.

A pályázatban foglalt tevékenységek jelentősen javítják az Öthatár Kft. a technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforrás-hatékonyságát, piaci előny jelentkezik, és a környezetvédelmet is elősegíti a projekt.