A Festék Bázis Zrt. a támogatásnak köszönhetően olyan beruházást tudott végrehajtani, amellyel biztosíthatóvá vált gyártó folyamatuk működése, így képesek a stratégiai célok között rögzített növekedési lépéseket megtartani.

A projekt fő eleme egy csarnok építése volt, amely az oldószeres termékek gyártására szolgál. Az építésnek köszönhetően a saját fejlesztésű termékeiket a vállalkozás képes házon belüli gyártással megvalósítani, így ez költséghatékony, pontos és kiszámítható gyártást eredményez a cég számára. Továbbá, a csarnok épületére telepítésre került egy napelemes rendszer, amely a költséghatékonyság megtartását segíti.

A projekt keretei között továbbá még eszközbeszerzés valósult meg, amely szintén elengedhetetlen volt a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételéhez. Ennek a gyártástechnológiának a beszerzésével a lehető legnagyobb automatizációt voltak képesek elérni az oldószeres termékeik gyártási folyamatában.

A felépülő csarnokkal, a telepített napelemes rendszerrel, valamint a megvásárolt eszközökkel együttesen a vállalkozás számára biztosítottá vált a hatékony munkavégzés, saját termékeik házon belüli gyártása. Képesek ezeket a termékeket nagy volumenben előállítani, amelyekkel ki tudják elégíteni a releváns piaci igényeket, illetve új piacok felé is tudnak majd nyitni a jövőben.