Az online rádiózás manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hisz sokan tapasztalják meg, mennyi előnye van az analóg sugárzással szemben. Csakhogy aki kevésbé járatos a netrádiók – és úgy általában az okoseszközök – használatában, annak okozhat némi fejtörést, hogy miképp tudja hallgatni az online adást.

Cikkünkben viszont segítünk eligazodni a kezdő felhasználóknak, ugyanis megnézzük, hogy mely eszközökön hogyan is lehet elérni például a MyOnlineRadio weboldalát.

Számítógépen és laptopon

Aki e két készülék valamelyikén szeretne internetes rádiót hallgatni, annak igazán nincs nehéz dolga. Semmit sem kell külön telepíteni, csupán az egyébként is használt böngészőprogramodra lesz szükség hozzá.

Nyiss egy új lapot, és felülre, a címsorba írd be a www.myonlineradio.hu szöveget! Amint a weboldal betöltődik, máris kezdheted bögészni a rádióadók listáját. A csatornák neve alatt azt is láthatod, hogy épp milyen műsor vagy dal szól az adott állomáson.

Csak klikkelj rá a neked szimpatikus rádióra, és máris megszólal az adás! Ennyire egyszerű! Az oldalon ráadásul visszakeresheted a korábban elhangzott dalok címét, illetve a csatornák műsorrendjét is megtalálod.

Ha pedig már meguntad az épp hallgatott rádiót, egy kattintással másikra válthatsz. Arra figyelj, hogy a rádiózás közben végig aktív internetkapcsolattal kell rendelkezned!

Okostelefon

Ha nemcsak otthon, hanem útközben vagy akár a munkában is hallgatni szeretnéd a rádiót, annak sincs semmi akadálya! Mobilon ráadásul böngészőt sem kell használni, hisz a MyOnlineRadio-nak létezik natív applikációja is, melyet a mobilod rendszerétől függően letölthetsz az App Store-ból, a Play Áruházból vagy a Huawei App Gallery-ből.

Az alkalmazás által még egyszerűbben elérheted a kedvenc csatornáidat, nem kell folyton beírni az oldal nevét a böngészőbe. Hogyha viszont az otthonodon kívül is hallgatnád a rádiót, akkor szükséged lesz mobilinternet-kapcsolatra, hisz az adás az online térből érkezik hozzád. Szerencsére a rádiózás nem generál sok adatforgalmat, így egy kisebb csomag is elég lesz.

Arra figyelj még, ha nyilvános helyen (pl. buszon, edzőteremben) vagy, használj fülhallgatót, hogy ne zavard a környezeted a hangos zenehallgatással!

Tablet

Mivel a táblagépeken is az okostelefonokhoz hasonló rendszer fut, ezért a rádiózás módja az előbbiekkel megegyező lesz, használhatsz böngészőt vagy alkalmazást.

Annyit érdemes megjegyezni, ha olyan tableted van, amelybe nem helyezhető SIM kártya, hanem csak Wi-Fi modullal rendelkezik, akkor csak ott fogsz tudni rádiót hallgatni, ahol van hozzáférhető Wi-Fi hálózat.

Okostévé

Rádiózni okostévén sem lehetetlen, bár nem mindegyik típusú készülék alkalmas rá. Itt a számítógépekhez hasonlóan szintén a böngészőt használd! Amennyiben rendben betölt az oldal, és a csatornák nevére kattintva elindul az adás, nyert ügyed van.