Kerala India egyik leghíresebb fűszertermesztő állama, a bors őshazája. Bár legnépesebb városának, Koccsinak a lakossága 600-700 ezer körül van, de az agglomerációval együtt már meghaladja a 2 millió főt.

Vallási és politikai sokféleségébe az is belefér, hogy itt választott kommunista párt van, és épp a pártirodával szemben található egy mecset. Az eklektikus zsinagógában kínai csempével és hindi jelképekkel is találkozhat az odautazó. Fort Koccsi pedig egy régi portugál erőd, aminek falai, maradványai máig láthatók az utcákat járva.

A város mesterséges szigete a korábban felszámolt lagúnákból készült, amikor még az ország brit gyarmat volt. Hajózni is lehet természetesen a tengerparti régiók között, jelentős a hajós turizmus. Fűszerfalvak is vannak a tea- és rizsföldek mellett, ezeket akár vízen is meg lehet közelíteni.

Indiáról keveseknek juthatnak eszébe halételek, a Magyarországon is ismert indiai konyha és az itteni indiai éttermek kínálatában nem jellemző a hal. Dél-India azonban tengerpartja révén bővelkedik a tenger gyümölcseiben, igazi látványosság a kínai óriáshálós halpiac és annak működése.

A Világjáróból az is kiderült, hogy helyi fogalom a fast driver, olyan sofőr, aki még extrémebb manővereket is bevállal, hogy minél gyorsabban eljuttassa a csomagot vagy az utast a megadott célhelyre.

Milyen egy ájurvéda wellness Koccsiban? Milyen jachtjuk van a bollywoodi sztároknak? Ezek is kiderülnek a Trend FM utazási műsorából. Az idegenvezetők: Szabó Virág, a Világjáró magazin alapító főszerkesztője és Almásy Gyula, a Világjáró kiadóigazgatója.