Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városában az olaj mellett már a turizmus, a kereskedelem és az ingatlanbefektetések a legjelentősebb húzóágazatok.

Ha a Burj al Arab, a világ egyik legmagasabb és legfényűzőbb szállodája vagy a Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete mellett az újabb LEG-ekre vagyunk kíváncsiak, akkor mostanság a felhők feletti épületek mellett a víz alatti rekordok is szédületesek. Megépítették ugyanis a világ legmélyebb medencéjét!

A Deep Dive Dubai mélysége 60 méter, nem kevesebb mint 14 millió liter víz befogadására képes, ami 6 olimpiai méretű medencének felel meg, és egy Mercedes kabrió található az alján.

Ha viszont mégis a magasságok érdekesek számunkra, akkor már több hotelben is van lehetőség, hogy akár az 50. szint felett egy rooftop medencében úszkálva gyönyörködjünk a szédítő panorámában. Az Ain Dubai hatalmas óriáskerék szintén világelső, ahonnan nappal és éjjel is érdemes körülnézni, de a Jövő Múzeuma is új attrakció a visszatérő turisták számára is.

Ma már gyerekekkel is jó úti cél lehet Dubaj, rengeteg szolgáltatás épült ki a családok igényeire a csúszdaparktól az all inclusive szolgáltatást kínáló szállodákig. Nagyobb célközönséget merít egy bulivárosnál a pálmafaváros, mindenki megtalálhatja itt a maga tengerpartját.

Gasztronómia tekintetében ahogy az a metropoliszhoz illik, minden nemzet étele és a nagy étteremláncok is sorban megtalálhatók. A négy-ötcsillagos hotelekben természetes az elsőosztályú tisztaság és rend, de akár a street foodot is ki lehet próbálni, még az egyszerűbb, kisebb helyeken is alapvető a magas szintű higiénia. Egy finom shawarma bármikor jól jöhet, de érdemes meglátogatni a libanoni éttermeket, illetve megkóstolni a klasszikus arab fűszerezésű ételeket is.

Az Európában ismert hagyományos tömegközlekedést ugyanakkor itt el lehet felejteni, mivel Dubaj hosszan elnyúló, és nagy távolságok is vannak az egyes városrészek között. Ki lehet próbálni a kevesek által használt „látványvillamost", vagy a metróvonalakon a főbb látványosságot meg lehet közelíteni, de mivel sok esetben messzebb vannak az állomások, így érdemes igénybe venni a megbízható taxiszolgáltatásokat is.

Az éghajlat szeptember végétől április végéig kedvezőbb az utazásra, a nyári párás hőség elől ugyanis még a helyiek egy része is inkább máshová utazik.

Milyen további pazar látványosságokat nézzünk meg? Hol vannak a legkülönlegesebb és legfényűzőbb hotelek? Ha kimozdulnánk a felhőkarcolók világából, akkor merre kiránduljunk a sivatagban, vagy hol próbáljunk ki egy izgalmas zipline kötélpályát? Személyes utazási élményekről és hasznos tippekről is szó volt a Világjáró Magazinban, hallgassa meg a beszélgetést!