A szállodalánc tavaly volt ötvenéves, idén pedig tizedik jubileumát ünnepli a Danubius Hotels népszerű, családbarát szolgáltatása, a Bubbles Club. A mottójuk – „Boldog gyerekek, pihenő szülők" – talán még sosem volt ilyen aktuális, mint a járvány utáni években, amikor szülők, nagyszülők és gyerekek egyaránt lelkesen vetik bele magukat a közös kül- vagy beltéri programokba. „Úgy tapasztaljuk, jelentősen felértékelődött az együtt eltölthető szabadidő fontossága" – mondta el Fabriczki Petra, a Danubius Hotels kommunikációs igazgatója a Trend FM-en.

Nem véletlen, hogy a Bubbles Club születésnapi eseményei a Danubius Hotel Bükben kezdődtek el, hiszen a szállodalánc tíz évvel ezelőtt éppen itt indította el a gyerekeknek szóló animációs programját. A családbarát szolgáltatás népszerűségének egyik titka a négy kabalaállat: a zöld sárkányok, Drazsé, Dany, Tiko és Yoyo számos otthonban váltak barátokká. „Az általuk életre keltett mesevilág kicsik és nagyok ezreit szólította meg, és tette törzsvendéggé a családokra fókuszáló szállodákban" – erősítette meg Fabriczki Petra.

Az április végi jubileumi hétvége attrakciójaként bemutatkozott Max, az idő- és térutazó sárkány, a négy sárkány nagybácsija, aki életnagyságban először Bükfürdőn lépett színre. Az animációs programokon „megelevenedő" kedves figurák kabalaállatként hazavihetők, mese- és mondókáskönyvek, slágerek születtek róluk, mindennapjaikat a közösségi médiafelületeken több tízezren követik.

A szállodalánc a jubileumi évet a Legyél Te is Zöldfülű! program keretében a környezettudatosság köré szervezi, hiszen a zöld szemlélet alól a nyaralás alatt sincs kibúvó, ráadásul a sárkányok jó alkalmat kínálnak a gyerekek és a felnőttek ökoszemléletének játékos fejlesztésére. Épp ezért a jubileumi év indulását a Föld Napjára időzítették. Az animátorok a szállodákban környezetvédelmi edukatív foglalkozásokkal színesítik a tematikus heti programokat, például „Nem minden hulladék szemét" mottóval társasjátékozásra, zöld kvízre hívják a kicsiket.

Az újrahasznosítás ötletei a kézműves alkotásokban is megjelennek, például tojástartókból színes virágcsokor, PET-palackokból és WC-papírgurigákból pedig vidám gombakompozíciót készíthetnek a gyerekek. A bükfürdői szállodát körülvevő hatalmas kert szépségeinek felfedezésére trendi, QR-kódos játék csábított az ünnepi hétvégén, az erdei élménypálya feladatainak teljesítéséhez szintén a gondozott park biztosított üde helyszínt.

De a Danubius Hotel Marina, a Danubius Hotel Annabella vagy az Ensana Thermal Aqua környékén is kirándulásra, természetjárásra csábítanak az animált programok: ökológiai lábnyomunk csökkentésére kerékpártúrákat, gyalogos sétákat ajánlanak a hotel dolgozói. A jubileum alkalmából az összes családbarát szállodában ünnepi „zöld" hétvégékkel, környezettudatos gyerekprogramokkal várják egész évben a vendégeket.

A következő születésnapi hétvégét június 16. és 18. között a Danubius Hotel Marinában tartják.