A három új program a pedagógusok digitális kompetenciafejlesztését célozza meg, és bár mindhárom programot jóval a koronavírus-járvány előtt elkezdték már kidolgozni, a távoktatásra való hirtelen átállás miatt a vártnál is nagyobb bevonódást tapasztalt a vállalat a pedagógusok részéről.

A Vodafone Alapítvány részt vállalt a Gál Ferenc Főiskola leendő pedagógusainak képzésében, a gyakorló pedagógusok távoktatásra való átállásában, és a tanárok közötti tudásmegosztás számára is felületet biztosított.

Ezen felül a távközlési cég nemrég mutatta be a Digitális Tanterem megoldását is, amelyről a digitalistanterem.hu oldalon és egy korábbi cikkben is részletesen olvashat.

30 órás e-learning továbbképzés

A gyakorló pedagógusok számára egy 30 órás e-learning továbbképzés is kiemelhető. A kurzust a Vodafone Magyarország Alapítvány akkreditáltatta, így a tanítók és tanárok számára tanúsítvánnyal zárul. Az e-learning tanfolyamot a járvány idején az alapítvány díjmentesen tette elérhetővé a tanárok számára.

400 letölthető digitális óravázlat – tanároktól tanároknak

A Vodafone Alapítvány áprilisban elindított egy kifejezetten pedagógusoknak szánt tudásmegosztó felületet a Digitális Család portál felületén, Tanári néven. A Digitális Iskola Programban részt vevő iskolák pedagógusainak összefogásának köszönhetően az oldal rögtön mintegy 400 digitális óratervvel és jó gyakorlattal startolhatott, melyek évfolyam és tantárgy szerint szűrhetők.

„Vállalatunk számára kiemelten fontos a jövő generációjának oktatása, hiszen ők a társadalmi sikerességünk alapkövei. Célunk, hogy minden lehetséges módon hozzájáruljunk ahhoz, hogy a mai fiatalok évek múltán majd digitálisan felkészülten és magabiztosan léphessenek a munkaerőpiacra. Ahogy az elmúlt időszak is rámutatott, a digitális világ ismerete elengedhetetlen a munkaerőpiacon való boldoguláshoz” – mondta a jövőbeli tervek kapcsán Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja és a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

További részleteket az IoT Zóna oldalon olvashat.