Ma már az okostelefon szinte mindenki zsebében ott lapul. Az appok egyik előnye, hogy ha a felhasználók letöltik az okoseszközeikre, akkor onnantól már könnyen megszólíthatják őket az adott cégek. Például ez történhet a push üzeneteken keresztül. Ezeket a mobilra érkező értesítéseket azonnal megkapja a felhasználó – ellentétben a hírlevéllel, amelyhez e-mail címekre van szükség, és könnyen a spam mappában landolhat. Az applikációk előnye lehet még a többi között a gyorsabb betöltődés és az offline használat is.

Természetesen nagyobb adatbázisok, táblázatok, szakmai anyagok áttekintéséhez a weboldalak a felhasználóbarát megoldások. A mobilalkalmazások viszont jól jöhetnek például abban az esetben is, amikor használatukkal külön kedvezményeket érhetnek el a vásárlók, vagy kiválthatják velük a korábbi fizikai ügyfélkártyákat is.

A Trend FM Monitor Délután című műsorában az AppSolution tulajdonosa az applikáció vs. honlap főbb kérdéseiről beszélt. Kormos Milán kiemelte: az alkalmazásfejlesztésnél megkerülhetetlen, hogy az app-boltoktól függően a Google vagy az Apple feltételeinek is meg kell felelni.