Közös alkotói pályázatot hirdet a Yettel és a Bookline. A kiíráson olyan filmalkotásokat várnak, amelyek alapja bármilyen nyári könyvélmény. A szeptember 18-ig beérkező pályamunkákat neves tagokból álló zsűri értékeli. A versenybe pályázati shortlistre került alkotásokat a Cinemira Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon is levetítik.

A rövidfilm-pályázat célja, hogy előmozdítsa az offline és digitális időtöltés egyensúlyát, annak minőségi eltöltését a 13-19 éves korosztályban. A nem digitális felületen történő olvasás, a kultúra fogyasztása, illetve a digitális eszközökkel történő alkotás, a kultúra előállítása a pályázat során kiegészítik egymást.

A jelentkezők maximum 1,5 perces időkeretben, stilisztikai megkötés nélkül, a választott kötetet bemutató filmelőzetessel, klippel, a könyv egy jelenetét feldolgozó rövidfilmmel, vagy bármilyen saját készítésű filmanyaggal nevezhetnek, amire az adott mű ihlette őket.

A zsűri tagjai: Magyarósi Éva – animációs filmrendező, Szirmai Gergely – videóblogger, filmkritikus, Puskás Peti – énekes, színész, televíziós személyiség, Hollósi Jázmin – online tartalomgyártó, MOME média dizájn hallgató, és Lampert Benedek – fotográfus.

Az elnyerhető díjak között – a szakmai elismerésen túl – filmvágásra is alkalmas táblagép, 1 éves mobilnet-hozzáférés és mobil-router, 50 ezer forintos könyvcsomag és valódi reklámfilmforgatáson való részvétel lehetősége is szerepel. A zsűri értékelése alapján kiosztott díjakon túl az összes alkotás esélyes a közönségszavazás eredményeként elnyerhető különdíjra is.

A Betűből képkocka pályázat további részletei ide kattintva érhetők el.