A pályaorientációs előadásokon az elmúlt 5 év alatt csaknem 250 intézményben 17.500 diák vehetett részt. A szakma alapjaival további 20 ezer általános iskolás is megismerkedhetett összesen 380 előadás alkalmával, az utazó IT Turnébusz pedig 101 állomásán pedig 13 ezer diák interaktív informatika órán gyarapíthatta tudását.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke a projekt zárórendezvényén elmondta: a program kiemelten foglalkozott az informatikai felsőoktatás és munkaerőpiac igényeinek összehangolásával is. Hozzátette: a legfontosabb, hogy egyre több diplomás fiatal kezdjen el dolgozni az informatikai ágazatban.

„A projektnek köszönhetően sikerült a munkaerőpiaci igényeket és elvárásokat beépíteni az informatikai képzésbe. Olyan piaci szereplőket vittünk be előadóként az egyetemekre, akik friss, gyakorlati tudást adtak át a hallgatóknak. Emellett laborokat hoztunk létre annak érdekében, hogy a fiatalok már az egyetemi évek alatt megismerkedhessenek az üzleti szektorban használt legmodernebb technológiákkal. 19 egyetemnek biztosítottunk elektronikus tananyagokat, képzési csomagokat. Mivel ezek az intézmények maradnak, a projekt zárásán túl exponenciálisan növekszik a felhasználók száma, amely már most meghaladta a 6 ezer főt" – részletezte Dr. Spaller Endre.

A KIFÜ elnöke a program legnépszerűbb elemeként az ország három pontján – Debrecenben, Budapesten és Győrben – megnyitott digitális élményközpontokat emelte ki. Maurer Kristóf helyszíni interjúja a Reggeli Monitor műsorunkból.